Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Όμορφη η πράσινη ταράτσα μας αλλά το χώμα μπήκε στο σχολείο!

Την περασμένη Παρασκευή ο δήμος Αθηναίων διοργάνωσε ημερίδα για τη διάδοση αποτελεσμάτων του έργου «Κατασκευή Πράσινων Δωμάτων σε 14 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αθηναίων», έργο το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Το δικό μας σχολείο, το 60ο δημοτικό ανήκει στα 14 σχολεία της Αθήνας, στα οποία το έργο ολοκληρώθηκε. Την περασμένη εβδομάδα για την ακρίβεια.
Όλοι είδαμε τα λουλούδια στο παζοδρόμιο, χαρήκαμε που η ταράτσα μας θα γίνει πράσινη και πράματι από ψηλά είναι ένα όμορφο θέαμα.
Ειχαμε δε χαρεί διπλά γιατί με αφορμή την κατασκευή του "πράσινου δώματος", θα γίνονταν και έγιναν έργα επιδιόρθωσης της ταράτσας.
Η οποία είχε ανοίξει σε αρκετά σημεία, φαίνονταν τα σίδερα, κ.λ.π. Ειχαμε ελπίσει, κι εμείς οι γονείς, κυρίως οι δάσκαλοι αλλά και η Σχολική Επιτροπή του 4ου διαμερίσματος πως με το έργο αυτό θα λύνονταν το πρόβλημα της υγρασίας.
Δηλαδή τι υγρασία, ποτάμια ολόκληρα που μπάζουν στην αριστερή πλευρά του σχολείου με αποτελέσμα να πέφτουν σοβάδες.
Περιμέναμε με προσμονή ότι θα αρχίσει και το βάψιμο του σχολείου μας. Το Σάββατο το πρωί, μετά από την έντονη βροχή, οι ελπίδες μας έγιναν ...χώμα. Η πράσινη ταράτσα μετακόμισε στους τοίχους του σχολείο!!
Το νερό παρέσυρε το χώμα και "διαδόθηκε" στο ένα σχεδόν τρίτο της πρόσοψης του σχολείου. Στη γνωστή προβληματική αριστερή γωνία, το χώμα μπήκε ως και στο γραφείο του διευθυντή. Δεν λέμε για τα νερά με χώμα, πολύ χώμα που έτρεξε στο προαύλιο του σχολείου.
Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;
Πριν βρούμε το πρόβλημα να πούμε πως το σχολείο μας δεν έχει καλά λούκια, μπορεί για παράδειγμα να τρέχουν, να είναι σκουριασμένα, κ.λ.π. Επίσης δεν έχει υδροροή ώστε το νερό να τρέχει μόνο από τα λούκια σε ένα ή δυο σημεία.
Δεν ξέρουμε αν στην ημερίδα του δημάρχου Γιώργου Καμίνη ακούστηκαν τα προβλήματα. Προφανώς όχι, πρώτον γιατί το έργο ολοκληρώθηκε πριν δυο-τρεις μέρες και δεύτερον αυτό που κυρίως ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ για να πληρωθούν οι εργολάβοι.
Οπότε το ερώτημα παραμένει. Θα παρέμβει ο δήμος να λυθούν άμεσα τα προβλήματα του σχολείου μας; Ή θα αρχίσουν να πέφτουν αρωματικά φυτά στα κεφάλια των μαθητών και των δασκάλων μας;
(Οι φωτό είναι η καλή πλευρά του γεγονότος, φωτογραφίες από την κακή πλευρά, αύριο με το καλό)

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αν δουλεύει ένας γονιός δεν δικαιούσαι ολοήμερο!

Η σταδιακή κατάργηση των Ολοήμερων στα δημοτικά σχολεία είναι πλέον γεγονός. Και με τη βούλα που λένε. Είναι γνωστό πως σε πολλά δημοτικά, ανάμεσα τους και στο δικό μας, είναι αδύνατον να λειτουργήσει Ολοήμερο γιατί ο αντίστοιχος δάσκαλος μας καλύπτει τα κενά των ειδικοτήτων. Ειδικότητες ακόμη περιμένουμε, που δύσκολα πλέον να έρθουν δάσκαλοι, έστω κι αν ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, κάτι είπε για 1.000 ακόμη διορισμούς αναπληρωτών σε όλη τη χώρα. Μια ακόμη σταγόνα στον ωκεανό των 20.000 κενών και πλέον στα σχολεία. Μετά λοιπόν την "λαμπρή" ιδέα των διευθύνσεων εκπαίδευσης να πάρουν από τα σχολεία τους δασκάλους που έχουν ολοήμερα για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία της Αθήνας, έφθασε άλλη μια "λαμπρή" εγκύκλιος. (Την αναρτούμε παρακάτω).
Σύμφωνα με αυτήν συμμετοχή σε Ολοήμερο σχολείο έχουν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δυο γονείς! Αν δηλαδή εργάζεται ένας, το παιδί δεν μπορεί να μετέχει σε Ολοήμερο. Και οι διευθυντές είναι αναγκασμένοι να ζητάνε δηλώσεις απασχόλησης. Γελοιότητες σε ένα κράτος που δολοφονεί την εκπαίδευση επειδή πρέπει να στηρίζει τις τράπεζες οι οποίες θα μας πάρουν τα σπίτια...
Η μόνη λύση είναι να ξεσηκωθούν οι γονείς, αλλιώς τα σχολεία μας θα συνεχίσουν να διαλύονται από τις "λαμπρές" ιδέες των ιθυνόντων...


ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ &
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Α΄

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Δυο μήνες μετά την έναρξη μαθημάτων, "καταργούνται" ολοήμερα!

Οι χαμένες ώρες που συσσωρεύονται δημιουργούν κλίμα ακόμα μεγαλύτερης υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, νέα μορφωτικά ελλείμματα για τους μαθητές, μεγαλύτερα κοινωνικά πλήγματα στις οικογένειές τους. Την τιμητική τους στις περικοπές έχουν όλες οι δομές της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, τα τμήματα ένταξης, τα ειδικά σχολεία, τα ολοήμερα. Με την, προ εικοσαημέρου, εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, στο ίδιο μήκος κύματος με την περσινή εγκύκλιο Λοβέρδου, επιχειρήθηκε η αποψίλωση των ολοήμερων σχολείων από όποιους εκπαιδευτικούς υπηρετούν ακόμα σε  αυτά, ώστε να καλυφθεί χωρίς διορισμούς αναπληρωτών μέρος των κενών στην πρωινή ζώνη των σχολείων.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δεν στέλνουν δασκάλους, η απάντηση της Περιφερειακής διεύθυνσης

Συνάντηση με τον αναπληρωτή του περιφερειάρχη διεύθυνσης εκπαίδευσης είχαν σήμερα γονείς από το 60ο δημοτικό σχολείο Αθήνας. Αίτημα να γίνουν άμεσα διορισμοί δασκάλων, τοποθετήσεις αναπληρωτών, να λειτουργήσουν τα Ολοήμερα σχολεία.
Ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ενήμερος για όλα τα κενά που υπάρχουν αλλά αδυναμία να δώσει η περιφερειακή διεύθυνση οποιαδήποτε λύση. Όσους δασκάλους  μας στέλνουν, τους τοποθετούμε ήταν η απάντησή του. Επιβεβαίωσε πως το ΕΣΠΑ για την πρόσληψη αναπληρωτών δεν έχει ανοίξει ακόμη για προσλήψεις αναπληρωτών, καταλάβαμε πολύ καλά πως φέτος δεν έχει σκοπό το υπουργείο να κάνει άλλες προσλήψεις.
Αγαπητοί γονείς η περιφερειακή διεύθυνση και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απλά διαχειρίζονται τα ψίχουλα του υπουργείου παιδείας. Το πρόβλημα είναι το υπουργείο Παιδείας και η κυβερνητική επιλογή να μην γίνονται διορισμοί.
Οι γονείς, αν θέλουμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν να έχουν δασκάλους και να πηγαίνουν σχολείο, έναν δρόμο έχουν. Να απαιτήσουν από το υπουργείο παιδείας διορισμούς.
Ως Σύλλογος Γονέων που είμαστε σήμερα εκεί στην παράσταση διαμαρτυρίας, καλούμε την Ένωση Γονέων 4ης κοινότητας να συντονίσει άμεσα τους γονείς όλων των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας. Να συνεργαστεί με το Σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και όλοι μαζί να οργανώσουμε και να ανέβουμε στο υπουργείο παιδείας.
Όπως είπε και ο αντιπεριφερειάρχης, σε λίγο τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο σοβαρά.
Αγαπητοί γονείς, αν εμείς δεν ξεσηκωθούμε, δασκάλους δεν πρόκειται να έχουμε...

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Διαμαρτυρόμαστε, απαιτούμε δασκάλους στα σχολεία

Στις 10.00 το πρωί αύριο Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, μια μέρα πριν την επέτεια της 17 Νοέμβρη, το σχολείο μας, οι γονείς όπως και γονείς από άλλα σχολεία της περιοχής μας συγκεντρωνόμαστε για τη δική μας διαμαρτυρία έξω από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης στην οδό Τσόχα στους Αμπελόκηπους. Την κινητοποίηση στηρίζει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας που καλεί τους γονείς των δημοτικών σχολείων να μετάσχουν αύριο στη συγκέντρωση.
Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονιών της 4ης δημοτικής κοινότητας έχει ένα στόχο. Να φωνάξουμε εμείς οι γονείς, να απαιτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα μας στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. Να διοριστούν άμεσα δάσκαλοι στα σχολεία, να λειτουργήσουν τα Ολοήμερα, να διορίσει το υπουργείο τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών.
Το επιχείρημα "λεφτά δεν υπάρχουν" ας το πουν στους τραπεζίτες.
Λεφτά τώρα για την δημόσια παιδεία.
Ραντεβού στις 10.00 το πρωί στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, οδός Τσόχα 15-17

Ο Σύλλογος Γονέων του 60ου δημοτικού

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση για τα μαθήματα στήριξης αγγλικής γλώσσας


Από την Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα

Με ιδιαίτερη έκφραση αλληλεγγύης στα θέματα της ανθρωπιστικής κρίσης, στο «στέκι» της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, δημιουργούμε τμήματα εκμάθησης και ενίσχυσης της αγγλικής γλώσσας για παιδιά του δημοτικού σχολείου. 
Ως εκ τούτου, μαθητές και γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καλούνται την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι να δηλώσουν συμμετοχή.
Ευελπιστούμε να δημιουργηθεί μια δομή που θα καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα των επιπέδων γνώσης της αγγλικής γλώσσας, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ολοκληρωμένης κατάρτισης-εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους μαθητές.
Η συμμετοχή εθελοντών εκπαιδευτικών της περιοχής μας καθώς επίσης και η προώθηση του προγράμματος από εκπαιδευτικούς και γονείς, και με την πολύτιμη συμβολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, θα συμβάλλουν στην ταχύτερη υλοποίηση του στόχου μας.
Στόχος είναι να αρχίσουμε τα μαθήματα την Κυριακή 22 Νοεμβρίου το απόγευμα.

στέκι ΕΚΑΠ: Θηναίας 24 και Μοναστηρίου (έναντι Πάρκου Ακαδημίας Πλάτωνα) 

Μαθήματα στήριξης μαθητών δημοτικού στο "στέκι" της Επιτροπής Κατοίκων

Ενημερωθήκαμε και ενημερώνουμε με τη σειράς για τα μαθήματα στήριξης παιδιών του δημοτικού στο "στέκι" της Επιτροπής Κατοίκων στην Ακαδημία Πλάτωνα. 

Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για την προσφορά
Μαθημάτων Στήριξης σε παιδιά του δημοτικού σχολείου
Στη γλώσσα, τα μαθηματικά, τα αγγλικά
Σαββατο 12.00 μεσημέρι, μαθηματικά
Σαββατο 13.00 μεσημέρι, γλώσσα
Στο “στέκι” της Επιτροπής, Θηναίας 24  και Μοναστηρίου
Η Επιτροπή Κατοίκων οργανώνει μαθήματα στήριξης γλώσσας και μαθηματικών κάθε Σάββατο στις 11.30 το πρωί
Και αγγλικής γλώσσας κάθε Κυριακή
Επίσης θα γίνονται μαθήματα ιταλικών κάθε Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι

Η Ένωση Γονέων στηρίζει τη διαμαρτυρία μας και καλεί τα άλλα σχολεία σε συμμετοχή

Το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων  στηρίζει την κινητοποίηση που οργανώνει το 60ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 και καλεί τους συλλόγους Γονέων του 4ης Δημοτικής Κοινότητας να την στηρίξουν με την συμμετοχή τους καθώς τα προβλήματα είναι κοινά για όλα τα σχολεία.  
Η ανακοίνωση του 60 Δημοτικού σχολείου :

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Δεν έχουμε ολοήμερο, θα μας πάρουν και τον δάσκαλο!



Αγαπητοί γονείς, τελικά οι φήμες δεν ήταν φήμες. Για να καλύψουν τα κενά σε δασκάλους στα σχολεία της Αθήνας, ετοιμάζονται να μετακινήσουν τους δασκάλους που είχαν οριστεί για τα Ολοήμερα, τα οποία βέβαια δεν λειτουργούν γιατί υπάρχουν πολλά κενά ειδικοτήτων, για να καλύψουν κενά δασκάλων στα δημοτικά σχολεία της Α' διεύθυνσης! Το γεγονός περιγράφει και καταγγέλλει ο δάσκαλος Λουκάς Καβακλής, αιρετός
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας. Με άλλα λόγια το δικό μας σχολείο στο οποίο ο δάσκαλος του Ολοήμερου, μαζί με τους άλλους δασκάλους, καλύπτει τις κενές ώρες των ειδικοτήτων που μας λείπουν, Γυμναστής 20 ώρες, Θεατρική Αγωγή 12 ώρες, Εικαστικά 16 ώρες και Γερμανικά 4 ώρες, όχι μόνο δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε ολοήμερο αλλά θα σχολάνε όλα τα τμήματα από τις 12.25!
Αυτή είναι η λύση(!) που βρήκε η Α' διεύθυνση επειδή το υπουργείο δεν στέλνει δασκάλους, αναπληρωτές να καλυφθούν τα κενά. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου δημοτικού σχολείου καταθέτουμε την πρόταση μας στην Ένωση Γονέων και παράλληλα στα άλλα σχολεία της περιοχής μας.
Καλούμε σε γενική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους γονείς των σχολείων με αίτημα να γίνουν άμεσα τοποθετήσεις αναπληρωτών δασκάλων σε όλα τα σχολεία. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας προτείνουμε να γίνει τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 10.00 το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οδό Τσόχα στους Αμπελόκηπους. 
Οι γονείς απαιτούμε να γίνουν  διορισμοί δασκάλων. Τα περί μνημονίων και δεν υπάρχουν χρήματα, ας τα πουν καλύτερα αλλού. Λεφτά υπάρχουν και τα δίνουν σε άλλους πετώντας την παιδεία, την εκπαίδευση των δικών μας παιδιών και την υγεία στον Καιάδα. Ας μην τους περάσει...
 Διαβάστε τι γράφει ο δάσκαλος Λ.Καβακλής:

<< Σε αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών προχωρά η διευθύντρια εκπαίδευσης της Α Αθήνας υλοποιώντας το αντιδημοκρατικό δικαίωμα που της δίνει ο νόμος Διαμαντοπούλου και χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η πραγματικότητα είναι μία!!!!  Τα κενά σε εκπαιδευτικούς, που τα περισσότερα υπάρχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ούτε με αυτό τον τρόπο θα καλυφθούν! Το μόνο που θα γίνει είναι να καλυφθούν κάποια ελάχιστα κενά τάξεων καταργώντας ολοήμερα  τμήματα ή αφήνοντας κενά ωρών στα σχολεία από τα οποία μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί.
Το Υπουργείο «ευλογεί» τα γένια του λέγοντας ότι κάνει περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από άλλες χρονιές αλλά την ίδια στιγμή τα κενά, λόγω της μνημονιακής κατάργησης των μόνιμων διορισμών, πολλαπλασιάζονται.
Τα ολοήμερα στα περισσότερα σχολεία δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν με κάποιες ειδικότητες  και οι εργαζόμενοι γονείς πληρώνουν από το πενιχρό τους εισόδημα την δήθεν δωρεάν εκπαίδευση.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις ειδικότητες όπου τα κενά δεν προβλέπεται να καλυφθούν ποτέ !!!!!
Πλήρης διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, κάθε κοινωνικής δομής αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης, της πολιτικής της Ε.Ε. του ΟΟΣΑ και των μνημονίων.  
Μαζικές προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών τώρα!

Λουκάς Καβακλής,
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας
εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)