Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο Σύλλογος Γονέων κοντά στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Όλοι πια γνωρίζουμε. Για ότι και όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, δίπλα μας, με την απελπισιά, την απόγνωση χιλιάδων προσφύγων που η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτική πολέμων, έχει "κλειδώσει" στην Ειδομένη. Άνθρωποι, έως χθές νοικοκυραίοι στα σπίτια τους, επιβιώνουν μέσα στις λάσπες, ανήμποροι. Με μικρά παιδιά μέσα σε χαρτόκουτα, με βλέμματα κατηγορώ στην ανθρωπότητα. Με μόνη βοήθεια τη συμπαράσταση των Ελλήνων, των δικών μας. Φτωχών και αλληλέγγυων που γνώρισαν και τον πόλεμο και την προσφυγιά και σήμερα προσφέρουν από το υστέρημα τους στους κατατρεγμένους απάνθρωπων πολιτικών και συμφερόντων.
Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γονείς του δημοτικού σχολείου για συγκέντρωση συγκεκριμένων ειδών που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες. Δηλαδή:
βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια,  χυμούς ατομικούς, πάμπερς, γάλατα εβαπορέ μικρή συσκευασία, κρουασάν, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, δημητριακά, κονσέρβες φαγητού, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας. 
Ρούχα, παπούτσια για ενήλικες και παιδιά, κουβέρτες και σλίπι μπάνγκ
Όλα τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στο σχολείο μας κάθε πρωί, από το Σάββατο 12 Μαρτίου ως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου το πρωί. Θα σταλούν στη Θεσσαλονίκη και από εκεί μέσω του φιλανθρωπικού σωματείου "Άρτος" θα φθάσουν στην Ειδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: