Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τα παιδιά της Έκτης άφησαν στο σχολείο μια λεμονιά

Μετά την αποφοίτηση τους τα παιδιά της Έκτης δημοτικού του σχολείου μας, τηρώντας την παράδοση ήρθαν στο σχολείο για να αφήσουν στους συμμαθητές τους ένα δώρο.
Φύτεψαν στο κήπο μας μια λεμονιά. Δίπλα της βρίσκεται μεγαλωμένη πια, η ελιά που είχε φυτέψει το απερχόμενο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Ευχαριστούμε παιδιά, θα την ποτίζουμε και ελάτε του χρόνου για τα λεμόνια!

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Νέα συνεδρίαση σχολικής επιτροπής για τον οικονομικό απολογισμό

Αύριο το μεσημέρι στις 12 συζητούν τα οικονομικά (απολογισμός) της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Αναδημοσίευση από την Ένωση Γονέων

Ουδείς, πέρα του κ. Κοντού, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν ικανοποιημένος με τον οικονομικό απολογισμό χρήσης της προηγούμενης χρονιάς. Η τυποποιημένη πρώτη σελίδα ήταν στην ουσία ένα μπακαλοτεύτερο επαρχιακού εδωδιμοπωλείου...
Έτσι αποφασίστηκε να επαναληφθεί η συνεδρίαση του οργάνου ως προς αυτό, παρουσία και της λογίστριας η οποίαθα είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. Και ο κ. Κοντός αποφάσισε τη συνεδρίαση αυτή να την κάνει το μεσημέρι της Παρασκευής 28/06/2013 ώστε οι γονείς που του δημιούργησαν “πρόβλημα” με την παρουσία τους και τις ενοχλητικές ερωτήσεις τους, να μην μπορούν να είναι εκεί...
Ωστόσο έγκαιρα η Ένωση μας απέστειλε προς τον κ. Κοντό, έγγραφο, με το οποίο τον θέτει μπροστά στην ευθύνη του να λειτουργήσει με διαφάνεια μια διαδικασία που αφορά στη διαχείριση πόρων στα σχολεία σε περίοδο σκληρή λιτότητας για το λαό...
Θα πάμε λοιπόν και θα απαιτήσουμε από ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να λειτουργήσει σωστά και να μας ενημερώσει για τη διαχείριση των πόρων όπως καταγράφονται στον απολογισμό.
Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην καλύτερη διαχείριση των σχολείων είναι απαράδεκτο κάποιοι, όπως ο κ. Κοντός, να κατατρέχονται από πολιτική αλαζονεία...

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία Ένωσης Γονέων για τις σχολικές δραστηριότητες

Δημοσιεύουμε την επιστολή της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων προς τον αντιδήμαρχο παιδείας μετά την χωρίς αποτέλεσμα συζήτηση στη Σχολική Επιτροπή της 4ης Κοινότητας για τη χρήση των χώρων του σχολείου από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων με δραστηριότητες για τους μαθητές.
Το ζήτημα άνοιξε όταν από τη Σχολική Επιτροπή ήρθε στους Συλλόγους ενημέρωση (ανυπόγραφη) πως πρέπει να δηλωθούν οι χώροι που θα χρειαστούν οι Σύλλογοι για τις δραστηριότητες τους έως τέλος Αυγούστου. Με την απειλητική προειδοποίηση πως "μετά από αυτή την ημερομηνία καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή".
Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, κάτι που επισημαίνει και η Ένωση Γονέων στην επιστολή της. Και η αλήθεια είναι πως οι Σύλλογοι Γονέων δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων τι ακριβώς δραστηριότητες θα έχουν την επόμενη χρονιά, άρα και τι χώρους θα χρειαστούν. Το θέμα παραμένει ανοιχτό, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν. Οι Σύλλογοι Γονέων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα τα ανοιχτά θέματα. Και αυτή τη φορά, τα ζητήματα είναι πολλά και σοβαρά. 

Η επιστολή της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων

Αρ. Πρωτ. : 22/21-6-2013

Προς : 1. κ Λαμπρακάκη Νώντα  Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Αθηναίων.
2. . κ. Κοντό Χαράλαμπο, Πρόεδρο Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων
3. κ. Σιδερή Δήμητρα, Πρόεδρο 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων.

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση σχετικά με τη χρήση των σχολικών χώρων για δραστηριότητες Συλλόγων γονέων και Κηδεμόνων.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Υπογράφουμε να ανοίξει το κολυμβητήριο Κολοκυνθούς


Tην περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στο 4ο κοινοτικό διαμέρισμα με αίτημα την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου Κολοκυνθούς. Τα σχολεία που ξεκίνησαν το κίνημα διαμαρτυρίας συνεχίζουν με συλλογή υπογραφών. Εως τώρα συγκεντρώθηκαν  264 υπογραφές. Η κίνηση συνεχίζεται με κάλεσμα σε όλα τα σχολεία της περιοχής. Η επιτροπή ζητά συνάντηση με την αντιδήμαρχο, επικεφαλής του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α Νέλλη Παπαχελά.
Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία του Συλλόγου γονέων, μετέχουμε στη συλλογή υπογραφών.
Το έγγραφο θα βρίσκεται κάθε πρωί στο σχολείο μας, στο 60ο δημοτικό για τους γονείς. Να περάσουμε να υπογράψουμετο Ψήφισμα διαμαρτυρίας.
 
Προς  το Δ.Σ του O.Π.Α.Ν.Δ.Α
Υπόψη κας Νέλλης Παπαχελά

    
      ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ KΟΛΟΚΥΝΘΟΥΣ                  
Με το ψήφισμά μας αυτό εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας ως προς το γεγονός ότι πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας (4η  Δημοτική Κοινότητα), υπολειτουργούν ή/και βρίσκονται εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετό καιρό, άλλες λόγω ελλιπούς τεχνικής υποδομής, οι οποίες κρίνονται ακατάλληλες για να υποδεχτούν κόσμο και άλλες που έχουν κλείσει και δεν επιτρέπουν σε εμάς και τα παιδιά μας την πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Αποχαιρετισμός στο 60ο από την ΣΤ' τάξη

Ο επίλογος στο 60ο δημοτικό γράφτηκε στην τελευταία αποχαιρετιστήρια γιορτή, αυτή της έκτης τάξης. Η γιορτή έγινε την Πέμπτη 14 Ιουνίου με μεγάλη συγκίνηση. 41 συνολικά μαθητές αποχαιρέτησαν το σχολείο, αφήνοντας πίσω τους όμορφες στιγμές της 6χρονης σχολικής κοινής ζωής τους.
Οι μαθητές της έκτης παρουσίασαν το καταπληκτικό σκέτς που είχαν ετοιμάσει μαζί με τους δασκάλους τους, τον κ. Δήμο και την κα. Καλλιρόη και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν.

Η στιγμή των δώρων αποχαιρετισμού, από τους δασκάλους τους και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Οι εικόνες με τα δάκρυα των μαθητών θα είναι μια αξέχαστη εικόνα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χορήγησε την έκδοση του βιβλίου αποχαιρετισμού της ΣΤ' τάξης και έδωσε στους μαθητές το δικό του δώρο. Πάπυρο, DVD με τις συνεντεύξεις τους στην τάξη και ένα βραχιολάκι, το ενθύμιο από το 60ο σχολείο. Δώρα πήραν και από τους δασκάλους τους.

Οι γονείς των μαθητών ετοίμασαν ένα πλουσιότατο μπουφέ για το τέλος. Το γλέντι που ακολούθησε ανήκε στους μαθητές που ανέβηκαν στη σκηνή και το ....έκαξαν. Τους άξιζε, τους αξίζει. Ξεκινούν για ένα καινούργιο ταξίδι...
Και σε αυτό το ταξίδι τους αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ματίνα Παπαχριστούδη η οποία εκ μέρους όλων των μελών, αποχαιρέτησε τους μαθητές.


 Ο αποχαιρετισμός του Συλλόγου Γονέων
  
Αγαπητά παιδιά,
Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν μικρά καγκουρώ. Χαρούμενα, ναζιάρικα, μέσα στη θερμή τσεπούλα της μαμάς και του μπαμπά, στη φροντίδα των δασκάλων σας. Με όλη την προσοχή στραμμένη πάνω σας. Για τα καλά και τα κακά, για τις χαρούμενες στιγμές αλλά και τις ζημιάρικες στιγμές σας.
Σήμερα είναι η ώρα για το μεγάλο άλμα. Από την τσεπούλα που τόσα χρόνια σας φρόντισε... Βγαίνετε πια στον μεγάλο κόσμο.
Κρατώντας, έχοντας την παιδεία που πήρατε για να μπείτε στον κόσμο της εκπαίδευσης.

Αποχαιρετισμός στο σχολείο, γιορτή 2η

Η αυλαία στη σχολική χρονιά δόθηκε στο σχολείο μας με δυο γιορτές που ετοίμασαν με κόπο και μεράκι οι δάσκαλοι και οι μαθητές όλων των τάξεων.
Την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουνίου το 60ο άνοιξε τις πόρτες του στους γονείς.


Τα παιδιά της Γ' τάξης είχαν ετοιμάσει τις 'Ορνιθες, μια όμορφη προσπάθεια που απολαύσαμε μέχρι που άρχισε η βροχή. Γονείς και μαθητές έμειναν στο προαύλιο με ανοιχτές ομπρέλες, ώσπου η βροχή έγινε καταιγίδα.
Κι έτσι ήταν μια όμορφη αποχαιρετηστήρια γιορτή στη σχολική χρονιά που έφυγε.

Επίλογος στη σχολική χρονιά από το Σύλλογο Γονέων

Και χορός από το τμήμα χορού των μαμάδων!
Σας υποδεχόμαστε στην τελευταία εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για αυτή τη σχολική χρονιά. Ο σύλλογος μας, όπως ξέρετε, άρχισε κάπως αργά τη δράση του, τον Δεκέμβριο. Από όλα όσα έγιναν, ξεχωρίζω ως το πιο σημαντικό, ως βάση για την δεύτερη χρονιά του Συλλόγου μας, ότι καταφέραμε να πούμε, ο Σύλλογος είστε εσείς. Οι γονείς, τα μέλη μας. Εμείς, είμαστε απλά τα μέλη του ΔΣ, Σύλλογος όμως είναι οι ίδιοι οι γονείς. Οι γονείς, εμείς, όλοι μαζί κάνουμε, δρούμε, παρεμβαίνουμε, συζητάμε, αλληλοβοηθιόμαστε, αντιμετωπίζουμε προβλήματα, κάνουμε λάθη, επιλύουμε, απαιτούμε. Να, πως στήθηκε σήμερα το πρωί ο χώρος για τη γιορτή με την αποφασισμένη ομάδα μαμάδων (τις ευχαριστούμε), πως ντυθήκαμε όλοι μαζί για τις εκδηλώσεις στο Λόφο, πως κάναμε την αποκριάτικη γιορτή, τα ανταλλακτικά παζάρια βιβλίου και παιχνιδιών, τις συναντήσεις με την ψυχολόγο, τη συλλογή με τα καπάκια για το Σύλλογο Παραπληγικών. Δεν τα έκανε το ΔΣ αυτά, ο σύλλογος τα έκανε, οι γονείς τα κάναμε.
Η επόμενη χρονιά, το γνωρίζουμε όλοι θα είναι πιο δύσκολη. Η επίθεση στη δημόσια παιδεία ανέβασε ταχύτητες, θέλουν να κλείσουν σχολεία, να απολύσουν δασκάλους, να συμπτύξουν τάξεις, να κόψουν κι άλλο τα λεφτά για την εκπαίδευση, να μας βάλουν να παρακαλάμε τις πολυεθνικές να έρθουν ως χορηγοί, να αποδεχθούμε την αξιολόγηση μαθητών, δασκάλων, γονιών, σχολείων.

Αποχαιρετισμός στο σχολείο από το Σύλλογο Γονέων

Μετά την καταπληπτική εμφάνιση των παιδιών των χορευτικών τμημάτων του σχολείου μας στις Εκδηλώσεις στο Λόφο Κολωνού, την Κυριακή 9 Ιουνίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσε την αποχαιρετηστήρια εκδήλωση του.



Σκάκι, Μπάσκετ, 'Εκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών, Μετάλλια και αναμνηστικά...Και φυσικά οι χοροί από μαθητές και ...μαμάδες. Τους θαυμάσαμε και τους χειροκροτήσαμε. Στην εκδήλωση και ο Γιώργος Χατζηπαύλου για ένα σύντομο stand up comedy για μαμάδες και μπαμπάδες. Τον ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συλλόγου.




Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Να ανοίξει τώρα το Κολυμβητήριο Κολοκυνθούς

Αρκετή υπομονή έκαναν δημότες και γονείς όλη τη χρονιά. Οι υποσχέσεις πως το Κολυμβητήριο στην Κολοκυνθούς θα ανοίξει σύντομα, αποδείχθηκαν για πολλοστή φορά, κοροϊδία. Οι κάτοικοι στις γειτονιές μας έχασαν πολύ χρόνο πιστεύοντας τις υποσχέσεις των ιθυνόντων του δήμου.Οι δεσμεύσεις και συνεχείς αναβολές φαίνεται πως είναι μια σύνηθης τακτική για τους υπεύθυνους που κατέχουν τη διαχείριση των δημόσιων χώρων.
Το Κολυμβητήριο παραμένει κλειστό. Με πρωτοβουλία γονέων από τα σχολεία της περιοχής μας, του 144ου και του Παιδικού σταθμού, πραγματοποιείται συγκέντρωση την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην 4η Δημοτική Κοινότητα στις 6.30 το απόγευμα.
Το Κολουμβητήριο είναι και δική μας υπόθεση, είναι για τους δημότες και όχι για να χάσκει κενό και απαξιωμένο.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή ανεβαίνουμε στο Λόφο Κολωνού για χορό!

  Το σχολείο μας, το 60ο δημοτικό χορεύει την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 6.15 μ.μ. Το Α' μέρος περιλαμβάνει Παραδοσιακούς χορούς. Οι μοντέρνοι χοροί στο β' μέρος. Θα είμαστε εκεί να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας. 
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων προσκαλεί γονείς και μαθητές στις εκδηλώσεις των σχολείων στο Λόφο Κολωνού                                                                                         

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Στην τελική ευθεία αποφοίτησης

Από αύριο Τρίτη 4 Ιουνίου θα είναι έτοιμο προς διανομή σε γονείς και μαθητές το πρόγραμμα της τελευταίας εκδήλωσης του Συλλόγου μας, την Κυριακή 9 Ιουνίου.
Οι μαθητές των 4 τμημάτων μας έχουν ετοιμάσει και θα παρουσιάσουν στους γονείς και τους φίλους τους, αυτά για τα οποία κοπίασαν.
Οι μαθητές στο Σκάκι θα κάνουν το δικό τους τουρνουά, του μπάσκετ θα αγωνιστούν μεταξύ τους.
Τα παιδιά ζωγραφικής θα εκθέσουν τα έργα τους στο σχολείο.
(η Έκθεση θα στηθεί από το πρωί του Σαββάτου και θα είναι επισκέψιμη ως το τέλος της σχολικής χρονιάς).
Και τα παιδιά του χορού θα μας καταπλήξουν με την παράσταση τους.
Ο Σύλλογος έβαλε το πρόγραμμα επί χάρτου και ετοιμάζεται για δυο δράσεις.
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου πηγαίνουμε στο Λόφο Κολωνού για την παράσταση χορού των τμημάτων μας, Παραδοσιακού και Μοντέρνου.
Την Κυριακή τους χειροκροτάμε όλους στην εκδήλωση του Συλλόγου μας.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο λόφο Κολωνού

Και ναι, τα τμήματα χορού του Συλλόγου μας χορεύουν στην πρώτη θέση την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις εκδηλώσεις αποφοίτησης που οργανώνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας στο Λόφο Κολωνού. Το πρόγραμμα των χορευτικών εκδηλώσεων είναι έτοιμο! Διαβάστε το. Καλούμε τους γονείς να ανταποκριθούμε στο αίτημα της Ένωσης Γονέων, να ανέβουμε στο Λόφο, όχι μόνο για τα παιδιά του δικού μας σχολείου αλλά και των άλλων σχολείων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΚΟΛΩΝΟΥ


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Διαμερισματικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει και φέτος τις καθιερωμένες χορευτικές εκδηλώσεις των σχολείων -μελών της.Το πρόγραμμα παρουσίασης τους είναι :
Πέμπτη 6/6/2013 θα χορέψουν τα εξής σχολεία με την παρακάτω σειρά.
128ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας 1ο
57ο και 61ο Δημοτικά σχολεία με κοινή παρουσίαση 2α .

Παρασκευή 7/6/2013 θα χορέψουν τα εξής σχολεία με την παρακάτω σειρά.
60ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας 1ο
127ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας 2ο
67ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας 3ο
54ο Γυμνάσιο Αθήνας 4ο
Παρασκευή 14/6/2013 θα χορέψουν τα εξής σχολεία με την παρακάτω σειρά.