Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αγαπητοί γονείς: Μας κοροϊδεύουν!

Τα χάλια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Α' Αθήνας. Προφανώς υπάρχει σοβαρός και πολιτικός λόγος για αυτό.
Διαβάζουμε από την καταγγελία του Συλλόγου δασκάλων "Ο Αριστοτέλης": 
  • Χωρίς ολοήμερο: υπάρχουν ακόμα περισσότερα από 35 σχολικές μονάδες που δεν λειτουργούν τα ολοήμερα
  • Χωρίς εκπαιδευτικό τάξης: 5 σχολεία που έχουν κενά σε δάσκαλο τάξης
  • Την ίδια στιγμή 73 δάσκαλοι έχουν μετακινηθεί παράνομα σε άλλα ΠΥΣΠΕ.
  • Εκατοντάδες τμήματα δεν κάνουν αγγλικά, γυμναστική, πληροφορική ενώ τα σχολεία λειτουργούν τυπικά μέχρι τις 2.00 κατά παράβαση κάθε αναλυτικού προγράμματος. 
  • Υπάρχουν 260 τμήματα σε 60 σχολεία, με περίπου 6.000 μαθητές που δε διδάσκονται Αγγλικά
 
Η καταγγελία του Συλλόγου
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας
Θέμα: Το Α’ ΠΥΣΠΕ αποφάσισε να επικυρώσει τη διάλυση των σχολείων της Α’ διεύθυνσης
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης» καταγγέλλει την καταστροφική για τα δημοτικά σχολεία της Α’ Αθήνας απόφαση του  Α’ ΠΥΣΠΕ την Παρασκευή 8/11/2013 καθώς και τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου που την ψήφισαν. Το Α’ ΠΥΣΠΕ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αποφάσισε με ψήφους της διευθύντριας εκπ/σης Δήμητρας  Χατζημανώλη και των διορισμένων από το υπουργείο μελών του, Κουτρουμάνου Θωμά και Σαραντάκου Πάνου, την επικύρωση των προσωρινών τοποθετήσεων που με απολύτως παράνομο τρόπο πραγματοποίησε ο αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης Χρ. Κάππας. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας όλοι οι σύλλογοι της Α’ Αθήνας όπου και επανέλαβαν τις κοινές θέσεις τους σχετικά με το ζήτημα αυτό και απαίτησαν να πραγματοποιηθούν νέες τοποθετήσεις με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά και την επιστροφή των διαθέσιμων εκπ/κών στη δύναμη του Α’ ΠΥΣΠΕ. Στη συνεδρίαση μειοψήφησαν οι αιρετοί εκπρόσωποι Κλιάφα Άρτεμις και Ρουμπής Τάκης, οι οποίοι και συντάχτηκαν με σαφήνεια με τις θέσεις των συλλόγων.

Τα συγκεκριμένα μέλη του Α’ ΠΥΣΠΕ που ψήφισαν την παραπάνω απόφαση παραδέχτηκαν ότι οι τοποθετήσεις έγιναν με παράνομο τρόπο αλλά χρησιμοποίησαν τους παιδαγωγικούς λόγους, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στα σχολεία, ως δικαιολογία για την ψήφο τους!!!
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι πολιτική και απολύτως καθοδηγούμενη από το Υπουργείο και την κυβέρνηση, όπως ήταν και η απόφαση του αναπληρωτή διευθυντή πριν δυο μήνες. Βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα μορφωτικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών. Πάρθηκε όχι από σεβασμό στη λειτουργία των σχολείων αλλά κατ’ εντολή του υπουργού Αρβανιτόπουλου, και του περιφερεακού διευθυντή Γκίνη, οι οποίοι αποτελούν το πολιτικό προσωπικό προώθησης της συρρίκνωσης και διάλυσης του όποιου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα έχει απομείνει στην εκπαίδευση και της εξαφάνισης της μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα διορισμένα μέλη λειτουργούν κατ’ εντολή ώστε κάθε φορά η κυβερνητική εξουσία να προωθεί τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της.
Απόλυτη κοροϊδία και πολικά επικίνδυνη, η επίκληση παιδαγωγικών λόγων
Φαντάζει τουλάχιστον αστεία η δικαιολογία περί παιδαγωγικών λόγων! Δυο μήνες μετά την έναρξη των σχολείων τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν σε πρωτόγνωρες συνθήκες.
Συγκεκριμένα:
Χωρίς ολοήμερο: υπάρχουν ακόμα περισσότερα από 35 σχολικές μονάδες που δεν λειτουργούν τα ολοήμερα
Χωρίς εκπαιδευτικό τάξης: 5 σχολεία που έχουν κενά σε δάσκαλο τάξης
Την ίδια στιγμή 73 συνάδελφοί μας έχουν μετακινηθεί παράνομα σε άλλα ΠΥΣΠΕ.
Είναι τουλάχιστον κοροϊδία να επικαλούνται τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ παιδαγωγικούς λόγους για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους ταύτιση με την κυβέρνηση και την, κατ’ εντολή της, στάση τους! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες τμήματα που δεν κάνουν αγγλικά, γυμναστική, πληροφορική ενώ τα σχολεία λειτουργούν τυπικά μέχρι τις 2.00 κατά παράβαση κάθε αναλυτικού προγράμματος. Ακόμα και η 20χρονη κατάκτηση της διδασκαλίας των Αγγλικών στο δημόσιο σχολείο αναιρείται όταν υπάρχουν 260 τμήματα σε 60 σχολεία, με περίπου 6.000 μαθητές που δε διδάσκονται Αγγλικά! Τι έπραξε γι’ αυτό το Α’ ΠΥΣΠΕ; Παρ’ όλα αυτά το υπουργείο και η διοικητική πυραμίδα λειτουργώντας αποκλειστικά με επικοινωνιακά κριτήρια, λειτουργούν τα σχολεία ως τις 2.00 με εντελώς τυπικούς όρους, μακριά από κάθε εκπαιδευτική και μορφωτική διαδικασία. Στις ώρες των ειδικοτήτων που λείπουν, οι μαθητές μας διδάσκονται πως να υπομένουν καρτερικά να έρθει η ώρα να πάνε στα σπίτια τους! Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει καταστραφεί εντελώς, το σχολείο μετατρέπεται ραγδαία σε φύλαξη.
Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς σε συναγερμό!
1.     Η σοβαρότερη όμως επίπτωση της απόφασης των διορισμένων μελών του Α’ ΠΥΣΠΕ βρίσκεται μπροστά μας. Ένα ΠΥΣΠΕ με 4.000 εκπαιδευτικό προσωπικό, που έχει δυο μήνες μετά την έναρξη των σχολείων, ελλείψεις σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες, πώς θα αντιμετωπίσει τα κενά που αντικειμενικά παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς;
Η απόφαση του Α’ ΠΥΣΠΕ να επικυρώσει τη μετακίνηση των διαθεσίμων σε άλλα ΠΥΣΠΕ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε απόπειρα συμπτύξεων τμημάτων και αναστολής λειτουργίας ολοήμερων για να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν υποχρεωτικά στη διάρκεια του χρόνου.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες απόπειρες θα μας βρουν απέναντί τους σε συντονισμό με τις ενώσεις και τους συλλόγους γονιών.
2.     Είναι χλευασμός των χιλιάδων εκπαιδευτικών οι δικαιολογίες περί παιδαγωγικών λόγων για να ψηφιστεί η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Κυρίως όμως, είναι πολιτικά επικίνδυνες! 
Ενώ το Α’ ΠΥΣΠΕ όφειλε να συνεδριάσει εδώ και δύο μήνες με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Κουτρουμάνου Θωμά, όπως ορίζει ο νόμος, δεν το έκανε και τώρα χρησιμοποιεί το χρονικό διάστημα που το ίδιο δεν ενήργησε ως δικαιολογία για την επικύρωση της παρανομίας!!!
Τι μας είπαν λοιπόν, τα διορισμένα μέλη με την απόφασή τους αυτή; Μας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι όποτε η εξουσία αποφασίζει να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα, να δημιουργήσει πλασματικές υπεραριθμίες, να προχωρήσει σε παράνομες μετακινήσεις, να καταστρατηγήσει ωράρια, να παραβιάσει τους νόμους που δημιουργούν στοιχειώδη ισονομία, θα της παρέχουν σανίδα σωτηρίας, επικυρώνοντας τες. Με την απόφασή τους αυτή, ανοίγουν το δρόμο για νομιμοποίηση κάθε αυθαιρεσίας!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα αποδεχτούμε την απόφαση αυτή. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο ενάντιά της. Καλούμε το Α’ ΠΥΣΠΕ να συνεδριάσει ξανά και να αλλάξει την απόφασή του αυτή. Θεωρούμε ότι η επιστροφή στις νόμιμες διαδικασίες θα ξεμπλοκάρουν οριστικά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να:
Καταγγέλλουν κάθε απόπειρα σύμπτυξης και αναστολής ολοημέρων
Να ενημερώνουν το σωματείο για τα κενά που δημιουργούνται ώστε να οργανώνουμε συλλογικά τον αγώνα για την κάλυψή τους
Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε ευρεία σύσκεψη συλλόγων και φορέων για την κατάσταση στα σχολεία της Α’ Αθήνας με στόχο τη διοργάνωση μεγάλης κινητοποίησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: