Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Γονείς γρηγορείτε διαλύουν και ξαναφτιάχνουν την εκπαίδευση στα μέτρα τους

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων του σχολείου μας για το τέλος της σχολικής χρονιάς από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων "Πλάτων" μοιράστηκε ενημερωτικό κείμενο για όλους τους γονείς. Αφορά στις σημαντικές αλλαγές-αναδιαρθώσεις που προωθούνται εδώ και αρκετό διάστημα στην εκπαίδευση, αρχίζοντας από το νηπιαγωγείο έως και το Πανεπιστήμιο.
Το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης προοιωνίζεται ζοφερό για τα παιδιά μας, αν εμείς τους αφήσουμε και το επιτρέψουμε. Οι νόμοι και οι διατάξεις καταργούνται στην πράξη, αυτό απέδειξε η ζωή και η ιστορία της χώρας.
Αγαπητοί Γονείς ενημερωθείτε καταρχήν. Μην αφήνετε τα ΜΜΕ να σας "ψεκάζουν" με κατασκευασμένες και κατευθυνόμενες από την κεντρική πολιτική εξουσία πληροφορίες. Ψάξτε, ρωτήστε, μάθετε.
Από τον Σεπτέμβριο ο Σύλλογος Γονέων θα αποφασίσει με γενική συνέλευση τις δικές τους παρεμβάσεις και δράσεις. Σήμερα πραγματοποιείται το απόγευμα το τελευταίο ΔΣ του Συλλόγου. 
Σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι  

Διαβάστε την ενημερωτική ανακοίνωση του Συλλόγου 

Η αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης κόβει το δρόμο της μόρφωσης των παιδιών μας…

Με ωραίες, περίεργες λέξεις που αποκρύπτουν την ουσία και την πραγματικότητα συνεχίζεται απτόητα η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και η ταυτόχρονη αναδιάρθρωσή της με κεντρικό άξονα το “Νέο Σχολείο”. Η αρχή έγινε στη Β’ βάθμια εκπαίδευση και από φέτος άρχισε η καταστροφική πολιτική και στην Α΄ βάθμια.
Η κεντρική ιδέα των αλλαγών περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο στις νέες έρευνες που προωθούνται σε όλες της χώρες της Δυτικής Ευρώπης. (αντιγράφουμε από άρθρο προς επικοινωνιολόγους και ΜΜΕ). «Γιατί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι είναι χάσιμο χρόνου. Υπάρχουν καλύτερα πράγματα τα οποία μπορεί να κάνει κανείς προς την υγιή οικονομική και κοινωνική ανέλιξη τον 21ο αιώνα. Πρώτον- Ξεχάστε τα κολέγια, τις σχολές και τα πανεπιστήμια. Δεύτερον εστιάστε σε εκπαιδευτικά προγράμματα ειδίκευσης και πρακτικής άσκησης. Τι χρειάζονται οι μακροχρόνιες σπουδές, όταν η πρακτική άσκηση και ειδίκευση είναι αυτοί οι παράγοντες που καθιστούν τους νέους αξιοποιήσιμους στο χώρο της εργασίας; Χρησιμότερο θα ήταν αν, κατά τα χρόνια μαθητείας τους στο γυμνάσιο και στο λύκειο, οι νέοι παρακολουθούσαν τέτοια προγράμματα, έτσι ώστε αργότερα, στο κολέγιο, να είναι ικανοί για πραγματικές δουλειές».
Σε αυτή την ιδέα στηρίζονται και τα διαφημιστικά μηνύματα του υπουργείου Παιδείας στα οποία μικρά παιδιά αναρωτιούνται γιατί να σπουδάσουν αφού ξέρουν να μαστορεύουν και να ράβουν!
Επιστροφή λοιπόν στον κόσμο της εργασίας από τα 15 χρόνια, όπως ακριβώς συνέβαινε στην Ελλάδα πριν 50 χρόνια και Πανεπιστήμιο μόνο για όσους έχουν να πληρώνουν φροντιστήρια για τις συνεχείς εξετάσεις;
Κι αυτό το ονομάζουν εξέλιξη και ανάπτυξη!

Οι εκπαιδευτικοί μπλόκαραν τα σεμινάρια της ντροπής

Σύλλογος ΠΕ "ο Αριστοτέλης": Παταγώδη αποτυχία του υπουργικού σχεδιασμού! Ακυρώθηκαν όλα τα σεμινάρια της Αττικής!

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας
Θέμα: Παταγώδη αποτυχία του υπουργικού σχεδιασμού! Ακυρώθηκαν όλα τα σεμινάρια της Αττικής!

Σε παταγώδη αποτυχία οδηγήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου να πραγματοποιήσει τα σεμινάρια της ντροπής σε 55 διαφορετικά σημεία της Αττικής, με στόχο να γίνουν λόγω της μεγάλης διασποράς. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε σωματείο είχε τουλάχιστον τρία κέντρα να αποκλείσει μια και εκεί καλούνταν διευθυντές από σχολεία του. Στο σύλλογό μας τα κέντρα είναι έξι!!! Η μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μπλόκα και η ικανότητα των σωματείων να οργανώσουν και να συντονίσουν τις συγκεντρώσεις, κουρέλιασε κυριολεκτικά τον υπουργικό σχεδιασμό!

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αποχαιρετισμός στους μαθητές της ΣΤ' τάξης...

....Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου δημοτικου σχολείου "Πλάτων"


Αγαπητά παιδιά,
Λένε πως δεν μπορείς να έχεις μέλλον που σου αξίζει αν δεν συνδέσεις το παρελθόν με το παρόν σου. Αν δεν το αναγνωρίσεις.
Αυτά τα χρόνια, οι στιγμές που ζήσατε σε αυτό το σχολείο σύντομα θα είναι το παρελθόν σας.
Ήδη από φέτος διαπιστώσατε και εσείς πως ο κόσμος μας αγρίεψε, άλλαξε.  Νιώσατε και εσείς την αγωνία, την ανησυχία των μεγάλων για το παρόν και το μέλλον μας, το μέλλον σας.
Κι έτσι όμως το σχολείο παρέμενε, ήταν μια φιλική, φιλόξενη αυλή της καθημερινότητάς μας. Εδώ μεγαλώσατε, εδώ μαλώσατε, εδώ φιλιόσατε, εδώ μάθατε, εδώ γελάσατε, εδώ κάνατε φίλους, εδώ καταλάβατε τις διαφορές, τη διαφορετικότητα αλλά και την ισότητα, την ισονομία, τις δυνατότητες αλλά και τα εμπόδια.

Αυλαία της σχολικής χρονιάς με πολλές γιορτές

Άλλη μια χρονιά έφθασε στο τέλος της. Ένα μικρό φωτογραφικό ρεπορτάζ για να πούμε Καλό Καλοκαίρι...









Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς βρεθήκαμε πολλές φορές στο σχολείο την τελευταία εβδομάδα.
Στη γιορτή του σχολείου μας, στη γιορτή της Πρώτης Τάξης με τα παιδιά-λουλούδια, στην αποφοίτηση της ΣΤ' τάξης με πολύ συγκίνηση.



Ο αποχαιρετισμός των παιδιών στους δασκάλους τους, το μήνυμα των μαθητών της Ε' τάξης που παρέλαβε τη Σημαία από τους αποφοίτους, οι περήφανοι γονείς, οι δάσκαλοι τους...
Καλό Καλοκαίρι...

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Υπουργείο Παιδείας εναντίον δημόσιων σχολείων: Συγχωνεύσεων συνέχεια...


του Φάνη Παππά

Γιατί δύο τμήματα των 13 μαθητών να μην συγχωνευτούν σ΄ ένα των 26 και να κάνουμε και λίγη οικονομία; Γιατί να πληρώνουμε δύο διευθυντές όταν με ένα κάνουμε το ίδιο καλά τη δουλειά;[1] Καλόπιστα ίσως ερωτήματα κάποιου που όμως δεν έχει ουσιαστική γνώση της σχολικής καθημερινότητας.

Τέτοιου είδους κι άλλα «πιασάρικα» επιχειρήματα όπως και «παιδαγωγικούς λόγους» [2] [2α] επικαλέστηκε ο Υφυπουργός Παιδείας για να δικαιολογήσει τις συγχωνεύσεις σχολείων σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ. Είπε επίσης: «Έχουμε ολόκληρα χωριά, που δυστυχώς λόγω της αστυφιλίας ερήμωσαν» [3] [3α] και «Πάνω απ' όλα έδρασα με τη λογική των μεταρρυθμίσεων, για να έχουμε καλύτερη Παιδεία για τα παιδιά μας και καλύτερα σχολειά - τίποτα άλλο από εκεί και πέρα».[4] [4α] Τόνισε την ίδρυση πέντε δημοτικών σχολείων και δώδεκα νηπιαγωγείων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τεσσάρων ημερησίων ΕΠΑΛ και δέκα εσπερινών ΕΠΑΛ στη δευτεροβάθμια. [5] [5α]
Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί μια πολιτική που, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, συγχώνευσε διακόσια τριάντα ένα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες συνολικά, και τα έκανε εκατόν δεκατέσσερα.[6] Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του από 12/05/2014 ανακοίνωσε τη συγχώνευση 128 δημοτικών και 74 νηπιαγωγείων, την κατάργηση 15 δημοτικών σχολείων και 30 νηπιαγωγείων. Παράλληλα, συγχωνεύονται 16 γυμνάσια και λύκεια, 12 ΕΠΑΛ, ενώ καταργούνται ένα γυμνάσιο και τρία ΕΠΑΛ. Τα περισσότερα σχολεία που συγχωνεύονται βρίσκονται στην Αττική.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Μάθαμε για τον "πλούτο" της γειτονιάς μας!

Αποκάλυψη ήταν για όλους όσους συμμετείχαμε στην επίσκεψη-περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα.
Η δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "Από το Περιστύλιο στο Γυμνάσιο" με οδηγό μας την αρχαιολόγο Βούλα Μπαρδάνη το απόγευμα της Δευτέρας, του Αγίου Πνεύματος ήταν μια "γιορτή". Γονείς, μέλη του Συλλόγου με τα παιδιά μας, μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές, καθίσαμε στα αρχαία μάρμαρα στο Περιστύλιο.
Τόσο κοντά μας, γωνία Πλάτωνος και Ευκλείδου.
Τόσο μακριά μας, αιώνες μακριά η ιστορία μας. Ο πλούτος της περιοχής μας τον οποίο σκέπασαν, παράχωσαν, τσιμέντωσαν χρόνια τώρα με δόλο και συμφέρον.
Ο Πλάτων ίδρυσε εδώ το πρώτο ελεύθερο, δωρεάν Πανεπιστήμιο του γνωστού κόσμου.
Ο Πλάτων ήρθε στην Ακαδημία, αγόρασε ένα ιδιόκτητο χώρο και ίδρυσε την Ακαδημία.
Η Βούλα Μπαρδάνη εξηγεί, εξιστορεί. Στέκεται στις γραπτές μαρτυρίες για την περιοχή μας.
Μιλά για τους προϊστορικούς χρόνους, τους χρόνους για τους οποίους δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες. Και μόνο τα μάρμαρα, τα ευρήματα μπορούν να αποκαλύψουν. Γεγονότα, ιστορίες, αλήθειες.

Ο Ακάδημος, το Δημόσιο Σήμα, οι ανασκαφές στον Αι-Νικόλα στη Δράμας, η αρχαία επιγραφή Όρος Ακαδημίας, το Γυμνάσιο.
Μικροί και μεγάλοι ακούμε με το στόμα ανοιχτό.

Η δεύτερη στάση μας μέσα στο "Γυμνάσιο" στο μεγάλο μας Πάρκο. Εκεί που γονείς και παιδιά τρέχουμε ανάμεσα στα αρχαία μάρμαρα. Χωρίς να ξέρουμε.
Θεωρείται πως εκεί (έχουν αρχίσει οι ανασκαφές), ήταν το Γυμνάσιο. Νεότερα ευρήματα δείχνουν πως ίσως εκεί να ήταν η Βιβλιοθήκη.

Στεκόμαστε πάνω από τη μαρμάρινη επιγραφή. Προσπαθούμε να φανταστούμε το χώρο, αιώνες πριν.
Τα παιδιά κουράστηκαν, τρέχουν ολόγυρα. Η περιήγησή μας έφθασε στο τέλος.
"Να το επαναλάβουμε", ακούστηκε ανάμεσα μας. Ναι, θα το επαναλάβουμε... Εξάλλου δίπλα σε αυτή την ιστορία ζούμε.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Διαδήλωση γονιών για τις συγχωνεύσεις και Παιδεία

Αύριο το απόγευμα στο Σύνταγμα η Ομοσπονδία Γονέων(ΑΣΓΜΕ) οργανώνει παναττική διαδήλωση ενάντια στις συγχωνεύσεις και την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου.
Ενάντια στην αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης στα πρότυπα του "σχολείου της αγοράς", του λεγόμενου Νέου Σχολείου, γονείς από Α' βάθμια και Β' βάθμια εκπαίδευση καλούνται να απαιτήσουν αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας.
Ενιαίο δημόσιο 12τάξιο, δωρεάν σχολείο.

ΥΣ. Το δικό μας σχολείο συμμετέχει στη διαδήλωση αλλά δυστυχώς είναι αδύνατον να βρεθούμε στο Σύνταγμα. Το σχολείο μας έχει αύριο τη γιορτή αποφοίτησης των μαθητών του στις 7.00 το απόγευμα. Οι γονείς ενημερώνονται με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων για τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση...

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Είπαμε Καλό Καλοκαίρι με τη Γιορτή του Συλλόγου μας


Με τη γιορτή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνωντου 60ου δημοτικού σχολείου "Πλάτων" την Κυριακή 8 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες μας για τους μαθητές.
Ο καιρός με τα παιχνίδια του, ανέβαλλε δυστυχώς την παράσταση των τμημάτων χορού στο Λόφο Κολωνού το Σάββατο 7 Ιουνίου.
Οι μαθητές και η δασκάλα τους, το τμήμα χορού των μαμάδων, τα μικρά παιδιά, νήπια και πρωτάκια μας αποζημίωσαν την Κυριακή με τη μοναδική παράστασή τους.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στη δασκάλα τους Κυριακή Πανταζοπούλου, στις μαμάδες ποθυ κατέπληξαν με τις χορευτικές φιγούρες τους.



 Φέτος βάλαμε τις βάσεις για να αποκτήσει το σχολείο μας και μια σπουδαία ομάδα μπάσκετ.
Τα δυο τμήματα μικρών και μεγάλων, έδωσαν το δικό τους φιλικό μάτς και συμμετείχαν στο παιχνίδι των βολών. Κέρδισε ο μικρός Έρντι!


Οι μαθητές των τμημάτων πήραν τα αναμνηστικά διπλώματα τους και οι μαθητές του μπάσκετ τα μετάλλια τους. Φέτος δεν είχαμε-δυστυχώς- τμήματα ζωγραφικής και σκάκι. Ελπίζουμε πως την άλλη χρονιά θα καταφέρουμε περισσότερα. 


Κάναμε και την κλήρωση του ποδηλάτου για την Α' και Β' τάξη του σχολείου μας. Το ποδήλατο κέρδισε το νούμερο 55, η μικρή Στεφανία. Της ευχόμαστε να το χαρεί.
Η γιορτή του Συλλόγου μας έκλεισε με μικρό πάρτι.
Και του χρόνου να 'μαστε όλοι καλά.
Καλό Καλοκαίρι...

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Πάρτε πίσω τις συγχωνεύσεις απαιτούν δάσκαλοι, γονείς



Δε θα επιτρέψουμε να διαλύσουν τα σχολεία μας! Τετάρτη 4/6-Πέμπτη 5/6 συγκέντρωση στην περιφέρεια και στο δήμο Αθηναίων!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

· Τετάρτη 4/6, 14.00, στην Περιφέρεια (Τσόχα 15-17)

· Πέμπτη 5/6, 15.30, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων


Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων για τις συγχωνεύσεις








ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ!
Χαιρετίζουμε τους
εκατοντάδες γονείς της Αττικής που δεν το βάζουν κάτω. Μέσα από πολλές, μαζικές, ποικιλόμορφες κινητοποιήσεις και με συνθήματα όπως: «ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
-ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ»,
«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ», στέλνουν μηνύματα αντίστασης στην πολιτική συρρίκνωσης του μορφωτικού
δικαιώματος των παιδιών τους.
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΕΙ:
Θα συγχωνευτούν και θα καταργηθούν σχολεία για παιδαγωγικούς λόγους. Αναρωτιόμαστε ποιος είναι αυτός ο παιδαγωγικός λόγος που ορίζει ότι τα 25 παιδιά δημοτικού στην τάξη να μαθαίνουν καλύτερα από τα 15.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
! ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ!
Τώρα πια ξέρουμε τι νέο έφερε το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

H ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού μας προσκαλεί σε ένα υπέροχο ταξίδι!


Camp του δήμου για τους μαθητές το Καλοκαίρι

Καλοκαιρινό Camp για τα παιδιά της πρωτεύουσας
banner
Μία ακόμη διέξοδο χαράς και άθλησης δίνει μέσα στο καλοκαίρι για τα παιδιά της πρωτεύουσας ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με το θερινό αθλητικό και ψυχαγωγικό Camp που διοργανώνει από 16 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου 2014 στα Αθλητικά Κέντρα του Ρουφ και του Γουδή.
Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 έως 12 ετών (έτος γεν. από 2008 έως 2002) αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, γυμνάζουν το σώμα τους και καλλιεργούν την προσωπικότητά τους μέσα από τη γνωριμία των αθλημάτων και συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες που  ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, για τρεις δεκαπενθήμερες περιόδους:
1η περίοδος: 16 Ιουνίου-27 Ιουνίου2η περίοδος: 30 Ιουνίου-11 Ιουλίου3η περίοδος: 14 Ιουλίου-25 Ιουλίου

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Πρόσκληση για το Καλό Καλοκαίρι!


Κόβουν σχολεία, εκπαιδευτικούς και… μαθητές!

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Κάθε πέρσι και καλύτερα. Για τη νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προβλέπεται η κατάργηση 15 Δημοτικών, η ίδρυση μόλις 5 και η κατάργηση 30 Νηπιαγωγείων με ίδρυση μόλις 12. Αυτό σημαίνει την απώλεια 195 οργανικών θέσεων δασκάλων και νηπιαγωγών.

Στη χρονιά που μας πέρασε πάνω από 16.000 εκπαιδευτικοί βρέθηκαν με ελαστικές σχέσεις εργασίας (προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί), οι περισσότεροι εκ των οποίων κάλυψαν οργανικά κενά.

Του Χρήστου Κάτσικα
45-1

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του νέου σχολικού έτους, σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Παράλληλα, στο ΦΕΚ προβλέπεται ότι θα καταργηθούν 15 Δημοτικά ενώ ιδρύονται μόλις 5. Επίσης, προβλέπεται η κατάργηση 30 Νηπιαγωγείων και η ίδρυση μόλις 12, αριθμός που είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, αν σκεφτεί κάποιος ότι πολλά προνήπια μένουν κάθε χρόνο εκτός Νηπιαγωγείων.
Αυτό σημαίνει με απλά μαθηματικά ότι συρρικνώνεται για ακόμη μια χρονιά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους (ογκώδη, απρόσωπα σχολεία, μεγαλώνει η απόσταση από το σπίτι κ.λπ.) αλλά και για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Το ισοζύγιο των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, υποβιβασμών σε σχέση με τις ιδρύσεις – προαγωγές είναι η απώλεια 195 οργανικών θέσεων δασκάλων και νηπιαγωγών.
Κι αν τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τη δημοσίευση του ΦΕΚ, καθόλου το ίδιο δεν ισχύει με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σε προεκλογικό δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας αναφερόταν ένας αριθμός συγχωνεύσεων Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ και ένας σημαντικά μικρότερος αριθμός ιδρύσεων.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Προς "στοίβαγμα" μαθητών στα συγχωνευμένα σχολεία

Τι αποκαλύφθηκε κατά τη συζήτηση με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής σχετικά με τις συγχωνεύσεις! Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανατροπές στις συγχωνεύσεις που ανακοινώθηκαν!

 Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών  Α' βάθμιας εκπαίδευσης "Αριστοτέλης"
Την Παρασκευή, 30-5-2014, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων της Αττικής, την οποία διοργάνωσαν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αριστοτέλης», «Έλλη Αλεξίου», «Καλλιθέας», η ένωση γονέων 4ηςΔημοτικής Κοινότητας, Περιστερίου, καθώς και οι σύλλογοι γονέων από τα συγχωνευόμενα σχολεία των αντίστοιχων περιοχών.
Ξεδιπλώνεται το σχέδιο του Υπουργείου παιδείας για τις συγχωνεύσεις!

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή έγινε απολύτως σαφές ότι το υπουργείο παιδείας έχει δύο βασικές πολιτικές στοχεύσεις αυτή την περίοδο:

Α) Να συγχωνεύσει συστεγαζόμενα σχολεία όπου ο τελικός αριθμός των μαθητών που θα προκύπτει να είναι μέχρι 350 παιδιά

Β) Να μετατρέψει όλα αυτά τα σχολεία σε ΕΑΕΠ για να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό, κάτω από το πραγματικό ενδεχόμενο κυριολεκτικής κατάρρευσης του συστήματος κάλυψης σε εκπαιδευτικό προσωπικό εξαιτίας των μηδενικών προσλήψεων που αναμένονται φέτος

Περισσότερες μέρες σχολείο, λιγότεροι δάσκαλοι!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση της πολυσέλιδης τροπλογίας για τη δημόσια εκπαίδευση στο νόμο για τις ...λαϊκές αγορές, και ο υπουργός Παιδείας έσπευσε να βγάλει εγκύκλιο με την οποία αυξάνεται το διδακτικό έτος. Πάει η αργία της 7ης Ιανουαρίου, τα σχολεία ανοίγουν 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνουν 30 Ιουνίου, τα μαθήματα αρχίζουν 8 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου. (τη χρονιά 2014-2015).
Την ίδια ώρα δεν πρόκειται να γίνει ούτε μια πρόσληψη εκπαιδευτικού, ενώ αποχωρούν εκατοντάδες λόγω συνταξιοδότησης. 

Όλες οι αλλαγές για το νέο σχολικό και διδακτικό έτος
child Ο Υπουργός Παιδείας απέστειλε προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης την παρακάτω απόφαση για τις αλλαγές στο νέο σχολικό και διδακτικό έτος.
1. Το σχολικό έτος 2014-15 για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 31η Αυγούστου 2015.
2. Για το σχολικό έτος 2014-15, το διδακτικό έτος για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει την 30η Ιουνίου 2015. Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου δύναται να αξιοποιηθεί για επιμορφωτικά σεμινάρια.