Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου αρχίζει πάλι το Πρόγραμμα Διατροφής

Άργησε αλλά αρχίζει και πάλι από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στο σχολείο μας το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υποστηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την υποστήριξη της εταιρείας Prolepsis και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Το Πρόγραμμα σύμφωνα με την ενημέρωση που έφθασε στο σχολείο μας, έχει δυο βασικούς στόχους:
Να προσφέρει καθημερινά σε όλους τους μαθητές του σχολείου ένα δωρεάν, υγιεινό ποιοτικό μικρογεύμα.
Να ενημερώσει τους μαθητές και τις οικογένειες του για την υγιεινή διατροφή και να ενδυναμώσει σωστές διατροφικές συνήθειες.
Για το Πρόγραμμα ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επιμένουμε προς τους γονείς και τα παιδιά πως δεν πρέπει οι μαθητές να πετάνε τίποτε. Επίσης τα αποφάγια τα πετάμε σε ξεχωριστούς κάδους απορριμμάτων. Αλλού το πλαστικό και το χαρτί από το γάλα και το γιαούρτι κι σε άλλο κάδο το υπόλειμμα φαγητού. Για τα υπολείμματα θα τοποθετηθεί ειδικός κάδος.
Ειδική μέριμνα πρέπει να δοθεί στις μικρές τάξεις των παιδιών ώστε να μάθουν που και τι πετάμε.

Στολίσαμε το Χριστουγγενιάτικο δέντρο μας


Παραγωγική η σημερινή ημέρα στο σχολείο μας. Στην τελική ευθεία προς τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε πως ορισμένες δουλειές πρέπει να γίνουν άμεσα.

Για αυτό και
καθαρίσαμε και στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας!
Πρωταγωνιστές οι μαμάδες και μπαμπάδες μέλη του Συλλόγου μας και φυσικά τα παιδιά που το χάρηκαν.
Περισσότερες φωτογραφίες στην ομάδα μας στο fb


Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αύριο Τετάρτη η φωτογράφηση των παιδιών του 60ου

Αύριο το πρωί της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου θα γίνει η φωτογράφηση των μαθητών του σχολείου μας για τα σχολικά ενθύμια της χρονιάς 2014-2015.
Μια παράδοση στα σχολεία μας που συνεχίζουμε με φροντίδα ωστόσο να προσφέρουμε καλές φωτογραφίες με λίγα ωστόσο χρήματα. Το φετινό πακέτο φωτογραφιών ελπίζουμε πως θα αρέσει γονείς και μαθητές.
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων θα συνεδριάσει το απόγευμα της Πέμπτης με αρκετά και σοβαρά θέματα. Όπως έχουμε αποφασίσει στο ΔΣ, οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές σε όσα μέλη του Συλλόγου θέλουν να παρακολουθήσουν. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 5.45 το απόγευμα στο σχολείο μας.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Καλούνται οι διευθυντές να απέχουν από την αξιολόγηση

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών "Αριστοτέλης"

Τη Δευτέρα 24/11 και την Τετάρτη 25/11 έχουν κληθεί οι διευθυντές/ντριες του συλλόγου μας από το σχολικό σύμβουλο Πήλιουρα Παναγιώτη, Παρρά Βασιλική και Βασιλείου Ποτούλα αντίστοιχα, σε προαξιολογική διαδικασία. Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και όλοι οι άλλοι σύμβουλοι.
Οι «θεματοφύλακες» της παιδαγωγικής, την ώρα που η εκπαίδευση στενάζει από χιλιάδες κενά, όταν το υπουργείο αρνείται στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες το αυτονόητο δικαίωμα τους για παράλληλη στήριξη, όταν το σχολείο διαλύεται μπροστά στα μάτια τους, ασχολούνται στην εκπλήρωση του νέου ρόλου που το ΥΠΑΙΘ τους επίδωσε, του αξιολογητή. Αξιολογητές και μάλιστα χωρίς δικαιολογίες περί καλής αξιολόγησης, υπηρετώντας την αξιολόγηση στην πιο αποκρουστική, αντιπαιδαγωγική εκδοχή της. Αξιολογητές, όταν ξέρουν ότι η αξιολόγηση θα γκρεμίσει ότι απέμεινε όρθιο από το δημόσιο σχολείο μετά την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και είναι ο φερετζές για την απόλυση των μέχρι πρότινος συναδέλφων τους.
Οι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί με σαφήνεια και μέσα από τις πράξεις τους. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και τη δουλειά μας! Δε θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν κι άλλο τις ζωές εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών!
Για το σκοπό αυτό:

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Με… εντολή Σαμαρά, δάσκαλοι και καθηγητές καθίστανται υπεύθυνοι για τις «κακές» επιδόσεις των μαθητών


Του  Χρήστου Κάτσικα

Με… εντολή Σαμαρά, δάσκαλοι και καθηγητές καθίστανται υπεύθυνοι για τις «κακές» επιδόσεις των μαθητών ωσάν να δίδασκαν σε γυάλα, ανεπηρέαστοι από κοινωνικούς παράγοντες. Εν ολίγοις, βρέθηκε ο τρόπος να… απαλλαγούν και από τους εκπαιδευτικούς.
Με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» (16/11/2014), με τίτλο «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει, ανάμεσα σε άλλα, το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία με τα παρακάτω λόγια: «Αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, ώστε να κρίνεται το έργο των εκπαιδευτικών από τα αποτελέσματά τους, δηλαδή από τις επιδόσεις των μαθητών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο».
Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μασάει τα λόγια του, αποκαλύπτοντας μια από τις παραμέτρους του νέου Λυκείου και της Τράπεζας Θεμάτων. Αποκαλύπτει, δηλαδή, αυτό που εδώ και πολύ καιρό κρύβεται με επιμέλεια από τους επιτελείς του υπουργείου Παιδείας: ότι το νέο Λύκειο και η Τράπεζα Θεμάτων, εκτός από το ξεκαθάρισμα και τον εξοστρακισμό χιλιάδων μαθητών, είναι το όχημα για το ξεκαθάρισμα των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών! Η νέα μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση θα χρεώσει τις επιδόσεις των μαθητών στους εκπαιδευτικούς!

«Αξιολόγηση»

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Σαρανταένα χρόνια μετά πάλι: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία


Οι μικροί μαθαίνουν, οι μεγαλύτεροι θυμούνται. Μια επίσκεψη, φόρος τιμής, κινητοποίησης , συμμετοχής, υπενθύμισης ότι τα αιτήματα παραμένουν ανεκπλήρωτα. Ανεκπλήρωτα όχι επίκαιρα. H βολική φράση «επίκαιρο μήνυμα » είχε για πολλά χρόνια βοηθήσει στον… εξωραϊσμό της επετείου.
Οι επίσημοι – όσοι τολμάνε να εμφανιστούν- στις δηλώσεις τους, τα κόμματα, οι οργανώσεις, οι συλλογικοί φορείς στις ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για επίκαιρο μήνυμα ή αίτημα. Κουβέντα για το γιατί 41 χρόνια μετά χρειαζόμαστε και πάλι Ψωμί Παιδεία, Ελευθερία.
Οι μαθητές λιποθυμούν στις τάξεις από την πείνα, τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους, τα πανεπιστήμια δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα, η χώρα έχει μπει στο «νάρθηκα» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω έκτακτης ανάγκης.
Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υπογράφει τις ΠΝΠ λέει στην ανακοίνωση του ότι «χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες».
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973 είναι χρέος όχι για να τιμήσουμε το χθες , για να διεκδικήσουμε το σήμερα και το αύριο.
Στη 13:00 η κεντρική εκδήλωση και το προσκλητήριο νεκρών στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.
Η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία ξεκινάει γύρω στις 15:00.

Πηγή: http://360pedia.gr/

Συνάντηση με Σύλλογο Διδασκόντων, μάθαμε τα προβλήματα, καιρός για δράση

Σήμερα το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είχε συνάντηση με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας. Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση για όλα αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε ως γονείς και δάσκαλοι.

Αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η στοχευμένη και με αιτία αδιαφορία των ιθυνόντων, καταρχήν του υπουργείου Παιδείας για τη δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου του αρμόδιου δήμου Αθηναίων και της Σχολικής Επιτροπής της 4ης Κοινότητας για τα προβλήματα του σχολείου μας.
Ως Σύλλογος Γονέων καταγράψαμε τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχει το σχολείο μας. Είχαμε ήδη παραδώσει στη Σχολική Επιτροπή έγγραφο με τα αιτήματά μας, τώρα είναι πολύ πιο επιτακτικό να απαιτήσουμε.
Όπως έγινε φανερό δεν πρόκειται μόνο για ένα φωτοτυπικό μηχάνημα στο οποίο δεν αλλάζουν το τύμπανο ή για το μελάνι που δεν υπάρχει για το 2ο φωτοτυπικό. Η αίθουσα της στήριξης μπάζει νερά, οι αίθουσες είναι παν βρώμικες, δεν υπάρχει αίθουσα για ενισχυτική διδασκαλία, ο δήμος δεν στέλνει εποπτικό υλικό, όπως μπάλες, αθλητικά είδη. Οι μπασκέτες είναι επικίνδυνες γιατί δεν δίνονται καινούργια προστατευτικά. Στις αίθουσες υπάρχουν κομπιούτερ που χάσκουν σαν σε μουσείο. Δεν δουλεύουν, δεν είναι σύγχρονα, δεν έχει γίνει επισκευή τους.
Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις.
Στο χέρι των γονιών είναι πλέον να απαιτήσουν αυτά που ανήκουν το σχολείο μας. Υλικοτεχνική υποδομή. Και ας μην ξαναμασήσουν την καραμέλα λεφτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν για διαγωνισμούς και αναθέσεις, υπάρχουν για δωρεές και ιδιώτες. Ας υπάρξουν και για τα σχολεία. Ας στείλουν τις υπηρεσίες του δήμου να βάψουν το σχολείο, ας στείλουν τους ηλεκτρονικούς να φτιάξουν τα κομπιούτερ, ας κάνουν διαγωνισμό να αγοράσουν καινούργια κομπιούτερ, ας δώσουν λεφτά για το τύμπανο στο φωτοτυπικό.
Αυτή είναι η δουλειά τους, να βρίσκουν λύσεις, Ας τις βρουν.
Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα συζητήσουμε στο ΔΣ το πως συγκεκριμένα θα προχωρήσουμε για τη διεκδίκηση όλων των παραπάνω. Θα περιμένουμε τους γονείς στην ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ. 

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το πρωί της 17 Νοέμβρη η γιορτή στο σχολείο μας

Στις 9.00 το πρωί αύριο, 17 Νοεμβρίου στο σχολείο μας γίνεται η γιορτή της επετείου της εξέγερσης της 17 Νοέμβρη.


Τα παιδιά της Δ΄τάξης θα παρουσιάσουν το δικό τους έργο, αποδίδοντας φόρο τιμής και μνήμης σε εκείνους τους νέους του 1973 που αψήφησαν το φόβο, τη χούντα και το στρατό της για να φωνάξουν δυνατά. "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία", "Έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ".
Σαράντα ένα χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάλι επίκαιρη. Με σχεδόν τα ίδια μηνύματα.
Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία 

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ενάντια στην επιβολή της "εθελοντικής εργασίας" στα σχολεία


 Παρασκευή 14/11, στις 14.00, στα Προπύλαια οι εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β'/βάθμιας εκπαίδευσης κινητοποιούμαστε ενάντια στην εθελοντική εργασία. 
Κανείς μας δε θα γίνει σκλάβος! 
Μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών

Συμμετοχή στην κινητοποίηση, Παρασκευή 14/11, στις 14.00, στα Προπύλαια ενάντια στο δουλεμπόριο του εθελοντισμού, για μόνιμους διορισμούς και κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών 
 
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Αριστοτέλης"

Ο υπουργός κατεδάφισης της Παιδείας, Λοβέρδος,  προειδοποιεί: «Γίνε εθελοντής, θα μαζέψεις μόρια». Με διαδοχικές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, επιδίδεται σε ένα εγχείρημα νομιμοποίησης της συστηματικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων σχολείων.
Ο συμβολισμός των δηλώσεών του, στο «περιθώριο» της συνέντευξης τύπου με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι εξόφθαλμος. Από την πλευρά των χορτάτων, που δε φορολογούνται για τα υπερκέρδη τους αλλά χτίζουν το προφίλ της φιλανθρωπίας, μας ενημερώνει: «Ο εθελοντισμός θα ήταν ίσως μια λύση. Μελετάμε, συνεργαζόμαστε με άλλα Υπουργεία. Ειδικά με ένα Υπουργείο έχουμε συζητήσει και αλληλογραφήσει, δηλαδή έχω στείλει επιστολή με την κατάθεση του αιτήματος. Δεν βλέπω μέχρι στιγμής κάποια συγκεκριμένη λύση ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να βρω. Έχω τις σχετικές εισηγήσεις του αρμόδιου Υφυπουργού, του κ. Δερμεντζόπουλου, τις μελετάμε και τις επόμενες μέρες θα πάρουμε αποφάσεις[…] Το κίνητρο για τον εθελοντισμό θα ήταν τα μόρια. Αυτή είναι η εισήγηση του κ. Δερμεντζόπουλου, τη μελετώ, την έβγαλα δημόσια, άρα την παίρνω επάνω μου, ακούω την πρώτη κριτική κι έτσι τα σταθμίζω. Θα πάρω αποφάσεις εγώ, δεν φοβάμαι. Ας μου κάνουν κριτική. Προτιμώ να μου κάνουν κριτική τα σχολεία δυο - τρεις μέρες, παρά να είναι επί μήνες χωρίς δασκάλους. Ήμουν και είμαι Υπουργός σε περίοδο κρίσης. Τα έχει αυτά. Άμα είσαι σε περίοδο κρίσης δεν έχεις να διανείμεις χρήματα. Προσπαθείς να λύσεις προβλήματα χωρίς χρήματα».

Η νέα εργασιακή σχέση, που ξεδιάντροπα έρχεται να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. αντιλαμβάνονται τους εργαζόμενους. Μάλιστα με την αιτιολογία ότι τα ταμεία στέρεψαν και αυτό που προέχει είναι οι μαθητές να έχουν δασκάλους και καθηγητές, το υπουργείο πλέον παίζει πραγματικά με την κοινωνική ανοχή. Το δημόσιο σχολείο βρίσκεται σε πλήρη διάλυση, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, με τάξεις να μην έχουν ακόμη δάσκαλο, με τα ολοήμερα να υπολειτουργούν, μαθήματα ειδικοτήτων και υποστηρικτικές δομές να υποστελεχώνονται, μαθήματα ακόμα και πανελλαδικά εξεταζόμενα να μην έχουν αρχίσει να διδάσκονται, τμήματα να συγχωνεύονται για την εξοικονόμηση διδακτικού προσωπικού, με μηδενικές προσλήψεις στην ειδική αγωγή της δευτεροβάθμιας. 

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Δεν είμαστε ...παράνομοι για τις δραστηριότητες του Συλλόγου

Το κατάλαβαν κι αυτοί. Δεν είναι δυνατόν δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς να θυμάσαι τη διαδικασία που έπρεπε να ελέγξεις πριν πέντε μήνες. Έτσι και με παρέμβαση της Ένωσης Γονέων, το πρόβλημα των σχολικών δραστηριοτήτων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αντιμετωπίστηκε. Όπως μας ενημερώνει η Ένωση για φέτος οι δραστηριότητες θα γίνουν κανονικά αλλά για την επόμενη χρονιά θα αναμένουμε ...οδηγίες. Ελπίζουμε ότι αυτές θα έρθουν πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς!

 Η ενημέρωση της προέδρου της Ένωσης Γονέων Σπυρούλας Πρεσβέλου
Σας ενημερώνω τους συλλόγους μας ότι σχετικά με την παραχώρηση σχολικών χώρω για δραστηριότητες είχα σήμερα την ακόλουθη ενημέρωση από το Δήμο.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές οι γονείς τους

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται και να κινητοποιούνται για καθετί που αφορά τη μόρφωση τους και τη ζωή τους.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές που αποφάσισαν συλλογικά και οργανωμένα, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη γνώση, το δικαίωμά τους στη ζωή.
Οι πραγματικοί υποκινητές των καταλήψεων είναι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Είναι αυτοί που υπακούοντας στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφεραν το «νέο λύκειο» και την «Τράπεζα Θεμάτων». Είναι αυτοί που ευθύνονται για τη φτώχεια και τον υποσιτισμό. Η πολιτική τους έχει φέρει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, τα κρύα και ασυντήρητα σχολεία, τη ζωή μας σε αδιέξοδο. Και δεν σταματούν να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη των γονιών, στα πλαίσια του εθελοντισμού και της συνδιαχείρισης του αυτόνομου σχολείου που διαφημίζουν και υλοποιούν με βοηθό την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μας προκαλεί οργή και αγανάκτηση η εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές καταλήψεις. Σ’ αυτούς θα έπρεπε η Δικαιοσύνη να στραφεί.

Οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, είναι το μέλλον της χώρας

Η Α.Σ.Γ.Μ.Ε. χαιρετίζει τις συλλογικές κινητοποιήσεις των μαθητών όλης της χώρας, που αναπτύσσονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς, παρά τα εμπόδια που μπαίνουν.

Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο: ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα ασφαλές σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης. Έχουν απέναντί τους ένα βάρβαρο πα-ρόν, ένα σκοτεινό και καταστροφικό μέλλον που χρόνια τώρα προετοιμάζει η πολιτική της ΕΕ και των μεγάλων συμφερόντων που εκφράζει. 


Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αποχώρησε η ΔΟΕ από το διάλογο με τον Λοβέρδο


ΔΟΕ: Κανείς να μην ανταποκριθεί στη νέα εγκύκλιο

«Εμπαιγμός και πρόκληση από τον Υπουργό Παιδείας. Δίχως το διάλογο  που προανήγγειλε προχωρά σε μονομερείς αποφάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών»

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της Δ.Ο.Ε. και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για το, κορυφαίας σημασίας, ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε με τον υπουργό Παιδείας η έναρξη αυτού του διαλόγου.

   Ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος είχε ορίσει ως ημέρα συνάντησης τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Όταν όμως το προεδρείο της Δ.Ο.Ε. επιχείρησε την Παρασκευή 31/10, επικοινωνώντας με το γραφείο του να μάθει την ώρα της συνάντησης έλαβε σειρά διαβεβαιώσεων, από το πρωί μέχρι το βράδυ, για μια επικοινωνία που θα ακολουθούσε και ποτέ δεν έγινε, όπως φυσικά και η συνάντηση. Απέναντι σε αυτή τη φτηνή τακτική και έπειτα από την επιμονή του υπουργού να ορίσει ως ημερομηνία συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΕΣΥΠ τη μοναδική ημέρα για την οποία είχαμε δηλώσει κώλυμα λόγω των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια (5-11-2014), η αποχώρησή μας από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας ήταν μονόδρομος.

Τι θέλουν; Να κλείσουν τα σχολεία;

Εκεί που μας χρώσταγαν μας παίρνουν και το βόδι. Η ελληνική παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μας. Λεφτά για την δημόσια παιδεία δεν δίνουν. Ο υπουργός Λοβέρδος ζητά εθελοντική(!) εργασία από τους δασκάλους. Αν θέλει ας δώσει ο ίδιος το παράδειγμα και να "δουλεύει" εθελοντικά... Ο δήμος Αθηναίων που έχει την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων, επίσης δεν δίνει λεφτά. Δεν έχει, λέει. Και εκεί που τα σχολεία καταρρέουν, δεν έχουν τουαλέτες, πόρτες, οι σοβάδες πέφτουν, δεν έχουν καθαρίστριες, κ.λ.π., έρχεται ο δήμος Αθηναίων και θυμάται πως οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δεν τηρούν το νόμο για τις δρστηριότητες! Το νόμο από το 1985 (!) και τις εγκυκλίους του υπουργείου από το 1992 και 1998(!).
Και έτσι ξαφνικά χαρακτηρίζουν "παράνομες" τις δραστηριότητες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία. Η δε διαδικασία που απαιτούν για την έγκριση παραχώρησης των σχολείων, αν κάποιος την ακολουθήσει μπορεί να χρειαστεί και 3 με 4 μήνες. Αφού απαιτείται και απόφαση δημάρχου(!) για κάθε σχολείο. Αυτές τις διαδικασίες τις θυμήθηκαν στο δήμο Αθηναίων στο τέλος Οκτωβρίου του 2014.
Είμαστε λοιπόν "παράνομοι", αν θέλουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά; Να έχουν τα παιδιά μας δράσεις και δραστηριότητες που οι γονείς δεν μπορούν να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα; Ή μήπως αυτό ακριβώς θέλουν; Να κλείσουν τα σχολεία, να μην συναντιώνται παιδιά και γονείς ποτέ, να κλαίει ο καθένας τη μοίρα του μόνος του, να μισεί και να οργίζεται;
Η απόφαση του δήμου Αθηναίων είναι ακατανόητη. Κυρίως είναι παράλογη γιατί το θυμήθηκαν ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των σχολείων.
Στο ζήτημα παρενέβη η Ένωση Γονέων της 4ης δημοτικής κοινότητας και με επιστολή της (παρακάτω αναρτάται) ενημερώνει τους Συλλόγους πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον αντιδήμαρχο με αίτημα να συνεχιστούν οι δραστηριότητες αυτή τη χρονιά και μετά ...βλέπουμε.
Δημοσιοποιούμε και την επιστολή του αντιδημάρχου με τον χαρακτηρισμό του "παράνομου" των πράξεων μας, αν θέλουμε να κρατάμε τα σχολεία ανοιχτά για όλους τους μαθητές.

Η επιστολή της Ένωσης Γονέων 

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Οι απαράδεκτοι εργολάβοι του δήμου Αθηναίων

 Μια τρομερή έκπληξη μας περίμενε το πρωί του Σαββάτου στο σχολείο μας. Το συνεργείο του δήμου που έκοψε τα μεγάλα δέντρα στην οδό Τηλεφάνους, αφού κάλυψε όλο το πζοδρόμιο με τα μεγάλα κλαδιά βρήκε την πανεύκολη λύση. Πέταξε μεγάλους κορμούς και μεγάλα κλαδιά μέσα στον κήπο του σχολείου! Μέσα στο κλειστό προαύλιο του σχολείου, πίσω από το Νηπιαγωγείο!
Η εύκολη για αυτούς λύση. Πανεύκολη, βρήκαν άδειο καθαρό χώρο και απλά πέταξαν σαν να ήταν σκουπιδότοπος.
Πριν δυο εβδομάδα η ομάδα κήπου, οι γονείς μαζί με τα παιδιά καθάρισαν το κομμάτι αυτό, επί της οδού Τηλεφάνους. Μάζεψαν τα σκουπίδια, έβγαλαν τα αγριόχορτα, μάζεψαν τα κλαδιά, έσκαψαν και πότισαν. Με λίγα λόγια ο χώρος ήταν καθαρός, έτοιμος για αυτό που είχαμε βάλει στόχο το Σάββατο 1 του Νοέμβρη. Να φυτέψουμε.
Φανταστείτε την έκπληξη μας όταν ήρθαν οι Πικροδάφνες, οι Αγγελικούλες, οι Λεβάντες και το Δεντρολίβανο. Ήταν αδύνατον να περάσεις στον κήπο.
Ολόκληρος ο χώρος καλυμμένος μέχρι επάνω με κλαδιά δέντρων.
Κι αναρωτιόμαστε. Ο δήμος Αθηναίων που δίνει μετά τρόϊκας όλες τις δουλειές του σε εξωτερικά ιδιωτικά συνεργεία δεν δίνει πακέτο το έργο; Άλλη εργολαβία πρέπει να αναλάβει το συμμάζεμα στο χάλι της πρώτης εργολαβίας;
Φυσικά και έπρεπε να κοπούν τα δέντρα της Τηλεφάνους. Χρόνια είχαν να κοπούν και στην πρόσφατη κακοκαιρία έσπασαν μεγάλα κλαδιά με κίνδυνο για ανθρώπους και αυτοκίνητα.
Ήρθαν λοιπόν από το δήμο την Παρασκευή, τα έκοψαν τα δέντρα. Αλλά τα πέταξαν εκεί που τους φάνηκε εύκολο. Μέσα στο σχολείο μας!
Μετά μας φταίει το δημόσιο...Ενώ τα ιδιωτικά συνεργεία μια χαρά την κάνουν τη δουλειά, έτσι; Δεν έχουν καμία ευθύνη για πρόκληση ατυχήματος, δεν δίνουν λογαριασμό πουθενά αφού το χρήμα θα πληρωθεί έτσι κι αλλιώς από το δήμο. Ο οποίος υποτίθεται πως φροντίζει για το καλό μας. Όχι γιατί τους ψηφίζουμε, αλλά γιατί τους πληρώνουμε! Κάθε μήνα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να προσφέρουν προς το δημόσιο συμφέρον και όχι για να τα μοιράζουν σε προμηθευτές και εργολάβους.
Οι γονείς ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω. Ο Παναγιώτης και ο Γκάτζο έβγαλαν ένα-ένα τα τεράστια κλαδιά από τον κήπο μας. Με κόπο βέβαια. Και μετά οι δυο τους μαζί με τη Ματίνα και τη Ρούλα έσκαψαν και φύτεψαν.
Ο χώρος του κήπου ανήκεια και πάλι στο σχολείο μας. Με πικροδάφνες, αγγελικούλες, λεβάντα και δεντρολίβανο, αμπαρόριζα και ωραιόφυλλο.
Αλλά από το δήμο ζητάμε ευθύνες. Για να μην μείνει μόνο πάνω τους η ρετσινιά.
Ντροπή τους!