Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τα κενά δασκάλων καλύπτονται με ...μπαλώματα

Της Σπυρούλα Πρεσβέλου, προέδρου της Ένωσης Γονέων 4ης δημοτικής κοινότητας

 Φίλοι γονείς είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από σας ,κυρίως οι γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο ολοήμερο,εχετε αντιληφθεί ότι το ολοήμερο υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου.
Αυτή είναι η αλήθεια και ακόμα χειρότερη διότι το ολοήμερο δεν είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό συμβαίνει για τους εξής απλούς λόγους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, διότι απλά δεν υπάρχουν χρήματα για δασκάλους.
Εξηγώ την σκέψη μου, αρκετοί δάσκαλοι έφυγαν για συνταξιοδότηση και δεν έχει προκηρυχτεί ΑΣΕΠ ώστε να διοριστούν νέοι στην θέση τους. Τα κενά τους τα καλύπτουν αναπληρωτές οι οποίοι πληρώνονται με προγράμματα ΕΣΠΑ. Αυτά τα προγράμματα θα ανοίξουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο του 2015. Οπότε μέχρι τότε γίνεται ΜΠΑΛΩΜΑ των θέσεων με όποιο τρόπο μπορούν.
Άλλωστε όπως μας είπε η κυρία Χατζήμανώλη (προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)πριν μία εβδομάδα που τη συναντήσαμε, με το σύλλογο δασκάλων Αριστοτέλη και άλλες ενώσεις γονέων, προτεραιότητα έχει το κανονικό σχολείο να καλύψει τα κενά του και να λειτουργήσει και αν γίνεται ίσως καλυφθεί και το ολοήμερο.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εκλογή Προεδρείου και πρώτες αποφάσεις

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 60ου δημοτικού σχολείου εξέλεξε χθές προεδρείο και έλαβε τις πρώτες αποφάσεις του. Στο επίκεντρο βέβαια τα προβλήματα του σχολείου και πως θα τα αντιμετωπίσουμε οι γονείς.
Το ΔΣ συγκροτήθηκε ως εξής: Πρόεδρος Ματίνα Παπαχριστούδη, Αντιπρόεδρος Νατάσα Παπαδοπούλου-Κρητικού, Γενική Γραμματέας Έφη Βαζαίου-Γούτου, Ταμίας Πόπη Φεσσάρα-Ζωναροπούλου, Μέλη: Θανάσης Γραμματικάκης, Παντελίτσα Δημητριάδη, Παντελής Κρητικός.
Εκπρόσωπος στη σχολική επιτροπή η Παντελίτσα Δημητριάδη, αντιπρόσωποι στην Ένωση Γονένων οι: Ματίνα Παπαχριστούδη, Θανάσης Γραμματικάκης, Πόπη Φεσσάρα-Ζωναροπούλου.
Τα μέλη του νέου ΔΣ αποφάσισαν:
  • Να ζητήσουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην 4η Κοινότητα Χ.Κοντό στο οποίο έχει κατατεθεί το έγγραφο με τα αιτήματά μας. 
  • Να συζητηθεί και να προωθηθεί από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ο συντονισμός των δημοτικών σχολείων για την αντιμετώπιση των κενών δασκάλων στα σχολεία. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, η δήλωση που μας έγινε στην πρώτη μας κινητοποίηση στην Α' ΠΥΣΠΕ πως "όπου να 'ναι έρχονται δάσκαλοι", αποδείχθηκε ένα ακόμη ψέμα. Δάσκαλοι δεν ήρθαν και ολοήμερο δεν έχουμε ακόμη στο σχολείο. Όπως και στα άλλα σχολεία. 
  • Να συνεχιστούν και να ενισχυθούν οι δράσεις μας το Σαββατοκύριακο με στόχο όλα τα παιδιά να μετέχουν σε ένα ανοιχτό και προσβάσιμο σχολείο. Θα συνεχίσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο πρέπει να στηριχθεί με νέες μορφές. Η Βιβλιοθήκη θα ανοίξει επίσης και θα πρέπει να ενημερωθούν οι μαθητές πως μπορούν να δανείζονται βιβλία αλλά και DVD. Συνεχίζουμε επίσης τη συλλογή των καπακίων τα οποία θα προωθούνται πλέον στο σύλλογο εθελοντών "Πάζλ" που συνεργάζεται με τη "Φλόγα".
  • Η ομάδα του κήπου θα αναλάβει τα φυτά του σχολείου με στόχο να ομορφύνει και να αποτελέσει χώρο για τη γνωριμία των παιδιών με τα φυτά και το χώμα.
  • Τέλος θα επιδιωχθεί συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων.
  • Οι συνεδριάσεις του ΔΣ θα είναι ανοιχτές και όσοι γονείς θέλουν μπορούν να τις παρακαλουθούν.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου ...πιάνει δουλειά

Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Η κάλπη έβγαλε τα αποτελέσματα και τα νέα μέλη του ΔΣ θα συναντηθούν για να εκλέξουν το προεδρείο.
Τα ζητήματα είναι πολλά και σημαντικά.
Και προσωπικά εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ του Συλλόγου σε μια δύσκολη 2ετία.
Τον Ιανουάριο του 2015, όπως ανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένα νομοθέτημα που ολοκληρώνει την αντιδραστική μεταρρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και ολοκληρώνει το σχέδιο εγκαθίδρυσης του "Νέου Σχολείου" για τις επόμενες γενιές. Χωρίς μόρφωση, με λίγες γνώσεις, με διαχωρισμό των παιδιών για εργάτες ή ελίτ ήδη από το δημοτικό, με διευθυντές-μάνατζερ, με χορηγούς που θα επιβάλλουν τα μαθήματα στο σχολείο, με επιλογή και διαγραφή μαθητών και σχολείων, με φοβισμένους κακοπληρωμένους δασκάλους.
Οι Σύλλογοι Γονέων πιστεύω πως πρέπει να θυμηθούμε τα ...νιάτα μας. Το παρελθόν των Συλλόγων όταν συσπειρωμένοι όλοι οι γονείς διεκδικούσαν το αυτονόητο. Μόρφωση και Παιδεία.
Το blog φιλοδοξεί να γίνει πλατφόρμα διαλόγου και ενημέρωσης των γονιών στο σχολείο μας και σε παράλληλη σύνδεση με την ομάδα μας στο face book να λειτουργήσει ως πόλος συσπείρωσης και ενεργοποίησης των γονιών. Για τα γενικά και τα ειδικά προβλήματα του σχολείου μας. Οι προτάσεις που υπάρχουν-αρκετές έγιναν και στη γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση των γονιών- θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις.
Θα προτείνω οι συνεδριάσεις του ΔΣ να είναι ανοιχτές σε όσους γονείς ενδιαφέρονται και θέλουν να τις παρακολουθούν. Μια ιδέα που υπήρχε από το προηγούμενο ΔΣ αλλά για διάφορους λόγους, συνήθως ανώτερης βίας, δεν έγινε πράξη. Πιστεύω ότι αυτή τη 2ετία θα τα καταφέρουμε.
Καλή μας αρχή...

Ματίνα Παπαχριστούδη

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δεν αξιολογώ, δεν αξιολογούμαι...

**Εμείς οι γονείς, προτείνω, να ακολουθήσουμε άλλη διαδικασία. Να φτιάξουμε δικό μας χαρτί αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας, της πολιτικής του ενάντια στα παιδιά μας και τη μόρφωσή τους και να τους το στείλουμε επίσημα. 
Συλλογή υπογραφών συνδικαλιστών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά της αξιολόγησης 
 Συνεχής συλλογή υπογραφών - Νέες υπογραφές

 Στην Ολομέλεια των προέδρων της Δ.Ο.Ε. (6/10) και στη βάση της άποψης-πρότασης ότι ένα κείμενο υπογραφών όλων των ανώτερων συνδικαλιστικών στελεχών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά για την αντίσταση-ανυπακοή στην πολιτική της αξιολόγησης, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και 40 πρόεδροι (ή εκπρόσωποι) Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. συνυπέγραψαν το παρακάτω κείμενο, καλώντας ταυτόχρονα όλα τα μέλη των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των τοπικών Συλλόγων, τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (νυν και υποψήφιους) και όλους τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. να το υπογράψουν.
Συλλογή υπογραφών στα: axiologisi.stop@gmail.com secretariat@doe.gr και στα e-mail των τοπικών συλλόγων.
«Δεν Αξιολογώ – Δεν αξιολογούμαι»
 ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Οι εκπαιδευτικοί που υπογράφουμε παρακάτω, δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην Απεργία-Αποχή που έχουν κηρύξει Α.Δ.Ε.Δ.Υ.–Δ.Ο.Ε. από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (Π.Δ. 152/13) των εκπαιδευτικών αλλά και αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου η οποία πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4024/11, Ν. 3848/10, Ν. 4142/13, Ν. 3679/10).
Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε:
· Την αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας
· Να αξιολογηθούμε ή να αξιολογήσουμε

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το πρώτο συλλαλητήριο δασκάλων-καθητητών για τη δημόσια Παιδεία

ΔΟΕ-ΟΛΜΕ: 
Συλλαλητήριο 23/10, Σήμα κινδύνου για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση
 

Καθημερινά αυξάνονται οι μαθητές που πεινάνε και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Χιλιάδες μαθητές εξωθούνται μέσα από ανελέητους εξεταστικούς φραγμούς στη μαθητεία και την κατάρτιση
 Οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία συνεχώς συρρικνώνονται: 2,75% του ΑΕΠ με συνεχή μείωση τα επόμενα χρόνια, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι πάνω από 5%.
 Χιλιάδες κενά σε όλα τα σχολεία και μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί
Τα σχολεία καλούνται να διαχειριστούν την απόλυτη φτώχεια
 Η οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών αυξάνεται: οι γονείς των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου διαθέτουν κάθε χρόνο πάνω από 2,8 δισ. ευρώ για βιβλία, τετράδια και φροντιστήρια 
Καταργούνται ή συγχωνεύονται σχολεία και οι μαθητές στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα
 Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση απαξιώνεται, τομείς και ειδικότητες καταργήθηκαν, εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα
 Τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών και ακατάλληλα και οδηγούν σε αποσπασματική, κατακερματισμένη και υποβαθμισμένη γνώση
 Διαλύονται οι υποστηρικτικές δομές: ολοήμερα σχολεία, βιβλιοθήκες, ενισχυτική και πρόσθετη διδασκαλία, στήριξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες…
 Οι εκπαιδευτικοί εξοντώνονται εργασιακά και αμείβονται πλέον με μισθούς πείνας
 Η κυβέρνηση με την αξιολόγηση που προωθεί επιδιώκει να αλυσοδέσει τους εκπαιδευτικούς και να τους ρίξει στον Καιάδα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, στοχεύει στη χειραγώγηση, την καλλιέργεια του φόβου της απόλυσης, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο των σχολείων
 Η πολιτική της κυβέρνησης της Τρόικας οδηγεί σε ένα φτηνό σχολείο, που θα διαμορφώνει ανθρώπους χωρίς γενική μόρφωση, πειθήνιους, απασχολήσιμους και υποτακτικούς πολίτες

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Γονείς ψηφίζουμε για την εκλογή νέου ΔΣ στο Σύλλογο μας

Η Εφορευτική Επιτροπή εν δράση
Σήμερα το πρωί η κάλπη στο 60ο δημοτικό σχολείο άνοιξε. Η εφορευτική επιτροπή έστησε τα θρανία και ήδη περισσότεροι από 20 γονείς ψήφισαν.
Η κάλπη θα είναι ανοιχτή ως και τςι 3.30 το μεσημέρι για να ψηφίσουν οι γονείς. Μπορούν να ψηφίσουν και οι δυο γονείς, μέλη του Συλλόγου. Η συνδρομή για ένα χρόνο είναι 5 ευρώ ανά γονιό-μέλος.
Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν αύριο Τρίτη 21 Οκτωβρίου μετά τη λήξη του ολοήμερου σχολείου. Γονείς ψηφίστε για τα νέα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Για το σχολείο μας, τα παιδιά μας, τη μόρφωσή τους και την εκπαίδευση

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Τη Δευτέρα και Τρίτη 20-21 Οκτωβρίου οι εκλογές για το νέο ΔΣ του Συλλόγου μας

Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται οι εκλογές στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την ανάδειξη των μελών του νέου ΔΣ και των αντιπροσώπων για τα άλλα όργανα των γονιών.
Σήμερα Παρασκευή οι υποψήφιοι θα βρίσκονται στο σχολείο μας για όσους γονείς θέλουν να τους γνωρίσουν. Το ζήτημα προέκυψε από τις προηγούμενες εκλογές, όταν γονείς ζήτησαν να γνωρίσουν τους υποψήφιους επειδή πολλοί δεν τους γνώριζαν. Τα εκτάκια έφυγαν, ήρθαν τα πρωτάκια, το σχολείο ανανεώνεται. Είναι μια καλή ευκαιρία να τα πούμε οι γονείς συνολικά, για όλα.
Η Εφορευτική επιτροπή έχει παραδώσει και το Πρακτικό των υποψηφιοτήτων. Αναρτούμε το Ψηφοδέλτιο όπως δόθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δώσαμε τα αιτήματά μας στη Σχολική Επιτροπή

Σήμερα το πρωί μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δώσαμε ραντεβού στην 4η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Αθηναίων. Σκοπός μας να παραδώσουμε στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής (της Πρωτοβάθμιας) τα αιτήματά μας. Όπως ακριβώς τα είχαμε παραδώσει και πέρυσι. Ο πρόεδρος δεν ήταν εκεί, ζητήσαμε φυσικά συνάντηση για να μιλήσουμε μαζί του.
Παραδώσαμε λοιπόν την επιστολή μας και αναμένουμε τη συνάντηση...

Η επιστολή με τα αιτήματα μας

Αγαπητές κυρίες, κύριοι

Μια ακόμη σχολική χρονιά άρχισε με τα προβλήματα στο σχολείο μας να γιγαντώνονται. Παρά το γεγονός ότι το σχολείο μας εντάχθηκε σε πρόγραμμα να βαφτεί εξωτερικά και εσωτερικά, δεν έγινε μέχρι σήμερα απολύτως τίποτε.
Εδώ και ενάμιση χρόνο ο Σύλλογος μας κατέθεσε στην Επιτροπή σας έγγραφο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο αλλά ούτε και σε αυτό λάβαμε οποιαδήποτε απάντηση.
Τη φετινή σχολική χρονιά τα προβλήματα αυξήθηκαν. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα, ειδικά στις λίγες τουαλέτες του σχολείου μας. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τα παιδιά μας.

Η διάλυση συνεχίζεται, δημιουργούν κενά για να καλύψουν κενά!

Mαζικότατη ήtαν η κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών στην Α' Διεύθυνση Αθήνας, γράφει η πρόεδρος του 144ου δημοτικού σχολείου για τη χθεσινή συγκέντρωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Αριστοτέλης" στην Α΄Διεύθυνση στην οδό Δώρου στην Ομόνοια. Η συγκέντρωση έγινε για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία.
Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 17/10, στις 14.00, στην Περιφερειακή διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 17-19, μετρό Αμπελοκήπων) για τη διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού και για να μη συσταθούν οι επιτροπές των ράμπο αξιολογητών που στοχεύουν στο κλείσιμο και τη διάλυση των σχολείων.
Από τη συνάντηση πάντως με τη γενική διευθύντρια της Α' διεύθυνσης προέκυψαν νέα στοιχεία για το πώς ακριβώς σκοπεύει το υπουργείο (α)παιδείας να καλύψει τα κενά. Η τακτική τους είναι πράγματι διαβολική. Θα λογαριάζουν τις ώρες που περισσεύουν από έναν δάσκαλο σχολείου(όχι από τους αναπληρωτές, τους δασκάλους πλήρους εκπαιδευτικής απασχόλησης) και αυτές τις ώρες των κενών θα τους στέλνουν να τις καλύψουν σε άλλο σχολείο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δημιουργώντας έτσι κενά στο σχολείο απ' όπου θα τον παίρνουν. Ένας π.χ δάσκαλος στο δικό μας σχολείο που του περισσεύουν 6 ώρες από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του θα παίρνει εντολή να πηγαίνει για δυο μήνες στο σχολείο του Λόφου για να μπαλώσει κάποιες ώρες των κενών που υπάρχουν και να "κλείσουν το στόμα" των γονιών που ζητάνε δασκάλους για τη μόρφωση των παιδιών τους.
Οι "περιπλανώμενοι" δάσκαλοι είναι προφανώς η νέα μόδα για το υπουργείο παιδείας. 

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Την άλλη εβδομάδα οι εκλογές για νέο ΔΣ του Συλλόγου μας

Αναρτούμε την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής που εκλέχθηκε στη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου δημοτικού "Πλάτων".

Να σημειώσουμε μόνο πως στη γενική συνέλευση έγινε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα του σχολείου, τα αιτήματά μας και τις δράσεις μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς.


Παρουσιάστηκε ο απολογισμός δράσης του Δ.Σ της προηγούμενης 2ετίας και διαβάστηκε η έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Όσα μέλη του Συλλόγου δεν βρίσκονταν στη γενική συνέλευση μπορούν να ζητήσουν την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και να ενημερωθούν για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης από τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ.

Οι δάσκαλοι μας καλούν σε διαμαρτυρία για τα κενά των σχολείων

Τα κενά τα γνωρίζουμε ήδη.
Τόσο στο σχολείο μας, όπου ακόμη δεν είναι δυνατόν να συμπληρωθεί ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας ώστε να αρχίσει κανονικά το Ολοήμερο σχολείο, όσο και στα άλλα σχολεία όπου δεν έχουν δασκάλους!
Όπως στο Λόφο του Κολωνού όπου η Β' και η Ε' τάξη απλά δεν κάνουν μαθήματα. Γιατί δεν υπάρχουν δάσκαλοι!

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών "Αριστοτέλης" με επιστολή του προς τους γονείς, μας καλεί αύριο Τρίτη 14 Οκτωβρίου σε διαμαρτυρία στην στην Α' Διεύθυνση στην Δώρου 9, για να απαιτήσουμε να καλυφθούν όλα τα κενά, να λειτουργήσουν τα σχολεία και νηπιαγωγεία σε πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος τους, με ολοήμερο, δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες. 
Ο Σύλλογος Γονέων ήδη πήγε να διαμαρτυρηθεί για τα κενά του σχολείου μας. Δυο εβδομάδες πέρασαν από τότε και παρά τις υποσχέσεις, ακόμη δασκάλους ειδικοτήτων δεν έχουμε. Το είπαν κι εκεί. Όσο περισσότερο διαμαρτυρόμαστε τόσο το υπουργείο Παιδείας αισθάνεται την πίεση για την κάλυψη των κενών. Και η αλήθεια είναι πως οι γονείς έχουν επίσης τη δύναμη της πίεσης στα χέρια τους.
Η συγκέντρωση θα γίνει στη 1.30 το μεσημέρι.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Αύριο Σάββατο η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου μας


Τα θέματα της γενικής συνέλευσης, 2ης εκλογοαπολογιστικής στις 11 Οκτωβρίου

-Ενημέρωση γονιών για τη φετινή χρονιά, προβλήματα, δράσεις, δραστηριότητες
-Απολογισμός δράσης του απερχόμενου ΔΣ της 2ετία 2012-2013/ 2013-2014
-Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής για τα οικονομικά του Συλλόγου
-Εκλογή μελών εφορευτικής επιτροπής

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μαζεύουμε καπάκια για τη "Φλόγα"

Η δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "Συλλογή  πλαστικών καπακιών" θα συνεχιστεί και φέτος. Με άλλον πλέον αποδέκτη. Ο Σύλλογος Παραπληγικών, ο ΠΑΣΠΑ, μας ενημέρωσε πως δεν συλλέγει πια καπάκια.
Στο Σύλλογο μας βέβαια έχουμε ήδη μεγάλο απόθεμα από αυτά, καθώς οι γονείς αγκάλιασαν αυτή τη δράση και συνέχισαν από την Άνοιξη να φέρνουν τα πλαστικά καπάκια στο σχολείο μας.
  Με τη βοήθεια του ΠΑΣΠΑ ήρθαμε σε επαφή με τη εθελοντική ομάδα "Πάζλ" η οποία συγκεντρώνει πλαστικό και αλουμίνιο για πολύ καλό σκοπό. Συμπαραστέκεται και βοηθά τον Σύλλογο Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, "Φλόγα".
Παρακάτω δημοσιεύουμε το who is who της ομάδας. Εμείς στο σχολείο μας συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε καπάκια, τα οποία οι εθελοντές της ομάδας "Πάζλ" θα έρθουν να παραλάβουν. Με την ελπίδα πως η δική μας μικρή κίνηση που τίποτε δεν μας κοστίζει, αξίζει σε κάποιους πολλά περισσότερα. Γνωρίστε την ομάδα "Πάζλ" μέσα από τα δικά τους λόγια:

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΖΛ
Δράση : “ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ - ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ & ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙKH ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ»” 
Περίοδος -> ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 – Φεβρουάριος 2015
Την δράση ξεκίνησε η Πολιτιστική Ομάδα Ταξιδευτές η οποία εδρεύει στην Ηλιούπολη τον Αύγουστο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 φέρνοντας ανέλπιστα αποτελέσματα: 4 τόννοι τριακόσια σαράντα( 4.340 ) κιλά πλαστικού συγκεντρώθηκαν και με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν αγοράστηκαν για την «ΦΛΟΓΑ» δύο πλυντήρια ρούχων.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Αρχίσαμε τις δράσεις μας, περιμένουμε τη συμμετοχή σας

 Το πρώτο κουδούνι για τις δραστηριότητες του
Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων χτύπησε σήμερα. Σιγά-σιγά μπαίνουμε στη σειρά. Περιμένουμε τις συμμετοχές των γονιών και παιδιών, παίρνουμε την άδεια του δήμου και της σχολικής επιτροπής, αρχίζουμε...
Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από τις πρώτες μας δράσεις.

Ο κήπος άνοιξε και όπως βλέπετε είναι έτοιμος για τη σπορά. Θα φυτέψουμε φέτος και στο πλαϊ, από την οδό Τηλεφάνους φυτά, ρωτήστε μας για αυτά.. Στον κηπάκο μας θα βάλουμε καρότα, μαρούλια, πατάτες. Όταν θα φυτέψουμε σας περιμένουμε όλους

Τα τμήματα χορού οργανώθηκαν και αυτή την εβδομάδα θα βγουν οι ώρες των τμημάτων. Περιμένουμε τις συμμετοχές.
Το ίδιο και στο μπάσκετ. Περιμένουμε τα παιδιά για τις δυο ομάδες. Και ναι, φέτος θα φτιάξουμε και ομάδα σκάκι.
Κι ας ξεχνάμε πως θα ανοίξει το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Χρειάζεται στήριξη από δασκάλους, γονείς και γείτονες. Δεχόμαστε τρόφιμα μεγάλης διάρκειας κάθε Σάββατο. 
Καλή μας σχολική χρονιά με πολλές δράσεις.