Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Καλό Ταξίδι αγαπημένε Δάσκαλε

 Τον κύριο Δήμο πριν τον γνωρίσουμε τον ακούσαμε.Ήταν ένα χαρακτηριστικό του. Όχι το πιο σημαντικό αλλά σφραγίδα της προσωπικότητας του. Ο κύριος Δήμος έφυγε. Για άλλους ουρανούς. Το είχε γράψει ο ίδιος λίγο πριν μπεί στο νοσοκομείο. "Σαλπάρουμε για άλλες πολιτείες". Λες και ήξερε.
Ο κύριος Δήμος, λατρεμένος δάσκαλος. Από τα παιδιά. Οι γονείς ίσως δεν τον καταλάβαιναν. Επειδή φώναζε. Με αυτή τη σεντόρεια μοναδική φωνή του που ακουγόταν σε όλο το πραύλιο. Τα παιδιά του όμως...Τα παιδιά του, τον λάτρευαν. Λες και είχε ανακαλύψει τη μυστική διαδρομή που φθάνεις αμέσως στην καρδιά του Μαθητή. Κι αυτός ήταν πάντα εκεί πρώτος. Μέσα στην καρδιά τους.

Ο κύριος Δήμος. Η ψυχή του σχολείου μας. Ευγενικός, ακέραιος, με μοναδικό ήθος, με σεβασμό. Κυρίως με αμέτρητη αγάπη για αυτό που έκανε. Για τη διδασκαλία. Τον τελευταίο καιρό είχε πικραθεί. Είχε οργιστεί. Με το κράτος, την πολιτεία που έβαλε στόχο την εκπαίδευση, τους δασκάλους. Κι αυτή η οργή όμως δεν τον εμπόδιζε να συνεχίζει το καθημερινό, επίπονο, δύσκολο ταξίδι με τους μαθητές του.
Κύριε Δήμο, αγαπημένε μας δάσκαλε
Καλό Ταξίδι, να συνεχίσεις να διδάσκεις και εκεί στους άλλους ουρανούς, το μάθημα της ζωής....

Η κηδεία του δασκάλους μας κυρίου Δήμου Παναγόπουλου θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 11.30 το πρωί στον Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στου Ζωγράφου.
Η οικογένεια του αντί στεφάνου, παρακαλεί να δοθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει τη βαθιά λύπη του, τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συναδέλφους, δασκάλους και φίλους του στο σχολείο μας.
Αποφάσισε να δοθεί στη μνήμη του αντί στεφάνου 50 ευρώ για το Χαμόγελο του Παιδιού. Και προτείνει στο Σύλλογο Διδασκόντων να ονομάσουμε ην αίθουσα εκδηλώσεων σε Αίθουσα Δήμου Παναγόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: