Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Δεν καταργείται το Ολοήμερο, καταργούνται οι δάσκαλοι!

Ως γονείς τις τελευταίες μέρες ακούμε και παρακολουθούμε τον καβγά ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και άκρη δεν βγάζουμε. "καταργείται το ολοήμερο" λέει ο ένας. "δεν καταργείται, αυξάνεται", απαντά ο άλλος. Κι όλα αυτά στις πλάτες μας.
Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ, την υπουργική απόφαση και τις αντιδράσεις προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα. Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αφού προηγουμένως δήλωσε πως η πραγματική κυβέρνηση των επικυρίαρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κουαρτέτου απέρριψε το "αίτημα" για διορισμό 20.000 δασκάλων, βρήκε την εύκολη λύση. Μειώνει τις ώρες του σχολείου!
Κόβει διδακτικές ώρες από την πρωινή ζώνη ώστε τα παιδιά να σχολάνε στη 1.30 το μεσημέρι, κι έτσι του περισσεύουν δάσκαλοι. Κυρίως ειδικοτήτων αναπληρωτών. Μεγαλώνει το "ολοήμερο" από τη 1.30 ως και τις 4.30 αλλά στην ουσία δεν θα έχουμε ολοήμερο. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχαν έτσι κι αλλιώς δάσκαλοι για το ολοήμερο!

Οπότε με βάση την περυσινή εμπειρία που οι αναπληρωτές ήρθαν από Δεκέμβριο ως και Φεβρουάριο στο σχολείο μας, η κατάσταση έχει ως εξής: Θα σχολάμε στη 1.15 το μεσημέρι, τα παιδιά δεν θα κάνουν εικαστικά, γυμναστική, αγγλικά και αν έρθουν αναπληρωτές, τότε θα υπάρξει ολοήμερο. Και πάλι με προϋποθέσεις: Να δουλεύουν και οι δυο γονείς και να υπάρχουν περισσότερα από 14 παιδιά στο ολοήμερο.
Στην ουσία δηλαδή θα έχουμε ολοήμερο στα χαρτιά.
Οι δάσκαλοι ήδη πραγματοποιούν την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την Παρασκευή στη 1.00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας. Η Ένωση Γονέων οφείλει να συζητήσει άμεσα το θέμα για να δούμε πως θα αντιδράσουμε οι γονείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: