Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Εθελοντική αιμοδοσία στο 52ο Γυμνάσιο



Την Κυριακή 2/6/2013 θα πραγματοποιηθεί στο 52ο Γυμνάσιο Κολωνού ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ για το Σύλλογο Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια "ΦΛΟΓΑ" , το πρωί 10.00 - 13.00

Το ΔΣ του Συλλόγου "Πλάτων" στη Σχολική Επιτροπή

Κάντε κλικ
Κάπως αργοπορημένη η ενημέρωση, συγχωρέστε μας για αυτό. Η συμμετοχή όμως μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας (Μ.Παπαχριστούδη-πρόεδρος, Ν. Παπαδοπούλου, γενική γραμματέας, Έφη Βαζαίου μέλος) στην πρόσφατη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής της 4ης Κοινότητας ήταν μια αποκάλυψη.
Στόχος του Συλλόγου ήταν να επιχειρηματολογήσει σχετικά με την επιστολή-αίτημα που κατέθεσε πριν το Πάσχα στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας από τα μέλη της να "καταδικάσουν" την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας που έθετε αιφνιδιαστικά και με απώτερο πονηρό σκοπό, ζήτημα οργανικότητας στα σχολεία. (Η Επιστολή στη φωτο-κάντε κλικ).
Επίσης ο Σύλλογος κατέθεσε τα προβλήματα του σχολείου μας, όπως τα κατέγραψε μετά από έρευνα και συζήτηση. Θα γίνει νεότερη ανάρτηση για αυτό το θέμα.
Η απάντηση που λάβαμε είναι πως δεν είναι αρμόδια η Σχολική Επιτροπή για την "οργανικότητα" το πόσες τάξεις θα έχει δηλαδή κάθε σχολείο.
 Κάτι που βεβαίως γνωρίζαμε. Θεωρώντας όμως πως η πολιτική του υπουργείου έχει πρωτίστως θύμα τους γονείς και μαθητές, πιστεύουμε πως η Σχολική Επιτροοπή εκ του θεσμικού της ρόλου έχει την υποχρέωση να τοποθετηθεί για αυτό το ζήτημα.
Ματαίως ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων η οποία επίσης βρίσκονταν στη Σχολική Επιτροπή, παρενέβη, λέγοντας πως μπορεί η Σχολική Επιτροπή να "γνωμοδοτήσει" επί του θέματος.
Μας έγινε φανερό πως οι "διαχειριστές" των λιγοστών χρημάτων που δίνει το υπουργείο Παιδείας για τα δημόσια σχολεία, μπορούν και θέλουν μόνο να τσακώνονται για τη μοιρασιά αυτών των πολύ λίγων χρημάτων στα πολλά σχολεία. Δυστυχώς... Και τα χρήματα όλο και θα λιγοστεύουν μέχρι να μην έχουν τι να μοιράσουν οι Σχολικές Επιτροπές...

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συναντήσεις με την ψυχολόγο πάλι από τον Σεπτέμβριο

Η πρώτη πρόσκληση μας
Χθές το απόγευμα έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων γονέων με την ψυχολόγο κυρία Νάντια Δήμα. Η δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας άρχισε κάπως αργά, την Άνοιξη, αλλά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας “Αθηνά Προναία” και την Ψυχοπαιδαγωγό-Ψυχοθεραπεύτρια Νάντια Δήμα, αφορούσε μηνιαίες συναντήσεις με τους γονείς για θέματα που τους απασχολούν, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να επισκεφθούν το Κέντρο οι γονείς του σχολείου μας για να συμμετάσχουν σε ατομικά προγράμματα συμβουλευτικής. Κι όλα αυτά δωρεάν. 
Στις τρεις συναντήσεις που έγιναν η ψυχολόγος κυρία Δήμα μίλησε στον "κύκλο" των γονιών που συμμετείχαν για όσα απασχολούν τους γονείς και συνήθως διστάζουν να συζητήσουν. Την τιμωρία και την επιβράβευση των παιδιών, τις σχέσεις γονιών με τα παιδιά, τα όρια και τις απαγορεύσεις, τη βία στο σχολικό περιβάλλον, την  εφηβεία και τις εξαρτήσεις.Οι τρεις συνολικά συναντήσεις που έγιναν, μια κάθε μήνα, ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, αν και με μικρή συμμετοχή γονέων.
Δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό. Εμείς επιμένουμε και η δράση μας θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά. Ελπίζουμε με καλύτερους όρους και συμμετοχές.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η δυνατή μας ομάδα σκάκι στο 6ο Διασχολικό Πρωτάθλημα


Η ομάδα του 60ου δημοτικού
Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μάϊου 14 παιδιά, μέλη της ομάδας Σκάκι του σχολείου μας αγωνίστηκαν στο 6ο Διασχολικό Πρωτάθλημα. Συμμετείχαν περί τα 11 σχολεία με δεκάδες μαθητές. Η δική μας ομάδα, του 60ου δημοτικού με 14 παιδιά είχε τις μεγάλες και μικρές νίκες της αλλά και τις ήττες. Όπως γίνεται σε αγώνες.

Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ειδικά τα παιδιά της ΣΤ' τάξης τα πήγαν περίφημα. Στους αγώνες της τάξης τους ήρθαν πρώτοι σε βαθμολογία με 26 βαθμούς! Τα 3 κύπελλα μοιράστηκαν στα σχολεία που είχαν νίκες σε όλες τις τάξεις. Νίκες είχαν και τα μικρά παιδιά του τμήματος, ο μικρούλης Νίκος (νηπιαγωγείο), η Δήμητρα, ο Αναστάσης, ο Χρήστος, ο Δημήτρης, ο Παναγιώτης αλλά και τα παιδιά της Γ' και Δ' τάξης, ο Νίκος και ο Αλέξανδρος.
Ο Νίκος πήρε το μετάλλιο της ΣΤ'

Από την ομάδα μας το χάλκινο μετάλλιο της ΣΤ' τάξης κέρδισε ο Νίκος Λαμπρόπουλος.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας σκάκι.

Δίνουμε ραντεβού στο Πρωτάθλημα Σκάκι της ομάδας μας στις 9 Ιουνίου.

Βάλαμε τις φωλιές, ελεθευρώσαμε ένα χελιδόνι!



Το Σάββατο τα παιδιά της ζωγραφικής του Συλλόγου μας πήγαν στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα με τις φωλιές των πουλιών που είχαν ζωγραφίσει. Μαζί και το τμήμα ζωγραφικής της "Πολιτείας", οι μικροί μαθητές του σχολείου μας ζωγράφισαν στο Πάρκο το ...περιβάλλον των πουλιών.
Μαζί μας ήταν η Μαρία Γανωτή από την ΑΝΙΜΑ που έφερε και μια όμορφη έκπληξη. Απελυθέρωσε ένα χελιδόνι στο Πάρκο μας.


Τα παιδιά μαζί με το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Παντελή Κρητικό διάλεξαν τα δέντρα και οι ζωγραφιστές φωλιές πουλιών κρεμάστηκαν.


 Μπορεί την επόμενη χρονιά να γεμίσουν μωράκια από τα πουλιά που θα διαλέξουν ως σπίτι τους, τις φωλιές μας...

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Έχουμε φαρμακείο και στο Σύλλογο!

Το φαρμακείο του Συλλόγου
Θα θυμόμαστε όλοι οι γονείς πως το σχολείο μας απέκτησε ένα πλήρες ιατρικό φαρμακείο με τη βοήθεια γονέα που εργάζεται σε νοσοκομείο. Από αυτό το μήνα διαθέτουμε και στο Σύλλογο σετ φαρμακείου, αχρείαστο να 'ναι.
Το πλήρες σέτ με υλικά πρώτων βοηθειών για τις ανάγκες στις δρατηριότητες του Σαββάτου, πρόσφερε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων το φαρμακείο της κυρίας Δώρα Ακριβού στην οδό Τηλεφάνους. Την ευχαριστούμε θερμά.

Διασχολικό πρωτάθλημα Σκάκι αύριο στο Λόφο

Ο Σύλλογος δήλωσε ήδη τη συμμετοχή του με την ομάδα των 14 μαθητών μας. Γονείς και παιδιά πρέπει να βρισκόμαστε αύριο στις 4.30 το απόγευμα στο χώρο των σχολείων στο Λόφο (57ο&61ο) προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μας.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τι συνέβη τελικά χθές βράδυ με την απεργία των καθηγητών;

Αναδημοσιεύουμε δυο "ρεπορτάζ" για αυτά που πραγματικά συνέβησαν χθές βράδυ κι άλλαξε η απόφαση της βάσης των καθητητών για την απεργία της ΟΛΜΕ. Και μιας και στην τηλεόραση και λόγω Μέσου και λόγων συμφερόντων, τα γεγονότα φιλτράρονται, παραθέτουμε και περιγραφή ανθρώπων που βρίσκονταν στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ χθές το Τιτάνια. 

ΟΛΜΕ: «Ναι» στην απεργία, «όχι» στην υλοποίησή της
Πηγή: thepressproject              
Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση επκαλούμενες έλειψη προϋποθέσεων για την επιτυχία της, ψήφισαν αναστολή της απεργία, πάρά την υπερψήφισή της από τη συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών στη συντριπτική πλειονότητα των ΕΛΜΕΤις πρώτες πρωινές ώρες οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας αποφάσισαν τελικά οτι δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Μετά από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Συνεργασία του Συριζα) αποφάσισαν να ζητήσουν να μην γίνει η απεργία. Διαφώνησαν οι Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις (εκπροσωπούνται στην ΟΛΜΕ από την Αγγελική Φατούρου)
Στην ψηφοφορία για την εισήγηση της ΟΛΜΕ, με βάση όσα μεταδίδει η Alfavita:
Υπέρ: 78 (91,8%)
Κατά: 4
Λευκά: 3
Στη συνέχεια γίνεται πρόταση από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) ουσιαστικά για αναστολή της απεργίας "γιατί δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας"

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ενημέρωση για όλα έξω από το σχολείο μας



Το Σάββατο το πρωί πάμε Πάρκο με φωλιές για τα πουλιά!


Έφθασε η ώρα να κρεμάσουμε στα δέντρα τις φωλιές των πουλιών που τόσο όμορφα ζωγράφισαν τα παιδιά της ζωγραφικής πριν το Πάσχα!
Το Σάββατο το πρωί και τα δυο τμήματα ζωγραφικής, μικρά και μεγάλα, στις 11.00 πηγαίνουμε μαζί με τους γονείς στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.
Τα παιδιά θα βάλουν σε δέντρα τις φωλιές πουλιών που ζωγράφισαν. Τις φωλιές έφτιαξε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου με βάσει τα σχέδια που μας έστειλε η Ορνιθολογική Εταιρεία.
Μαζί μας θα είναι η Μαρία Γανωτή από την ΑΝΙΜΑ για να μας ξεναγήσει στο μαγικό-μυστικό κόσμο των πουλιών.
Περιμένουμε στο σχολείο το πρωί γονείς και μαθητές.
Στη δράση μας μπορούν να λάβουν μέρος και άλλοι μαθητές του σχολείου μας, αρκεί να μας ενημερώσουν οι γονείς τους...

Το Σάββατο 18 Μάϊου παίζουμε σκάκι

Και όχι μόνο....
Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 5.00 γίνεται στα σχολεία του Λόφου Κολωνού το Διασχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι. Το τμήμα του Συλλόγου μας μετέχει στο Πρωτάθλημα με όλους τους μαθητές του.
Διαβάστε την προκήρυξη που εστάλη από την Ένωση Γονέων με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε τους μαθητές μας.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ 4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ:  H  Ένωση γονέων & κηδεμόνων της 4ης  Δημοτικής κοινότητας διοργανώνει Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 57ου &61ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: Οι αγώνες διεξάγονται υπό την αιγίδα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:  ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 57ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 57ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΧΩΡΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν στις 18/05/09 στα 57ο και 61ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Διστόμου 67 Λόφος Κολωνού.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Να καταδικάσει η Σχολική Επιτροπή την επίθεση στη δημόσια παιδεία

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου σχολείου πριν το Πάσχα πήγε στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Χαράλαμπο Κοντό και του παρέδωσε επιστολή με την οποία ζητά από τα μέλη της να καταδικάσουν την αιφνιδιαστική εγκύκλιο του υπουργείου, λίγο πριν τις γιορτές για τις οργανικές θέσεις των δασκάλων.
Την επιστολή μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω. Έχει όμως σημασία να επισημανθούν δυο θέματα: Πρώτον στο δικό μας σχολείο θέλουν να καταργήσουν 3 τάξεις(!) και άρα να μετακυλύσουν το πρόβλημα σε εμάς τους γονείς. Το δεύτερο είναι πως τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής που είναι επιφορτισμένα με τη διαχείριση των πολύ λίγων χρημάτων που δίνονται για το δημόσιο σχολείο, αν συνεχίσουν να συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, θα μείνουν κι αυτοί χωρίς αντικείμενο. Θα χαθεί ο ρόλος τους αφού δεν θάχουν πια τι να διαχειρίζονται...
Με αυτές τις σκέψεις ζητάμε να καταδικαστεί από την 4η Σχολική Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η κυβερνητική πολιτική για την οργανικότητα, την αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών. Και να αποφασίσουν να αντιδράσουν...

Η επιστολή του Συλλόγου μας....

-->
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ&ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
60ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΑΝΟΥΣ
Τ.Κ. 10442  ΑΘΗΝΑ

                                                                                    Αθήνα, 25 Απριλίου 2013

Προς τον πρόεδρο της 4ης Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπο Κοντό και τα μέλη της

Αγαπητές κυρίες-κύριοι

Όπως ήδη θα γνωρίζετε στα σχολεία της Αθήνας έφθασε μια, τουλάχιστον, περίεργη εγκύκλιος της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & Δ.Ε.  (44506/Δ4/2-4-2013) με την οποία ζητήθηκε να καταγραφούν εντός 2 ημερών, οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό». (Απόσπασμα από ανακοίνωση της ΔΟΕ).
Είναι φανερό πως η καταστροφική πολιτική ενάντια στο δημόσιο σχολείο, του οποίου τα κονδύλια εσείς έχετε αναλάβει να διαχειρίζεστε, συνεχίζεται χωρίς τέλος. Είναι επίσης σε εμάς φανερό πως τώρα γίνονται στόχος οι εκπαιδευτικοί με πρόσχημα την «οργανικότητα» και την αυθαίρετη εισαγωγή κατώτατου ορίου μαθητών ανά τάξη που δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο.

Χιλιάδες στο Σύνταγμα, στάση εργασίας δασκάλων την Παρασκευή

Χιλιάδες, πολλές χιλιάδες διαδηλωτών ήταν χθές στο Σύνταγμα. Οι καθηγητές, εργαζόμενοι χτυπημένοι όπως όλοι μας τα τρία αυτά χρόνια με μειώσεις μισθών, γραφειοκρατία, εκφοβισμούς, κ.λ.π. είπαν "φθάνει πια". Η απόφαση για απεργία μέσα στις εξετάσεις δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Στην Ελλάδα έγινε το 1988, πολλοί από εμάς είμαστε τότε μαθητές και θυμόμαστε τι γινόταν, τι έγινε. Απεργία μέσα στις εξετάσεις ξεκίνησαν σήμερα και στο Βερολίνο! Μόνο που εκεί η κυβέρνηση δεν τους επίταξε σαν άλλη δικτατορία.
Η συγκέντρωση των Ενώσεων Γονέων πριν το Σύνταγμα
Το είπαμε πάλι, τρία χρόνια χτυπάνε τους εργαζόμενους στα πάντα. ΄Εβαλαν στόχο το μυαλό μας και τα κατάφεραν. Ε, τώρα με την επίθεση στα σχολεία, χτυπάνε την καρδιά μας, το μέλλον μας, τα παιδιά μας. Γιατί δεν είναι μόνο ένα μέτρο, η αύξηση ωραρίου για παράδειγμα, οι απολύσεις, οι μετακινήσεις, κ.λ.π.
Υπάρχουν δεκάδες μέτρα για την παιδεία που άρχισαν σαν σε αλυσίδα να τυλίγονται γύρω από το δημόσιο σχολείο μέχρι να πνίξουν το μέλλον της χώρας. Τα παιδιά μας, το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση, την εκπαίδευση, την παιδεία.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Αριστοτέλης" μετά την απόφαση της ΔΟΕ να μην απεργήσει την Παρασκευή, προκηρύσσει 5ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή, διαλέγοντας να σταθεί δίπλα στους καθηγητές. 
Η ανακοίνωση του σωματείου του δασκάλων της περιοχής μαςΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ!

Ποιος παίζει μετο μέλλον των παιδιών μας, αλήθεια;

Ποιος παίζει με το μέλλον μου;

του Κ. Μανίκα, μαθητή της Α' λυκείου στο 1ο Λύκειο Δραπετσώνας
πηγή:http://educationsresistance.wordpress.com/

Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 1Ο Λύκειο Δραπετσώνας. Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο ,θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.

Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου ,μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου, που «κινδυνεύει» απ αυτήν.

Τι λέτε;;;;; Τι μέλλον έχω , -εξαιτίας σας – κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;
ΥΓ. όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημαπως «απλά θέλω ναχάσω μαθήματα», παραθέτω τους βαθμούς μου.































































































Ας δούμε πρώτα ,ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την ζωή όλων, από παλιά.
Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;
Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;
Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ ,που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μετέχουμε στη συγκέντρωση της παιδείας σήμερα το απόγευμα

Προς

Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Α.Σ.Γ.Μ.Ε.
Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 13/ 05/ 2013 στις 7 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ (στάση πανεπιστημίου).
Δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλάι των μαχόμενων εκπαιδευτικών.
Επιζητούμε την κοινή δράση και το πλαίσιο διεκδίκησης, με την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και να πάρει πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και το προεδρικό διάταγμα. Ο αγώνας για το σχολείο που έχουμε ανάγκη, δεν ξεκινάει σήμερα και δεν τελειώνει αύριο, χρειάζεται πολύμορφη, συνεχή και συνεπή δράση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Δ.Σ.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν δούλοι

Η Ομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) καλεί σήμερα το απόγευμα τους γονείς στη σγκέντρωση των εκπαιδευτικών ενάντια στην επιστράτευση. Η ΑΣΓΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ στην πλατεία Κοραή


Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. – συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της και της ΕΕ- βάζει στο εκτελεστικό απόσπασμα το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας, καιρό τώρα. Χιλιάδες σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Παιδιά υποσιτισμένα στοιβάζονται σαν σκουπίδια σε ακατάλληλες αίθουσες ή ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να πάνε στο κοντινότερο σχολείο. Η σχολική διαρροή και η παιδική εργασία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Για πρώτη φορά λείπουν τόσοι εκπαιδευτικοί από τις αίθουσες, ενώ αυξάνουν οι ελαστικά εργαζόμενοι που με 600€ περιδιαβαίνουν την Ελλάδα και δεν θα προλαβαίνουν να μάθουν ούτε το όνομα των μαθητών τους. Στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητας δεν τηρούνται, σοβάδες και σκεπές καταρρέουν, βιβλία αναλώσιμα και θέρμανση δίνονται με το σταγονόμετρο, εταιρείες και Μ.Κ.Ο. παρελαύνουν στα σχολεία ψάχνοντας πελάτες. Εν τέλει η δημόσια - δωρεάν παιδεία ποτέ δεν ήταν τόσο υποβαθμισμένη και ακριβή για τη λαϊκή οικογένεια!
Είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση, να καμώνεται ότι νοιάζεται για το «πρώτα ο μαθητής» που πρέπει να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις!

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Οι δάσκαλοι καταδικάζουν την «Προληπτική επιστράτευση» των καθηγητών

Η ΔΟΕ καταδικάζει την «Προληπτική επιστράτευση» των καθηγητών

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ»
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να «επιστρατεύσει προληπτικά» τους συναδέλφους καθηγητές, δηλώνει :
• Τη συμπαράταξη και συμπόρευση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας.
• Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων.
• Το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
• Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.

Λένε για μένα… οι παπαγάλοι. Οι καθηγητές απαντούν

Επιστολή της ΕΛΜΕ Εύβοιας που καταρρίπτει ψεύδη για τους εκπαιδευτικούς.


Αγαπητή/έ συμπολίτισσα/η, γονέα και κηδεμόνα,

με την επιστολή αυτή θέλουμε να σε ενημερώσουμε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια εκπαίδευση, (κοινωνικό αγαθό, στο οποίο σύμφωνα με το Σύνταγμα, πρέπει να έχουν… πρόσβαση όλα τα παιδιά), μέσα από την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και των μνημονίων.

• Η φετινή σχολική χρονιά λήγει με το δημόσιο σχολείο πληγωμένο ανεπανόρθωτα λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης, που δημιούργησε χιλιάδες κενά και απώλεια διδακτικών ωρών (μόνο στην Εύβοια 70 κενά, 1300 διδακτικές ώρες την εβδομάδα), ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Βασικά λειτουργικά έξοδα απαραίτητα για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας (όπως πετρέλαιο, αναλώσιμα, φωτοτυπικό χαρτί, κ.λ.π.) περικόπηκαν σε σημαντικό βαθμό, μεταθέτοντας την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων, κάτι που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας, στους ίδιους τους γονείς, οι περισσότεροι από τους οποίους με συρρικνωμένα ή καθόλου εισοδήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα επιβίωσης της οικογένειάς τους από τη λαίλαπα των μνημονίων.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Να ενημερωθούμε πριν μας ..."ψεκάσουν" ψέματα

Ψέμματα και συκοφαντίες για τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών

Του Χρήστου Κάτσικα

Το ωράριο εργασίας φτάνει μέχρι τις 30 ώρες, τουλάχιστον, υποχρεωτικά, αλλά στην πράξη μπορεί να υπερβαίνει και τις 40 και περιλαμβάνει ένα πλήθος γραφειοκρατικών εργασιών και καθηκόντων, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο
Είκοσι πέντε χρόνια μετά την απεργία στις εξετάσεις (7/5–23/6/1988), το υπουργείο Παιδείας με τα νέα εξοντωτικά μέτρα για τη σχολική εκπαίδευση και τα ζωντανά της στοιχεία οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε σύγκρουση. Την ίδια ώρα, τα φιλικά στην κυβέρνηση μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπολύουν τόνους ψεμάτων και συκοφαντιών για τους καθηγητές στην εναγώνια προσπάθειά τους να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον τους, ποντάροντας στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού
Δεν πρόλαβαν οι εκπαιδευτικοί να εκδηλώσουν τις διαθέσεις τους να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που αφανίζει το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά τους και τις ζωές τους και αμέσως έπιασαν δουλειά οι εργολάβοι της παραπλάνησης και συκοφάντησης όσων τολμούν να αντιστέκονται.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ζητάμε πεζοδρόμηση για την ασφάλεια των μαθητών

Το θέμα για το Σύλλογο μας άρχισε μετά από ένα ακόμη ατύχημα στην οδό Αίμονος, απέναντι από το σχολείο. Ατύχημα που συνέβη, όταν οδηγός Ι.Χ παραβίασε το STOP(που δεν φαινόταν) στην Ευκλείδου και χτύπησε μηχανή στην Αίμονος και το οποίο είδαν οι περισσότεροι μικροί μαθητές την ώρα που σχολούσαν.
Η πρώτη επιστολή του Συλλόγου (μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω μετά τη 2η επιστολή) εστάλη στις υπηρεσίες του δήμου, την Τροχαία, κ.λ.π αρχές Δεκεμβρίου του 2012. Μετά από έναν ολόκληρο κύκλο απαντήσεων των αρμοδίων υπηρεσιών, τον Μάρτιο του 2013 λάβαμε την απάντηση πως: πεζοδρόμηση είναι αδύνατη, μπορεί όμως να γίνει μονοδρόμη.
Θεωρώντας πως η μονοδρόμηση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θέλει να λύσει, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επανήλθε στο αίτημα του με νέα επιστολή (αμέσως παρακάτω). Ζητά και πάλι την πεζοδρόμηση τμήματος της Αίμονος για την ασφάλεια των μαθητών, θεωρώντας ότι αν ο δήμος το υποστηρίξει, δεν είναι δύσκολο να γίνει. Ούτε και δημιουργούνται προβλήματα στη γύρω περιοχή.

Επιστολή 2η

ΑΘΗΝΑ, 16 Απριλίου 2013

Προς το δήμο Αθηναίων

- κ. αντιδήμαρχο Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης και Παιδείας Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη
- Σχολική Επιτροπή 4ης Δημοτικής Κοινότητας /Α’ βάθμιας κ. Χαράλαμπο Κοντό Κοινοποίηση:
1) Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπυροπούλου Σουλτάνα
2) Διεύθυνση Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Πολυμερόπουλο Βασίλειο
3) Διευθυντή 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας Ηρακλή Γιαννουλέλη
4) 4η Δημοτική Κοινότητα κα Δήμητρα Σιδερή

Αγαπητές κυρίες, Αγαπητοί κύριοι

Επανερχόμαστε στο αίτημα μας για τη λήψη μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων ασφάλειας για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων επί των οδών Αίμονος, Ευκλείδου, Τηλεφάνους. Σας θυμίζουμε ότι το αίτημα διατυπώθηκε μετά από ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα στη συμβολή των δρόμων Ευκλείδου και Αίμονος. Από την αλληλογραφία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών στο δήμο της Αθήνας, καταλαβαίνουμε πως το κύριο αίτημα μας, να πεζοδρομηθεί η οδός Αίμονος από το ύψος της οδού Λεβιδίου ως την οδό Τηλεφάνους, απορρίπτεται. Με τη λογική ότι η Μελέτη Πολεοδομικού Ανασχεδιασμού της Γειτονιάς Ακαδημίας Πλάτωνος-Β φάση δεν προβλέπει πεζοδρόμηση.

Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε πως η Β΄ Φάση δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, αφορά περιοχή πολύ μακρύτερα των δημοτικών σχολείων και δεν ασχολείται με την οδό Αίμονος στο σημείο που εμείς επισημαίνουμε.
Επιπλέον δεν λαμβάνεται υπόψη το γεγονός της προοπτικής κατασκευής του νηπιαγωγείου στο οικόπεδο Ευκλείδου, Αίμονος και Δημοσθένους για το οποίο έχουν ήδη κατατεθεί οι αρχιτεκτονικές μελέτες.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Χρόνια Καλά σε όλους

Αναστάσιμο μήνυμα στο προαύλιο του Αγίου Τρύφωνα
Ο Σύλλογος Γονέων του 60ου εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά
Με υγεία, αντοχές στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, αλληλελεγγύη και αγώνες. Για να αντιδράσουμε και να αλλάξουμε αυτά που καταστρέφουν τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Με το άνοιγμα των σχολείων



Πολλά μας περιμένουν με το άνοιγμα του σχολείου στις 13 Μάϊου. Μια εβδομάδα γεμάτη δράσεις.
Το Σάββατο 18 του μήνα, το πρωί τα παιδιά της ζωγραφικής θα επισκεφθούν το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα για να τοποθετήσουν τις φωλιές πουλιών που έχουν ήδη ζωγραφίσει.
Θυμίζουμε εδώ την παλαιότερη δράση των παιδιών στο Πάρκο. Ζωγράφισαν και κρέμασαν χάρτινα πουλιά στα δέντρα, ακούγοντας το παραμύθι: "Ο κότσυφας απαιτεί". Σε διασκευή της δασκάλας τους Ιωάννας Γκούμα, το παραμύθι μιλά για τα αιτήματα του μικρού κότσυφα. (Η δράση έγινε στο πλαίσιο του 2ήμερου στο Αρχαιλογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα που οργάνωσε η Επιτροπή Κατοίκων και 11 ακόμη φορείς της γειτονιάς μας).

Διαβάστε και το παραμύθι των παιδιών...

-->
      Ο κότσυφας απαιτεί το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος να σωθεί

Ο μικρός κότσυφας μαζί με τα ζώα τα έντομα και άλλα πουλιά του πάρκου στεναχωρήθηκαν με την ιδέα ότι ένα τεράστιο τσιμεντένιο εμπορικό κέντρο θα χτιστεί στο πάρκο της γειτονιάς. Σκέφτονται ότι κάθε μορφή ζωής θα εξαφανιστεί.
Περιπλανιόνται στο πάρκο και  σιγοτραγουδούν λυπημένα:



όλα μαύρα
και σιωπή
εδώ κάποτε 
υπήρχε ζωή
εδώ κάποτε
υπήρχαν τραγούδια
χρώματα και λουλούδια

τώρα κλαίς
και λυπάσαι
ίσως φταις
να το θυμάσαι
που δεν είχες σκεφτεί
πως το πάρκο μπορεί να χαθεί

έλα τώρα
       μαζί μας κι εσύ
       να φυτέψουμε
       ξανά τη ζωή
       το πάρκο πρέπει να σωθεί
       έλα κι όλα πάλι μπορεί
       να αρχίσουν από την αρχή!!  


-Σε ποιόν τραγουδάς?
Άκουσε μία φωνή να του λέει
Παραξενεύτηκε! Ποιος του μιλούσε?
-Εδώ εδώ χαμηλά!
-Πού?
-Σκύψε το βλέμμα σου εδώ κάτω στο χώμα.. δε με βλέπεις?

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Για καλό σκοπό γεμίσαμε ...καπάκια

Μέρες άγιες που είναι θυμίζουμε τη δράση του Συλλόγου Γονέων για τη συλλογή πλαστικών καπακιών. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε λίγο πριν κλείσουμε για το Πάσχα, πως το μεγάλο κουτί ανακύκλωσης γέμισε. Μόλις σε ένα μήνα!
Ήδη αρχίσαμε να συγκεντρώνουμε καπάκια στο δεύτερο κουτί. Για εμάς δεν είναι τίποτε να συγκεντρώνουμε τα πλασικά καπάκια και να τα ανακυκλώνουμε στο σχολείο μας. Για κάποιους συνανθρώπους μας είναι πολύ περισσότερα.
Διαβάστε το μήνυμα που ειχαμε στείλει στους γονείς και αναρτήσαμε στο σχολείο. Μπράβο σε όλους μας.
"Μια νέα δράση του Συλλόγου άρχισε να ...τρέχει στο σχολείο μας. Συμφωνήσαμε και καλούμε γονείς και μαθητές να στηρίξουν την προσπάθεια του Συλλόγου Παραπληγικών που συγκεντρώνει καπάκια (πλαστικά). Κάθε τόνος από αυτά είναι ένα αναπηρικό καροτσάκι. Θεωρούμε πως αξίζει η προσπάθεια. Συμμετέχουμε, μαζεύουμε σπίτι μας καπάκια από μουκάλια, σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ρίχνουμε στο κουτί ανακύκλωσης που τοποθετήθηκε απέναντι από το Κυλικείο. Η ανακοίνωση βρίσκεται μέσα και έξω από το σχολείο. Διαβάστε την, ενημερώστε τους φίλους και γνωστούς σας".