Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής; Άφαντος!

Για 2η φορά γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πήγαμε στην 4η Δημοτική Κοινότητα που στεγάζεται και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος μας να συναντήσουμε τον πρόεδρο της Χαράλαμπο Κοντό και να διαμαρτυρηθούμε για τις απαράδεκτες υλικοτεχνικές ελλείψεις στο σχολείο μας.
Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής είχε ...δουλειά και δεν βρισκόταν στο γραφείο του. Ξεκαθαρίσαμε στο γραφείο του πως οι γονείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όσα μας ανήκουν και πώς θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας. Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δεν απάντησε ουδέποτε στο αίτημά μας για συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων, ζητήσαμε γραπτή απάντηση στο έγγραφο που καταθέσαμε και πρωτοκολλήσαμε στο γραφείο του την πρώτη φορά.
Στο μεταξύ οι Σχολικές Επιτροπές κατεβάζουν ρολά! Με απλά λόγια ότι κι αν γινόταν στα σχολεία πρέπει να σταματήσει. Γιατί; Επειδή στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η θητεία τους και δεν δόθηκε παράταση σε αυτήν. 
Οι σχολικές επιτροπές, σύμφωνα με το έγγραφο της αντιδημάρχου Μαρίας Ηλιοπούλου(δίπλα σε φωτο)  οφείλουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες τους, να κάνουν το απολογισμό των δράσεων τους καθώς και τον οικονομικό απολογισμό.
Το μεγάλο θέμα για τα σχολεία και εμάς τους γονείς είναι αν θα δοθούν τα χρήματα της 3ης δόσης που έχει ήδη εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο κι αν δοθούν τα χρήματα της 4ης δόσης για το 2014 για την οποία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο. Αυτά τα λίγα ψίχουλα, της 4ης δόσης, αναμένουν στα σχολεία για ζωτικής σημασίας δαπάνες. Και φυσικά δεν έχουν πληρωθεί ούτε οι καθαρίστριες!
Ο Σύλλογος Γονέων θα συζητήσει τα νέα δεδομένα και θα υποβάλλει πρόταση για νέα κινητοποίηση σε συνεργασία με άλλα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: