Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Στην Ημερίδα για Σχολικές Επιτροπές θα εξηγήσουν γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια;

Εμείς δεν είμαστε καλεσμένοι στην Ημερίδα που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων για τις Σχολικές Επιτροπές, την αποτίμηση και τις προοπτικές τους. Μάθαμε όμως ότι θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων και γενικά στελέχη του μηχανισμού εκπαίδευση του δήμου.
Μήπως να εξηγήσουν γιατί δεν αναρτώνται τα στοιχεία της Σχολικές επιτροπής στη Διαύγεια;
Μήπως να εξηγήσουν τι συμβαίνει με τις δόσεις που έχει εκρίνει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους;

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ένα αίτημα χρόνων, ένας στόχος Συλλόγων Γονέων έγινε πραγματικότητα


Θυμάμαι όταν πρωτοπήρα στα χέρια μου το αρχείο των προηγούμενων ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, περίοπτη θέση στα δεκάδες έγγραφα που κατατίθενταν συνεχώς στις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν το αίτημα να κατασκευαστεί το ταρτάν του γηπέδου μας.
Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε; Δέκα; Οκτώ; Το αίτημα επανήλθε και από το δικό μας Σύλλογο, ξανά και ξανά. Με έγγραφο όχι πλέον στον ΟΣΚ όπως παλιά αλλά στην εταιρεία Κτιριακές Υποδομές.
 Μετά από δέκα χρόνια ένας στόχος έγινε πραγματικότητα. Το γήπεδο μας αποκτά ταρτάν! Σε αυτό βοήθησε πολύ ο Γιώργος Κούβελας που υποστήριξε το αίτημα, μιας και ο ίδιος ήταν κάποτε μέλος του Συλλόγου Γονέων, μπαμπάς μαθητή στο 60ο δημοτικό. Και τον ευχαριστούμε για την επιμονή του.
Το γήπεδο μας λοιπόν κατασκευάζεται και θα αποκτήσει σύγχρονο ταρτάν για να μπορούν οι μαθητές μας να παίζουν άφοβα και με περισσότερο κέφι μπάσκετ και βόλλεϊ. Γιατί έχουμε και φιλέ αλλά έχουμε χρόνια να το βγάλουμε από τη ντουλάπα...



Μένει τώρα να ανταποκριθεί και ο Χρ. Τεντόμας από το δήμο Αθηναίων. Πρώην γείτονας που γνωρίζει καλά τα προβλήματα αλλά δεν... Το σχολείο μας χρειάζεται επειγόντως προστατευτικά για τις μπασκέτες. Ήδη είχαμε μικροατυχήματα από παιδιά που τρέχουν στο προαύλιο και κουτουλάνε το σίδερο της μπασκέτας. Ο διευντής μας έχει ζητήσει τα προστατευτικά άπειρες φορές. Κανείς δεν ανταποκρίθηκε, κι ας πληρώνουμε εμείς οι γονείς αδρά το δήμο Αθηναίων για ανταποδοτικές υπηρεσίες. Ε, τα προστατευτικά της μπασκέτας είναι μια από αυτές τις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Και ο Οργανισμός Άθλησης και Νεολαίας οφείλει να τα στείλει άμεσα...

Μ.Π.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Σοβαρό: Καταργούν τα τμήματα ένταξης στα σχολεία μας!


"Το Υπουργείο Παιδείας σε τροπολογία που κατέθεσε 11/2 και ψηφίζεται 15/2 (!!!) καταργεί τα Τμήματα Ένταξης."...
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Το Υπουργείο Παιδείας σε τροπολογία που κατέθεσε 11/2 και ψηφίζεται 15/2 (!!!) καταργεί τα Τμήματα Ένταξης. Δηλαδή, αναφέρεται στο κείμενο: «ο εκπαιδευτικός του ΤΕ υποστηρίζει τους μαθητές εντός τους περιβάλλοντος της τάξης τους... η υποστήριξη σε ιδιαίτερο χώρο υλοποιείται εφόσον το επιβάλλουν οι ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών».
Απόλυτα συνεπής ο Υπουργός στο κυβερνητικό του πρόγραμμα για «μη διαχωρισμό των γενικών και των ειδικών σχολείων» αλλά και τη δήλωση « τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν σε ξεχωριστά από τα άλλα παιδιά σε σχολεία που καταλήγουν συχνά να είναι γκέτο» ξεκίνησε το ξήλωμα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από τα Τμήματα Ένταξης.

Αποκριάτικος Χορός στο σχολείο μας, αρχίζει η προπώληση!


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Παραδώσαμε τα καπάκια για το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"




Τίποτε δεν πάει χαμένο...
Αντέξαμε ενάμισυ χρόνο με γεμάτο το μικρό γραφείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από τις σακούλες με τα εκατοντάδες καπάκια...Για καλό σκοπό

Τελικά σήμερα Παρασκευή ήρθε το φορτηγό και στείλαμε 12 μεγάλες σακούλες με καπάκια. Θα πάνε στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού και από εκεί στέλνονται στις εταιρείες ανακύκλωσης που κάνουν δώρο ένα καροτσάκι αναπήρων για κάθε ένα τόνο από καπάκια.
Για να καταλάβουμε ότι είναι σημαντικό αρκεί να πούμε ότι ένα καπάκι πλαστικό παράγει έξι μπουκάλια!

Για όσους μεμονωμένα ενδιαφέρονται για συμμετοχή σε μια τέτοια δράση, σας ενημερώνουμε πως τα καπάκια μπορούν να παραδίδονται και στο Περιστέρι, στο Δίκτυο Άμεσης Παρέμβασης, στην οδό Ρούσβελτ 17.
Το σχολείο μας δεν μπορούσε να τα πάει ως εκεί, ήταν πολλά τα καπάκια...

Δράσεις Σαββάτου με κόπο αλλά και ικανοποίηση


Επειδή μαζέψαμε την πρώτη δόση καρπών από τον κήπο μας.

Επειδή θα ξαναμαζέψουμε, λεμόνια αυτή τη φορά που τα έχουμε πολλά.
Επειδή μοιράσαμε στους γονείς που βρίσκονταν στον σχολείο πορτοκάλια και λεμόνια


Επειδή οι γονείς -μέλη του Συλλόγου μας το νοιάζονται και το σχολείο και τους μαθητές.

Και ανεβαίνουν σε σκάλες για να ανοίξουν τα βουλωμένα λούκια!  Επειδή παραμένουμε ενεργοί παρά τα προβλήματα

Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους να έρθετε και εσείς όταν ανακοινώσουμε πως θα μαζέψουμε τη δεύτερη δόση λεμονιών από τα δέντρα μας

Αλλαγή σχεδίων, στις 26 Φλεβάρη η εκδήλωση μνήμης για το δάσκαλο μας

Η ημερομηνία άλλαξε. Μετά από συζητήσεις με τους δασκάλους μας και επειδή προέχουν τα παιδιά και οι μαθητές, κυρίως οι μαθητές του δασκάλου μας, Δήμου Παναγόπουλου, η εκδήλωση μνήμης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 26 Φεβρουαρίου το πρωί.
Η εκδήλωση που θα γίνει στο σχολείο μας είναι ανοικτή και σε γονείς που θα θελήσουν να συμμετέχουν.
Ήδη οι μαθητές συγκεντρώνουν το υλικό για την εκδήλωση αυτή.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Δόθηκε στο δήμο Αθηναίων το κονδύλι για τα σχολεία

Η υπουργική απόφαση του υπουργού εσωτερικών με την οποία δίνονται στους δήμους τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων τους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερία της Κυβέρνησης. Για το δήμο Αθηναίων δίνεται το ποσό των 891.490 ευρώ για το 2016.
Κι ενώ ο δήμος θα λάβει το ποσό, στη δική μας Σχολική Επιτροπή στην 4η Κοινότητα ακόμη δεν έχουν δοθεί όλα τα χρήματα για το 2015! Και στη διαύγεια βέβαια δεν υπάρχουν οι αποφάσεις της!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση για τον αγαπημένο μας δάσκαλο Δήμο Παναγόπουλο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας, τον διευθυντή μας και τους μαθητές του στη ΣΤ τάξη, οργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον αγαπημένο μας δάσκαλο Δήμο Παναγόπουλο που χάθηκε τόσο πρόωρα αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στο σχολείο και τις καρδιές μας.
Η εκδήλωση μνήμης θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην αγαπημένη αίθουσα του δασκάλου μας, στον 2ο όροφο, η οποία θα πάρει το όνομά του.
Νεότερη πρόσκληση θα γίνει τις επόμενες μέρες

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Υπόμνημα της ΔΟΕ στη Βουλή για την εκπαίδευση

Όλο το υπόμνημα της ΔΟΕ στη επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων για τα προβλήματα στην εκπαίδευση, το οποίο αναρτούμε από την ιστοσελίδα της alfavita. Mόλις σήμερα ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή υποστήριξε πως τα κενά στα σχολεία είναι πλασματικά! Να τον ενημερώσουμε πως στο δικό μας σχολείο το υπουργείο παιδείας έχει πλασματικές τοποθετήσεις! Δηλαδή έχει εγεγραμμένους περισσότερους δασκάλους...
Το υπόμνημα

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε όλη του την πορεία, με στόχο την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, δίνει πάντα το «παρών» σε κάθε διαδικασία δημόσιας συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων,  αντιπαράθεσης και μάχεται με όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπέρ της δημόσιας, δωρεάν παιδείας με αγώνες σκληρούς.
Η ανταπόκρισή του στην πρόσκληση από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την παρουσίαση των απόψεων και των θέσεων των Κλάδου, είναι μια ενέργεια που εντάσσεται στην παραπάνω πορεία δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει έντονος προβληματισμός και αμφισβήτηση της όλης διαδικασίας.
Ο κατ’ ευφημισμό «εθνικός διάλογος» τον οποίο έχει ανοίξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με μεγαλοστομίες και καλλιέργεια προσδοκιών για την κοινωνία σ’ ένα τοπίο διάλυσης και απόλυτης υποβάθμισης (από την πλευρά των κυβερνώντων) της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι ολοφάνερα προσχηματικός. Η επιλογή των συμμετεχόντων στις επιτροπές με κλειστές, κομματικές διαδικασίες, η επιδέξια ανάδειξη απόψεων «λαγών» (π.χ. άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφυλλίδη, απόψεις ομάδας R.E.N.), οι συζητήσεις μικρών ομάδων ξένων προς την εκπαιδευτική πράξη, είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Εγκύκλιος για την εποχική γρίπη στα σχολεία

Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, απέστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του υπουργείου συστήνεται τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης να μένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
Επίσης, τονίζεται η ανάγκη τήρησης των κανόνων ατομικής υγιεινής, όπως:
- Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
- Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
- Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
- Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
- Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
- Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Το υπουργείο επισημαίνει ότι οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.