Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Και Προστατευτικά για μπασκέτες έχουμε!

Η καλή είδηση της ημέρας για το σχολείο μας. Αποκτήσαμε προστατευτικά για τις μπασκέτες! Τοποθετήθηκαν σήμερα και έτσι εξαλείφεται ο κίνδυνος τραυματισμού για τους μαθητές. Οι οποίοι, ξέρετε και βλέπετε πως τρέχουν στα διαλείμματα!
Το πως έγινε αυτό το θαύμα, έπαιξε ρόλο και το  blog μας. Τα προστατευτικά αγοράστηκαν από τη Σχολική Επιτροπή και εστάλησαν από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.
Προηγουμένως ο πρόεδρος της Διονύσης Κολιόπουλος με mail που έστειλε στο blog του Συλλόγου Γονέων, μας ενημέρωσε πως διάβασε την ανάρτησή μας της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου (εδώ τη βλέπετε πάλι) σημειώνοντας πως υπάρχει η δυνατότητα αγοράς τους από τα κονδύλια της Σχολικής Επιτροπής. Μας προτρέπει μάλιστα να φυλάσσονται καλά, γιατί αν μένουν επάνω στις μπασκέτες έχουν μικρή διάρκεια ζωής.
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και είμαστε βέβαιοι πως τα προστατευτικά στις μπασκέτες θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ξεχείλησε η αλληλεγγύη στο σχολείο μας!



Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς του Συλλόγου μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ειδών που θα ταξιδέψουν μέχρι την Ειδομένη, ως προσφορά στους πρόσφυγες που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.
Η συμμετοχή των γονιών παρόλο που η συγκέντρωση των ειδών ήταν για 3 μόλις ημέρες ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και σας ευχαριστούμε για αυτό.
Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς του 56ου δημοτικού σχολείου που συμμετείχαν επίσης φέρνοντας στο δικό μας σχολείο κυρίως παπούτσια και ρούχα.

Ο δικός μας Σύλλογος συγκέντρωσε είδη υγιεινής και τρόφιμα για τα παιδιά των προσφύγων.
Η αποστολή θα γίνει αύριο Παρασκευή με φορτηγό εταιρείας φορτωτικής η οποία επίσης κάνει δωρεά την αποστολή των ειδών στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί θα τα παραλάβει μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Άρτος" και θα τα μεταφέρει στην Ειδομένη.
Ο Σύλλογος Γονέων απέδειξε για μια ακόμη φορά πως έχει μέλη που στέκονται δίπλα στον άνθρωπο, ανεξάρτητα από το χρώμα ή τη θρησκεία του, στέκεται αλληλέγγυος στον πόνο του ανθρώπου.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο Σύλλογος Γονέων κοντά στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Όλοι πια γνωρίζουμε. Για ότι και όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, δίπλα μας, με την απελπισιά, την απόγνωση χιλιάδων προσφύγων που η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτική πολέμων, έχει "κλειδώσει" στην Ειδομένη. Άνθρωποι, έως χθές νοικοκυραίοι στα σπίτια τους, επιβιώνουν μέσα στις λάσπες, ανήμποροι. Με μικρά παιδιά μέσα σε χαρτόκουτα, με βλέμματα κατηγορώ στην ανθρωπότητα. Με μόνη βοήθεια τη συμπαράσταση των Ελλήνων, των δικών μας. Φτωχών και αλληλέγγυων που γνώρισαν και τον πόλεμο και την προσφυγιά και σήμερα προσφέρουν από το υστέρημα τους στους κατατρεγμένους απάνθρωπων πολιτικών και συμφερόντων.
Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γονείς του δημοτικού σχολείου για συγκέντρωση συγκεκριμένων ειδών που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες. Δηλαδή:
βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια,  χυμούς ατομικούς, πάμπερς, γάλατα εβαπορέ μικρή συσκευασία, κρουασάν, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, δημητριακά, κονσέρβες φαγητού, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας. 
Ρούχα, παπούτσια για ενήλικες και παιδιά, κουβέρτες και σλίπι μπάνγκ
Όλα τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στο σχολείο μας κάθε πρωί, από το Σάββατο 12 Μαρτίου ως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου το πρωί. Θα σταλούν στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέσω του φιλανθρωπικού σωματείου "Άρτος" θα φθάσουν στην Ειδομένη.

Έτοιμο το ταρτάν του γηπέδου μας!


Μετά από χρόνια ευχών, αιτημάτων, κινητοποιήσεων και με τη βοήθεια φίλων του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το ταρτάν του γηπέδου μας φτιάχτηκε! Επιτέλους τα παιδιά μας παίζουν και το χαίρονται.
Κάτι μικροπβληματάκια με το χρώμα και τη στασιμότητα νερών ελπίζουμε πως θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Να το χαιρόμαστε!