Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων με ψυχολόγο της Αθηνάς Πρόναιας

Την περασμένη Τρίτη έγινε η τελευταία τακτική συνάντηση με την ψυχολόγο κυρία Νάντια Δήμα, από τον Οργανισμό Αθηνά Πρόναια . Για δυόμισι χρόνια τα μέλη του Συλλόγου και οι γονείς του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε μήνα- τα δυο προηγούμενα χρόνια, δυο συναντήσεις για αυτή τη σχολική χρονιά- και να συμμετέχουν σε συζητήσεις για όλα τα δύσκολα θέματα που τους απασχολούν.
Οι συναντήσεις που γίνονταν αρχικά με βιωματικό χαρακτήρα, ήταν δωρεάν. Μια συνεργασία που είχε εξασφαλίσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τους αξιόλογους επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας "Αθηνά Πρόναια". Το αξιοποίησαν οι γονείς; Δυστυχώς η απάντηση είναι, όχι. 
Ελάχιστοι γονείς σε σχέση με το σύνολο του σχολείου και ειδικότερα σε σχέση με τα προβλήματα που υπάρχουν, αξιοποίησαν αυτή την πρωτοβουλία για να ακούσουν και να ρωτήσουν.
Ας κρατήσουμε όμως τα θετικά, γιατί αυτό έχει σημασία. Οι τακτικές συναντήσεις μπορεί να ολοκληρώθηκαν. Όμως κάθε γονιός που έχει πρόβλημα ή χρειάζεται στήριξη ή συζήτηση ή μια συμβουλή τώρα ξέρει πως μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας "Αθηνά Πρόναια". και να ζητήσει συνάντηση. Δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση. Γνωρίζει επίσης πως στο σχολείο μας ο Οργανισμός άρχισε από την περυσινή χρονιά βιωματικά σεμινάρια στις τάξεις του σχολείου για τους μαθητές. Πέρυσι έγιναν και φέτος θα γίνουν επίσης.
Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως δεν θα ξαναγίνουν συζητήσεις με ψυχολόγο στο σχολείο μας. Δεν θα έχουν όμως τακτικό χαρακτήρα. Τα απόλυτα ενδιαφέροντα υλικά από τις προηγούμενες συναντήσεις υπάρχουν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Όποιος γονιός ή κηδεμόνας ενδιαφέρεται μπορεί να ζητήσει φωτοτυπίες.
Και για όσους ενδιαφέρονται για συναντήσεις στην έδρα του οργανισμού, επί  της οδού Λ.Καβάλας 36 και Καστοριάς 12, το τηλέφωνο είναι: 210 3413483

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Την Τρίτη 27 Γενάρη η 2η συνάντηση με την ψυχολόγο μας!

Αύριο Τρίτη το απόγευμα, στις 6.00 μην ξεχάσετε. Έχουμε την καθιερωμένη συνάντηση με την Ψυχολόγο του σχολείου μας κυρία Νάντια Δήμα.
Πρόκειται για τη 2η για αυτή τη σχολική χρονιά, συνάντηση με θέματα που αγγίζουν και ενδιαφέρουν τους γονείς.
Το θέμα συζήτησης για αύριο το απόγευμα είναι "Διαφορετικότητα και ρατσισμός". Σας περιμένουμε στο σχολείο μας..

«Λείπουν» 16.000 παιδιά από τις σχολικές αίθουσες

Του Μάριου Διονέλλη

Σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα προκύπτει από τις επιπτώσεις της κρίσης και των σκληρών οικονομικών μέτρων ως προς την εγκατάλειψη του σχολείου από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Περισσότερα από 16.000 είναι τα παιδιά που εγκατέλειψαν τις σχολικές αίθουσες την τελευταία τετραετία των μνημονίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας που δόθηκαν πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα. Η μετανάστευση των γονέων, η αλλαγή προτεραιοτήτων των πολιτών που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στο ζοφερό οικονομικό κλίμα της χώρας αλλά ακόμα και η ανάγκη βοήθειας σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες της οικογένειας, κυρίως στην επαρχία, αποτελούν λόγους που συμβάλλουν στο φαινόμενο.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας, κατά το σχολικό έτος 2010-2011 εγκατέλειψαν το σχολείο συνολικά 3.417 παιδιά, το 2011-2012 έφυγαν 3.646 παιδιά, το 2012-2013 εγκατέλειψαν 4.860 παιδιά και πέρυσι η σχολική διαρροή αφορούσε σε 4.502 παιδιά.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Και από τις πίτες της Πρωτοχρονιάς στο χορό της Αποκριάς!

 Τις κόψαμε τις πίτες μας! Και το χάρηκαν όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τηρώντας την παράδοση πολλών ετών, αφόρασε τις πρωτοχρονιάτικες πίτες και τις παρέδωσε μαζί με τα δώρα για τα φλουριά τους στις 12 τάξεις.

Τη δική τους πίτα πήραν και οι δάσκαλοι μας, ενώ του Συλλόγου την κόψαμε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Και με τη μπουκιά του μελομακάρανου στο στόμα, ετοιμάζουμε τον χορό της Αποκριάς!

Ο χορός μας θα γίνει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου από το πρωί μέχρι που θα αντέξουμε.
Αναμένετε για περισσότερες πληροφορίες

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Κόβουμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα μας!

Οι πίτες του 2014!
Ολόψυχα ευχόμαστε Καλή Χρονιά!
Με υγεία, με αντοχές, με σεβασμό για τους άλλους, με αγάπη γύρω μας, με χαμόγελα στα δύσκολα.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βλέποντας το Ημερολόγιο του 2015...τρόμαξε. Όλα πολύ γρήγορα έρχονται. Γι αυτό και είπαμε σήμερα που μαζευτήκαμε στο σχολείο μας να τρέξουμε και εμείς.
Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου κόβουμε και μοιράζουμε Πρωτοχρονιάτικες Πίτες στις τάξεις για τους μαθητές και τους δασκάλους μας. 12 τάξεις, 13 πίτες, 13 φλουριά για το καλό της Νέας Χρονιάς
Και το Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο Σύλλογος μας πραγματοποιεί εορταστική συγκέντρωση! Όπως και πέρυσι θα γίνει συγκέντρωση Γονέων και Κηδεμόνων, να μιλήσουμε για τα προβλήματα και τις λύσεις, τις παρεμβάσεις και τις δράσεις του Συλλόγου μας. Και αμέσως μετά θα κόψουμε την Πίτα του Συλλόγου μας.
Το Σάββατο 17 του μήνα στις 12.00 το μεσημέρι και ενώ τα παιδιά συνεχίζουν τις δραστηριότητες της, οι γονείς συγκεντρωνόμαστε και συζητάμε, κόβουμε και ευχόμαστε για τη Καλή Χρονιά...