Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Προτάσεις για άμεση κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων στην 4η Κοινότητα

Το νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων ενημερώνει τους γονείς
Την Παρασκευή 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ή έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων στο 4ο Κοινοτικό Διαμέρισμα. Το νέο ΔΣ της Ένωσης ενημέρωσε τους αντιπρόσωπους για τις προσπάθειες που κάνει η Ένωση να ενεργοποιηθούν οι Σύλλογοι και οι γονείς, να δυναμώσει με διάφορες μορφές η ενημέρωση και συνεργασία μεταξύ της Ένωσης και των Συλλόγων.
Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν περίπου 50 εκπρόσωποι από Συλλόγους γονέων των σχολείων της περιοχής μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ένωσης στο blog της
"Δόθηκε έτσι η δυνατότητα σε όλους όσους ήθελαν να πάρουν το λόγο και να ακουστούν. Κι αυτής της δυνατότητας έκαναν χρήση, τόσο τα μέλη της Διοίκησης που παρουσίασε ο πρόεδρος Κώστας Κατσαρός, όσο και οι αντιπρόσωποι από τους Συλλόγους Γονέων.
Έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις εμπειρίες που έχει ο καθένας σε σχέση με το πώς ενεργοποιεί τους γονείς σήμερα προκειμένου να τους φέρει κοντά στο Σύλλογο Γονέων του σχολείου"
Ένα από τα κύρια θέματα που έβαλαν οι γονείς από τους Συλλόγους και για το οποίο η Ένωση αποφεύγει να πάρει θέση και  να ενημερώσει δημόσια για αυτό είναι το ζήτημα των κυβερνητικών καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης.
Τελευταία κίνηση πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα είναι η αιφνιδιαστική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την περίφημη Οργανικότητα. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει εκπαιδευτικούς για να απολύσει ή να τους μετακινήσει, μιας και φέτος δηλώνει πως δεν θα γίνει καμία απολύτως πρόσληψη. Φαίνεται σαν το θέμα να ενδιαφέρει τους δασκάλους; Κι όμως οι γονείς και τα παιδιά πληρώνουν αυτή την πολιτική! Στα δικά μας σχολεία θα μειωθούν οι τάξεις, θα αυξηθούν οι μαθητές, θα χάσουμε δασκάλους.
Και στο κίνημα των γονιών παραμένει κύριο και βασικό αίτημα να γίνουν διορισμοί δασκάλων, να έχουν το πολύ 20 μαθητές η κάθε τάξη. Ήδη γονείς από τους συλλόγους των σχολείων  11ο‐31ο‐63ο‐69ο‐75ο  και εκπαιδευτικοί από τον «Αριστοτέλη» έκαναν τη δική τους μαχητική -δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη 24 Απριλίου.
Με βάση όλα τα πάραπάνω οι αντιπρόσωποι -γονείς στην Ένωση πρότειναν άμεσα κινητοποίηση μετά το Πάσχα είτε στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα είτε στο υπουργείο Παιδείας. Να την οργανώσει σε συνεργασία με τον Σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ο Αριστοτέλης" για όλα τα σχολεία της 4ης Κοινότητας.
Δεν υπάρχει χρόνος, η επίθεση στην παιδεία είναι ολοκληρωτική και ιδιαίτερα σκληρή. Οι γονείς χρειάζεται να απαντήσουν άμεσα.
Ο Σύλλογος του 60ου δημοτικού Αθήνας αποφάσισε τρία πράγματα. 
1. Να προτείνει στην Ένωση Γονέων μεγάλη κινητοποίηση όλων των σχολείων στην περιοχή μας (την υποβάλαμε στην Ένωση Γονέων στη γενική συνέλευση της Παρασκευής).
2. Να καταθέσει επιστολή στην  Σχολική Επιτροπή του 4ου Κοινοτικού διαμερίσματος. Την καταθέσαμε στον πρόεδρο της κ. Χαράλαμπο Κοντό
3. Να οργανώσουμε τη δική μας συγκέντρωση ενημέρωσης για την παιδεία, την οργανικότητα και τις συγχωνεύσεις το Σάββατο 18 Μάϊου στο σχολείο μας με καλεσμένους δασκάλους και γονείς. (Θα ενημερώσουμε πάλι για αυτό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: