Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Έφυγαν 9.000 εκπαιδευτικοί, κανείς διορισμός

<<Διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών δεν θα γίνουν ούτε φέτος παρότι την τελευταία τετραετία έχουν συνταξιοδοτηθεί συνολικά 9.000 εκπ/κοί και έχουν διοριστεί μόνο 270 στην Π.Ε.>>
Δήλωση των εκπροσώπων

των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ–ΚΙΝΗΣΕΩΝ–ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ της ΔΟΕ
για τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον υφυπουργό Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλο

Τη Δευτέρα 14/7/2014 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τον υφυπουργό Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλο, ύστερα από αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., που κατατέθηκε επανειλημμένα από τις 2/7, με αφορμή την απόφαση του  υφυπουργού να θέσει σε αργία την Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Μολάων. Στη συνάντηση τέθηκαν και μια σειρά άλλα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. και την εκπαίδευση γενικότερα.
Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. ήταν σε όλα τα ζητήματα αρνητική, όπως άλλωστε αναμενόταν με δεδομένη την ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 30/6 συνάντησης Δ.Ο.Ε. και υπουργών, καθώς και την επί 12 μέρες άρνησή τους να συζητήσουν το προαναφερθέν θέμα της πειθαρχικής δίωξης.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα και τα αιτήματά μας κυμάνθηκαν μεταξύ του «δεν θα γίνει…» και του «θα δούμε…», πράγμα που κάνει φανερή και την άγνοια για κάποια από τα σημαντικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης αλλά κυρίως την απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας να συζητήσει και να αναζητήσει λύσεις, αφού δεσμεύεται από την αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική των μνημονίων που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Διακρίνεται ταυτόχρονα μια τιμωρητική για τους εκπαιδευτικούς διάθεση με χαρακτηριστικό δείγμα την άρνηση του υπουργού να δεσμευτεί ακόμη και για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων ανάληψης υπηρεσίας και των δηλώσεων τοποθέτησης όσων έχουν πάρει πρόσφατα μετάθεση σε Δ/νσεις Π.Ε. μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους…

Ειδικότερα για καθένα από τα θέματα που συζητήθηκαν:

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δεν υπάρχουν δάσκαλοι για τα σχολεία μας...

Άκαρπη και χαμηλών προσδοκιών η συνάντηση εργασίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (14/7/2014)

<< Βρισκόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» όπως και το περσινό καλοκαίρι. Διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η αξιολόγηση - χειραγώγηση και το νέο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων περιορίζουν  τη δημοκρατία στην εκπαίδευση>>


                  

Άκαρπη συνάντηση - χαμηλών προσδοκιών.
Οι λύσεις μετατέθηκαν και πάλι για το μέλλον...
Συνάντηση εργασίας Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.
με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Άκαρπη και κατώτερη των προσδοκιών του εκπαιδευτικού κόσμου ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα 14/7/2014 το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τους Υφυπουργούς Παιδείας κ. Δεμερτζόπουλο Αλέξανδρο και κ. Κουκοδήμο Κων/νο.
  • Στη συνάντηση με τον κ. Δεμερτζόπουλο Αλέξανδρο τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρουσίασαν αναλυτικά τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τους άσχημους οιωνούς που εμφανίζονται ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη δίωξη που υπέστη η συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου.
Δυστυχώς οι απαντήσεις δεν κάλυψαν κανένα από τα ζητήματα που θέσαμε. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται να μην έχει βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που είναι πιεστικά. Ουσιαστικά, μετέθεσαν τις απαντήσεις στο μέλλον για ζητήματα στα οποία θα έπρεπε να είχαν, ήδη, αρθεί τα αδιέξοδα!
- Διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αφού τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις δεν θα αντικατασταθούν νέοι μόνιμοι διορισμοί. Μόλις δυο χιλιάδες (2.000) αναπληρωτές έχουν εγκριθεί για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό να καλύψουν τις πολλαπλάσιες ανάγκες που θα προκύψουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ακόμα αναζητούνται πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ενώ δεν υπάρχει κανένα νεότερο για το άνοιγμα των πινάκων των αναπληρωτών.