Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Γονείς παιδιά φροντίστε το σχολείο μας!

 Το περασμένο Σάββατο τα μέλη της ομάδας κήπου μπήκαν στον κήπο για μια ακόμη φορά. Έχουν ήδη φυτέψει και έπρεπε να ποτίσουν. Με την ευκαιρία έσκαψαν πάλι το χώμα, καθάρισαν τα κλαδιά, χάϊδεψαν και μίλησαν στα φυτά μας. Τρεις μαμάδες, η Εύη και η Μαρία της Α΄τάξης και η Ματίνα της ΣΤ' μπήκαν και καθάρισαν τον άλλο κήπο. Εκεί που ορισμένοι μαθητές τον έχουν μετατρέψει σε κανονικό σκουπιδότοπο.
Τέσσερεις μεγάλες σακούλες βγάλανε από μέσα, δυο από αυτές ήταν γεμάτες σκουπίδια. Γνωρίζουμε πως δεν πετάνε όλα τα παιδάκια τα σκουπίδια στον κήπο. Είναι λίγα αυτά που το κάνουν. Η εικόνα όμως είναι έτσι κι αλλιώς απογοητευτική. Γιατί αυτοί οι λίγοι κάνουν την -κακή- διαφορά για το σχολείο μας.
Το να πετάς τα σκουπίδια στον ειδικό κάδο δεν είναι μόνο ζήτημα των δασκάλων κια του σχολείου. Περισσότερο στους γονείς ανήκει η ευθύνη. Και σίγουρα οφείλουμε νε εξηγήσουμε στα παιδιά μας πως το πετάει τα αποφάγια, τα χαρτιά από κρουασάν, τσίχλες, σάντουιτς, τυρόπιτες, κ.λ.π. στον κήπο, δεν είναι εξυπνάδα, ούτε ανυπακοή. Είναι ντροπή και μη σεβασμός σε όλους τους άλλους και στον ευατό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: