Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Και ποιήματα γράφουμε!

Στο σχολείο μας έχουμε και ποητές. Και καλλιτέχνες. Και κηπουρούς. Κυρίως έχουμε ενεργούς γονείς.
Καλλιτέχνης γονιός και μεγάλο ταλέντο στο Σύλλογο μας που άκουγε συζητήσεις για το σχολείο, για συμπεριφορές, για τη στάση του διευθυντή μας, του κ. Ηρακλή του έκανε ποίημα. Ας το διαβάσουμε.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ζητάμε την ακύρωση του Προγράμματος ΕΥ ΖΗΝ στο σχολείο μας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ «ΠΛΑΤΩΝ»  ΣΤΟ 60ου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Το Πρόγραμμα «Ε.Υ.Ζ.Η.Ν.» άρχισε να εφαρμόζεται και φέτος στο σχολείο μας. Ζητήθηκε ήδη η έγγραφη συναίνεση των γονέων τόσο για τη συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα, όσο και για μια συγκεκριμένη άσκηση φυσικής κόπωσης για την οποία εκφράστηκαν αντιδράσεις λόγω της επικινδυνότητας της για τα παιδιά. Το Πρόγραμμα ορίζεται ως έρευνα «για την αξιολόγηση της σωματικής διάπλασης, φυσικής κατάστασης, των συνηθειών διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας των μαθητών».
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Πλάτων» του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, μετά από αναζήτηση για το εν λόγω αμφιβόλου προέλευσης και αποτελεσματικότητας Πρόγραμμα, εκφράζει τις σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις του για την εφαρμογή του στο σχολείο μας.
Γνωρίζει πως ήδη έχουν εκφραστεί σοβαρότατες αντιρρήσεις από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει απαιτηθεί η ακύρωσή του.
Μέχρι και σήμερα δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινίσεις και απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων, όπως:
Η υποχρεωτική ή μη διενέργεια του για τα Σχολεία, η τήρηση των ατομικών δελτίων για τους μαθητές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του my shool, ποια είναι η αξιοποίηση-τύχη τους στο υπουργείο παιδείας, ποια είναι η σχέση των λεπτομερών στοιχείων που καταγράφονται με τις διατροφικές συνήθειες για τις οποίες δεν υπάρχουν νόρμες από το υπ. Παιδείας, κ.ά. 
· Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλεί τους γονείς να μη λάβουν μέρος στην διαδικασία του Προγράμματος Ευ Ζην 
· Καλεί το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης «Αριστοτέλη» και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας να αντιδράσουν και να ακυρώσουν την υλοποίηση του προγράμματος. 
· Καλεί το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας να αντιδράσει στην εν λόγω «υποχρέωση»
· Καλεί τον διευθυντή να ενημερώσει την Α’ Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την αντίδραση των γονέων και Κηδεμόνων.


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «Πλάτων» 

Ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ το απόγευμα

Σήμερα το απόγευμα στις 6.30 θα συνεδριάσει το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα τη στάση των γονιών έναντι του προγράμματος ΕΥ ΖΗΝ.
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να μετάσχουν στη συνεδρίαση και να ακούσουν τον προβληματισμό, παρεμβαίνοντας με τον δικό τους.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ήρθε πάλι το Ευ Ζην στα σχολεία, τέλος η Γυμναστική!

Το πρόγραμμα Ευ Ζην που τόσο μεγάλες αντιδράσεις είχε προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους γονείς μέσω των Ενώσεων και των Συλλόγων το 2013 και το 2014, επανήλθε στα σχολεία για μια ακόμη χρονιά. Η μόνη αλλαγή που διαπιστώσαμε είναι πως ζητείται η συναίνεση του γονέα σε έν χαρτί στο οποίο καταγράφονται οι συγκεκριμένες ασκήσεις που θα γίνουν στο παιδί. Ασκήσεις τις οποίες είναι υποχρεωμένος να κάνει ο Γυμναστής, άρα όσοι δεν μετέχουν στις μετρήσεις δεν θα κάνουν μάθημα!
Λάβαμε από το σχολείο μας και εμείς την έγγραφη συγκατάθεση γονέα που μοίρασε το Πρόγραμμα Ευ Ζην. Βλέποντας τις ασκήσεις και όλα όσα λέει μέσα, ανατρέξαμε στις περυσινές αντιδράσεις για το πρόγραμμα αυτό.
Ανατούμε αποσπάσματα από τις ανακοινώσεις που έγινε το 2014 και το 2013 , δίνοντας πάράλληλα τις διευθύνσεις για να ενημερωθείτε άμεσα και διεξοδικά και δηλώνουμε πως συζητήσουμε άμεσα το θέμα στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων. 
 ....
<< Το Υπουργείο Παιδείας  καλεί όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα να υλοποιήσουν το ερευνητικό πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν, που διεξάγεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο συγκεκριμένα αναφέρεται:
Ένα πρόγραμμα στο οποίο «καλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των Δημοτικών Σχολείων και οι Νηπιαγωγοί, να διενεργήσουν σε πρώτη φάση τις μετρήσεις σωματικής διάπλασης και φυσικής κατάστασης και να καταγράψουν τα αποτελέσματα. Στη δεύτερη φάση, θα διεξαχθεί η αξιολόγηση των συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας των μαθητών, μέσω της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο οποίο θα εισαχθούν και τα δεδομένα των μετρήσεων της α’ φάσης (σωματική διάπλαση & φυσική κατάσταση των μαθητών). Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής του συνόλου των μετρήσεων κάθε παιδιού θα γίνεται αυτόματη επεξεργασία των δεδομένων και θα δημιουργείται Ατομική Αναφορά για κάθε μαθητή».>>
 http://tvxs.gr/news/paideia/ey-zin-poios-dieksagei-kai-poy-pane-ta-stoixeia

Οι κερδισμένοι έχουν δώρα!

Τα δώρα της Λοταρίας του Αποκριάτικου Χορού μας μπορούμε να τα παραλαμβάνουμε κάθε πρωί από τα γραφεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Διαβάστε και τους αριθμούς που κέρδισαν.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ετοιμαζόμαστε για το χορό μας, δεν μας τρομάζει ο καιρός!

Τα δώρα της Κλήρωσης
Συνεχίζουμε τις ετοιμασίες για τον Αποκριάτικο Χορό του σχολείου μας.

Τα αναψυκτικά είναι έτοιμα, η παραγγελία για το φαγητό δόθηκε, θα ψήσουμε τα τυροπιτάκια μας, να και τα πλούσια δώρα της κλήρωσης μας.


Όροι συμμετοχής για να μη ξεχνιόμαστε!
-Στολές μεταμφιεσμένων, απαραίτητες! Όπως και τα παλιά χρόνια, βάζουμε τα ρούχα μας αλλιώς!

-Κέφι και σαρμπαντίνες, απαραίτητες!
-Απαγορεύεται το κομφετί!
-Αναζητήστε τους λαχνούς της Κλήρωσης. Πολλά και καλά δώρα, ένας στους δέκα θα κερδίσει...

Το Σάββατο ότι καιρό και να 'χει (δεν θα βρέχει, δεν θα χιονίζει) θα στήσουμε τον αποκριάτικο Χορό και θα χορέψουμε μαζί με τα παιδιά μας...

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Οι προγραμματικές για την Παιδεία από τον Τ.Κουράκη


ΟΛΕΣ οι ΑΛΛΑΓΕΣ στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Τι αλλάζει και τι ισχύει από φέτος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή, αναφέρθηκε στις άμεσες πρωτοβουλίες του Υπουργείου, για τη δημιουργία μίας «δημόσιας, δωρεάν, δημοκρατικής, υψηλού επιπέδου Εκπαίδευσης» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, με τις πρωτοβουλίες αυτές να αφορούν το σύνολο των Βαθμίδων της Εκπαίδευσης και των διαδικασιών αυτών.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, κυριότερα, αναφέρθηκε στις παρακάτω πρωτοβουλίες στον χώρο της Παιδείας και ειδικότερα, της Εκπαίδευσης:

Η Κομισιόν δεν δέχεται την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα;


Στις 14 Απριλίου η συζήτηση στην Κομισιόν για τις "παρανομίες" στην ιδιωτικής εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ


Στις 3 και 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση του EQF Advisory Group, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, δηλ. οι καταγγελίες του εκπροσώπου των κοινωνικών εταίρων και Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού για παρανομίες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το θέμα αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά λόγω της απροθυμίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα. Ως νέα ημερομηνία συζήτησης ορίστηκε η 14η Απριλίου.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γονείς, η Συμβουλευτική για παιδιά ήρθε κοντά μας!


Μια αξιόλογη υπηρεσία για το Παιδί και τους γονείς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην περιοχή μας. Διαβάστε με προσοχή την επιστολή που δημοσιεύουμε. Όσοι ενδιαφέρονται για συναντήσεις συμβουλευτικής για τα παιδιά στα θέματα που περιγράφονται παρακάτω, μπορεί να ζητήσει βοήθεια. Οι υπηρεσίες είναι δωρεάν και η έδρα της "Ομάδας της Γραμμής 11525 Μαζί για το Παιδί" βρίσκεται στο Κέντρο Αλληλεγγύης στο παλιό Φρουραρχείο, στο Σταθμό Λαρίσης, Δομοκού και Φιλαδελφείας, στο κέντρο της Αθήνας.
Στα αριστερά στη φωτο, υπάρχει η ανακοίνωση για τις συναντήσεις με τους γονείς.

Η Ομάδα της Γραμμής ΄11525 Μαζί για το Παιδί'


Με αυτή την επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση Ένωση Μαζί για το Παιδί, λειτουργεί την Πανελλαδική Γραμμή 11525 και το Συμβουλευτικό Κέντρο Μαζί για το Παιδί για μητέρες/γονείς, παιδιά κι εφήβους.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Πολλά βιβλία δανείσαμε σήμερα, πολλά καπάκια ετοιμάσαμε!


Μετά από δυο χρόνια προσπάθειας, επιτέλους η Βιβλιοθήκη μας άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά!
Πολλά παιδιά πλέον κάθε Σάββατο έρχονται και δανείζονται βιβλία από την μικρή-είναι αλήθεια- βιβλιοθήκη μας.
Σήμερα όπως είχαμε προγραμματίσει ετοιμάσαμε και τις σακούλες με τα καπάκια μας με τη βοήθεια των παιδιών μας.
Τα παραδίδουμε αύριο το πρωί και φυσικά συνεχίζουμε φυσικά τη συγκέντρωση καπακίων για την επόμενη δόση.
(Οι φωτογραφίες από τις δράσεις μας είναι στην ομάδα μας στο fb)

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Την Κυριακή δίνουμε τα καπάκια μας...

Την Κυριακή το πρωί πηγαίνουμε Αιγάλεω να παραδώσουμε τα καπάκια μας! Τέσσερις -πέντε μεγάλες σακούλες έχουμε στο Σύλλογο Γονέων. Κι όπως ενημερωθήκαμε από την εθελοντική ομάδα "Πάζλ" θα συγκεντρωθούν από όλα τα σχολεία και τους φορείς αυτή την Κυριακή από τις 10.00 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι.
Ο Σύλλογος μας θα παραδώσει τα καπάκια που έχουμε συγκεντρώσει από τον περασμένο Ιανουάριο στου Ρέντη. Θα φύγουμε από το σχολείο μας γύρω στις 10.00 το πρωί φορτωμένοι  και είστε ευπρόσδεκτοι σε αυτή την ενέργεια αλληλεγγύης.
Η ανακοίνωση της ομάδας

ΠΑΖΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΔΡΑΣΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

Προς διευκόλυνση όλων μας, σας ενημερώνουμε ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ θα βρισκόμαστε στα παρακάτω αναφερόμενα σημεία στην Αττική.
Εάν βρίσκεστε στις γύρω περιοχές μπορείτε να παραδώσετε το ανακυκλώσιμο υλικό που έχετε συγκεντρώσει για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Ετοιμαζόμαστε για το χορό της Αποκριάς, έτσι;

Τα δώρα μας!
Θυμίζουμε ένας λαχνός 1 ευρώ. Ένας στους 10 κερδίζει. Πάρτε και στηρίξτε το Σύλλογο Γονέων....

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Εκεί στο δήμο Αθηναίων ξέρουν κάτι για την Παιδεία;

Φθάσαμε αισίως στις 5 Φεβρουαρίου του 2015. Οι εκλογές τελείωσαν, άλλαξε η κυβέρνηση, υπάρχουν πολλά και σημαντικά γεγονότα. Ένας φορέας όμως δείχνει να μην έχει πάρει χαμπάρι τίποτε. Ο δήμος Αθηναίων.
Η θητεία των προηγούμενων σχολικών επιτροπών τελείωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Από τον Νοέμβριο μάλιστα είχε σταλεί έγγραφο στις Επιτροπές να παραδώσουν τα οικονομικά τους στοιχεία. Κι αυτές φρόντισαν να μην εγκρίνουν ούτε ένα αίτημα από τα σχολεία, με πρόσχημα την εντολή παράδοσης των οικονομικών στοιχείων.
Η Σχολική Επιτροπή Α' βάθμιας εκπαίδευσης, ναι, αυτή υπό τον Χαράλαμπο Κοντό που απαξίωσε να απαντήσει στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας γραπτώς, ως όφειλε, έστειλε επιστολή δυο γραμμών στους διευθυντές. "Δεν εγκρίνεται τίποτε ενόψει της αλλαγής της διοικησης των Σχολικών Επιτροπών".
Στο μεταξύ στα σχολεία άρχισαν τα τελειώνουν τα υλικά. Μαρκαδόροι, χαρτιά, χαρτιά υγείας, καθαριστικά. Συγκινείται κανείς; Μπα!
Στο δήμο Αθηναίων ακόμη δεν έχουν οριστεί οι Σχολικές Επιτροπές. Και αναρωτιέμαι. Πόσο μαγείρεμα πια για το ποιοί θα αναλάβουν τις θέσεις; Πόσος χρόνος χρειάζεται να γίνουν τα ντιλ για τα ποια πρόσωπα θα κάτσουν σε θέσεις;

Για το Σύλλογο Γονέων, η πρόεδρος Ματίνα Παπαχριστούδη

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Δώσαμε τις προσκλήσεις για τον Αποκριάτικο Χορό μας!

Σήμερα μοιράσαμε στους μαθητές μας τις προσκλήσεις για τον Αποκριάτικο Χορό. Είπαμε όλα είναι νωρίς φέτος!
Ο Χορός μας θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο μετά τις 11.00 το πρωί στο σχολείο μας. Η αλλαγή της παράδοσης δείχνει πως έχει πετύχει. Αντί για χορό βραδυνό, αντί για έξω από το σχολείο, οργανώνουμε τον ετήσιο χορό μασκαράδων μέσα στο σχολείο, από το πρωί μέχρι έως αντέξουμε! Για τα παιδιά μας γίνονται όλα έτσι κι αλλιώς και αυτά δείχνουν να το χαίρονται πολύ.
Ελπίζοντας πως και φέτος δεν θα βρέχει, ο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προετοιμάζεται για το Χορό με φαγητό, όπως πέρυσι, μουσική και πολύ κέφι. Όσο για τα δώρα των Λαχνών, οι τυχεροί θα έχουν να το λένε. Προς το παρόν σας λέμε πως θα κληρώσουμε 2 τάμπλετ, ένα DVD player, μπάλες, web camera, τραπέζια και πολλά-πολλά ακόμη.
Για την ενίσχυση του Συλλόγου είναι και το κουπόνι φαγητού. Τρία ευρώ όπως και πέρυσι μαζί με τα ποτά μας.
Σας περιμένουμε. 

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οι πρώτες κινήσεις του νέου υπουργού Παιδείας

  • Όλες οι πρώτες κινήσεις βρίσκονται σε απόλυτη συνέπεια με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνουν απόλυτα το ρεπορτάζ του 360pedia.gr . Κωδικοποιημένα, οι προγραμματικές δηλώσεις θα περιλαμβάνουν:
  • 9,5 ο βαθμός προαγωγής στο Λύκειο
  • Ακύρωση του υπολογισμού των βαθμών Α” και Β” Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ως υποχρεωτική πηγή του 50% των θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις
  • Πάγωμα της αξιολόγησης
Στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο εκδόθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου αναφέρεται

Στο τσάκ προλάβαμε τη δίφορη λεμονιά...

Δεν το είχαμε προγραμματισμένο για σήμερα να ανοίξουμε τον κήπο. Η φύση όμως μας πρόλαβε. Οι δίφορες λεμονιές μας έβγαλαν ήδη άνθος και τα πράσινα λεμόνια άρχισαν να κρέμονται από τα κλαδιά.
Επείγον ήταν να μαζέψουμε τα φετεινά.Και έτσι το πρωί στρωθήκαμε στη δουλειά.
Μπήκαμε στον κήπο μας, μαζέψαμε τα λεμόνια και την τελευταία μας πορτοκάλια.
Σε σακούλες μετά τα μοιράσαμε σε όσους γονείς βρίσκονταν στο σχολείο.
Τέλειες θα γίνουν οι λεμονάδες μας...Μαζέψαμε ακόμη τα τελευταία μπρόκαλα και ένα υπέροχο κουνουπίδι. Μέσα στον Φλεβάρη έχουμε κι άλλες εργασίες στον κήπο. Ας είμαστε έτοιμοι...