Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Προσωρινή ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τις εκλογές στην Ένωση Γονέων

Οι εκλογές στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας ολοκληρώθηκαν χθές βράδυ και η καταμέτρηση τελείωσε μετά τις 10.00μ.μ. Η επίσημη ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής αναμένεται εντός της ημέρας.
Ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, από το 60ο δημοτικό σχολείο και αντιπρόσωπος στην Ένωση Γονέων, αναρτώ τα αποτέλεσματα των εκλογών προς ενημέρωση των γονιών και επειδή η Εφορευτική Επιτροπή δεν έχει το "κλειδί" του blog της Ένωσης Γονέων.
Στις εκλογές ψήφισαν συνολικά 77 αντιπρόσωποι από 25 σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στην 4η Δημοτική Κοινότητα. Είχαν νομιμοποιήσει τη συμμετοχή τους 96 αντιπρόσωποι από 28 σχολεία της περιοχής.
Στις εκλογές έλαβαν η Ενωτική Κίνηση Γονέων 55 ψήφους, η Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων 22 ψήφους.
Για το ΔΣ εκλέχθηκαν με σειρά κατάταξης ψήφων.
Για το ΔΣ
 Κατερίνα Αλεξοπούλου, Νίκος Σωτηρίου, Θανάσης Κοντονής, Βασιλική Καραχάλιου, Μαρία Μουσγούνη-Μακαρίτη από την Ενωτική Κίνηση Γονέων και Κώστας Κατσαρός, Θανάσης Σπανός από την Αγωνική Συνεργασία Γονέων.
Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθησαν οι Ντζιλέπη-Χριστοδούλου Μάρθα, Μπούζα Τσιακμάκη Θωμαής και Κάλδη-Αλεξίου Σταυρούλα.
Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Γονέων οι:
Ενωτική Κίνηση: Κ. Αλεξοπούλου, Ν. Σωτηρίου, Θ. Κοντονής, Β. Καραχάλιου, Μ. Μουσγούνη-Μακαρίτη, Κ. Κριτσιώνης, Θ.Νασιόπουλος.
Αγωνιστική Συνεργασία: Θ. Σπανός, Κ. Κατσαρός, Κ. Λουκάς
Ως αντιπρόσωπος στη ΔΕΠ εκλέχθηκε η Κατερίνα Αλεξοπούλου.
Σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της Εφορευτικής εύχομαι στο νέο ΔΣ
Καλή Συνεργασία και πάντα με αγωνιστική διάθεση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στη δημόσια εκπαίδευση και τα σχολεία μας.

Ματίνα Παπαχριστούδη, αντιπρόσωπος από το 60ο δημοτικό σχολείο

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ομαλή η εκλογική διαδικασία για την Ένωση Γονέων της 4ης δημοτικής κοινότητας


Από το πρωί στις 10.00 που άνοιξε η κάλπη, περίπου το 50% των αντιπροσώπων από 28 σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ψήφισε για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.
Στις φωτογραφίες δυο στιγμιότυπα από τους υποψηφίους για το ΔΣ και των δυο συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές.
Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί από τις 5.00 μ.μ ως και τις 8.00μ.μ οπότε κλείνει και η κάλπη για να αρχίσει η καταμέτρηση.

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τα ψηφοδέλτια των εκλογών στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων



















Αύριο Κυριακή
πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής Κοινότητας. Αναρτούμε τα δυο ψηφοδέλτια που κατέρχονται στις εκλογές, με την ευχή το νέο ΔΣ που θα προκύψει να μπει μπροστά στους αγώνες των γονιών για τη δημόσια εκπαίδευση και το καλό των σχολείων μας.


Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Το Σάββατο αρχίζουμε πάλι τις δράσεις μας...

Μη ξεχαστούμε. Από Παρασκευή με τη θατρική ομάδα των μικρών μας που κάνει ήδη πρόβες για τη γιορτή στην αυλαία της σχολικής χρονιάς έως και το Σάββατο, βρισκόμαστε πάλι στο σχολείο.
Μετά από ανάπαυλα 15 ημερών ξέρετε πόσα πρέπει να γίνουν;

Στο χορό αρχίζουν οι σκληρές πρόβες των παιδιών για τις δυο εκδηλώσεις στο Λόφο Κολωνού και στη γιορτή του Συλλόγου μας. Στο μπάσκετ έχουμε προπόνηση, στο σκάκι ετοιμαζόμαστε για συμμετοχή σε μίνι αγώνες με δυο ακόμη σχολεία.


Και στον κήπο όλα έχουν αγριέψει. Στη φωτο μια όψη από το σιτάρι μας που άρχισε να ωριμάζει με φόντο την κυδωνιά μας! Όσοι γονείς θέλουν μπορούν να έρθουν να βοηθήσουν στο ξεχορτάριασμα, το σκάψιμο. Χριάζονται χέρια, ανδρικά χέρια για να σκάψουμε.
Πρέπει να βάλουμε και το δέντρο μας! Αρκετά άντεξε μέσα στη γλάστρα.

Ραντεβού λοιπόν Σάββατο πρωί στο σχολείο μας...
Στην πρώτη φωτο ενημερώνουμε και για το πρόγραμμα δράσεων του Μαϊου. Περισσότερα τις επόμενες μέρες...

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ως την Τρίτη η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στην Ένωση Γονέων


Τρέχοντας μετά τις διακοπές του Πάσχα για να προλάβουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τις εκλογές της 29ης Απριλίου για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας.

Όλα τα σχολεία, περίπου 37 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στην περιοχή μας, έχουν εκλέξει αντιπροσώπους για την Ένωση Γονέων.
Τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων είναι απαραίτητο να καταθέσουν τα έγγραφα που απαιτούνται. Τα θυμίζουμε: (πρακτικό αρχαιρεσιών, πρακτικό σύστασης νέου Δ.Σ., λίστα ψηφισάντων  υπογεγραμμένη από  τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, έγγραφο από τη διεύθυνση του σχολείου με το μαθητικό δυναμικό του σχολείου.)
 
Διαβάστε (κάνοντας κλικ στις φωτογραφίες), τις ανακοινώσεις της Εφορευτικής Επιτροπής
για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και την αίτηση υποψηφιότητας.
Προσοχή: 

  • Δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες έχουν μόνο οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας ως εκλέκτορες ή υποψήφιοι, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, οι οποίοι έχουν τακτοποιήσει και τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. 
  • Όποιος δηλώσει υποψηφιότητα για την Εξελεγκτική επιτροπή δεν μπορεί να δηλώσει υποψηφιότητα στα άλλα όργανα.
 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων

Αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις Δήμου ΑΘηναίων 2015

 Ξεκινούν στις 29 Απριλίου οι αιτήσεις για εγγραφές των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Αντρέα, κατά τη θερινή περίοδο. Στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών γεννημένα την περίοδο μεταξύ 2003 και 2009, δημότες ή κάτοικοι του δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα και φέτος θα φιλοξενηθούν παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών (γεννημένα μεταξύ 2003-2009), δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Εξοχών στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Α. ΑΝΑΧΩ ΡΗΣΗ : Σαββάτο 27/06/2015 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : Σαββάτο 11/07/2015
Β. ΑΝΑΧ ΩΡΗΣΗ : Τετάρτη 15/07/2015 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : Τετάρτη 29/07/2015
Γ. ΑΝΑΧ ΩΡΗΣΗ : Κυριακή 02/08/2015 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : Κυριακή 16/08/2015
Δ ΑΝΑΧ ΩΡΗΣΗ : Πέμπτη 20/08/2015 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : Πέμπτη 03/09/2015
Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται στις επτά (7) δημοτικές Κοινότητες μόνο από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια οι οποίοι θα φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα δηλώνοντας την επιθυμία τους να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις του Δήμου και υπογράφοντας στο σχετικό έντυπο. σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔ ΙΩ Ν Α. 1η ΑΠΟΣΤΟΛΗ : από 20/04/2015 μέχρι 24/04/2015 Β. 2η ΑΠΟΣΤΟΛΗ : από 04/05/2015 μέχρι 08/05/2015 Γ. 3η ΑΠΟΣΤΟΛΗ : από 11/05/2015 μέχρι 15/05/2015 . 4η ΑΠΟΣΤΟΛΗ : από 18/05/2015 μέχρι 22/05/2015
Δικαιολογητικά 

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η Σχολική Επιτροπή 4ης δημοτικής κοινότητας άλλαξε...

Ο νέος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της 4ης δημοτικής κοινότητας Δ. Κολιόπουλος κάλεσε τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για μια συνάντηση γνωριμίας. Μαζί με την αντιπρόεδρο της σχολικής επιτροπής παρουσίασαν την κατάσταση που ισχύει, ενημέρωσαν τους Συλλόγους για τα χρήματα που επιτέλους μπήκαν στους λογαριασμούς των σχολείων και ζήτησαν συνεργασία για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.
Τα μέλη των Συλλόγων Γονέων από τη δική τους πλευρά έθεσαν ερωτήσεις και παρουσιάστηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε ορισμένα σχολεία και για τα οποία ποτέ δεν δίνεται λύση.Όπως ενημερωθήκαμε, από το δήμο Αθηναίων μπήκε τόσο η 4η δόση ενίσχυσης για το 2014 όσο και η Α΄δόση του 2015. Για τη Σχολική Επιτροπή Α'βάθμιας εκπαίδευσης το ποσό είναι 89.000 ευρώ.
Παράλληλα άλλαξε ο τρόπος χρηματοδότησης των σχολείων. Υπάρχουν κάποια χρήματα, 200 ευρώ όπως μάθαμε, σε ρευστό στους λογαριασμούς των σχολείων και τα υπόλοιπα έξοδα θα καλύπτονται λογιστικά...Η διανομή των ποσών ανά δημοτικό σχολείο έγινε ανάλογα με τη δύναμη των μαθητών σε κάθε σχολείο, όπως ορίζει ο νόμος. Κάθε σχολική επιτροπή στα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην ενημέρωση για τη χρηματοδότηση και τα έξοδα του σχολείου.
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η νέα Σχολική Επιτροπή ήταν ο ξαφνικός λογαριασμός της ΔΕΗ που φθάνει τις 60.000 ευρώ τον οποίο δεν ανέμενε και είχε ενημέρωση από τον παλιό πρόεδρο πως το θέμα είχε διευθυτηθεί!
Ο νέος πρόεδρος μας ενημέρωσε επίσης πως βρήκε στο αρχείο τα αιτήματα που είχαν καταθέσει γραπτώς οι Σύλλογοι Γονέων και όσα αφορούν σε άλλες υπηρεσίες προωθήθηκαν.
Το μεγάλο πρόβλημα για τα σχολεία των γειτονιών μας είναι οι επισκευές, για τις οποίες η Σχολική Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα καθώς μεριμνά μόνο για τα αναλώσιμα στα σχολεία και την πληρωμή των ΔΕΚΟ. Όπως καταλάβαμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Συλλόγων θα πρέπει πλέον να διαμαρτυρόμαστε απευθείας στο δήμο, στην Επιτροπή Παιδείας που έχει τις υπόλοιπες αρμοδιότητες των σχολείων.
Η πρώτη συνάντηση ήταν ένα θετικό βήμα αλλολοενημέρωσης, το θέμα είναι να διατηρηθεί και στο μέλλον.
(Στη φωτο η απόφαση του δήμου Αθηναίων για την διανομή της Α' δόσης στις Σχολικές Επιτροπές των διαμερισμάτων του δήμου