Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων με ψυχολόγο της Αθηνάς Πρόναιας

Την περασμένη Τρίτη έγινε η τελευταία τακτική συνάντηση με την ψυχολόγο κυρία Νάντια Δήμα, από τον Οργανισμό Αθηνά Πρόναια . Για δυόμισι χρόνια τα μέλη του Συλλόγου και οι γονείς του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε μήνα- τα δυο προηγούμενα χρόνια, δυο συναντήσεις για αυτή τη σχολική χρονιά- και να συμμετέχουν σε συζητήσεις για όλα τα δύσκολα θέματα που τους απασχολούν.
Οι συναντήσεις που γίνονταν αρχικά με βιωματικό χαρακτήρα, ήταν δωρεάν. Μια συνεργασία που είχε εξασφαλίσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τους αξιόλογους επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας "Αθηνά Πρόναια". Το αξιοποίησαν οι γονείς; Δυστυχώς η απάντηση είναι, όχι. 
Ελάχιστοι γονείς σε σχέση με το σύνολο του σχολείου και ειδικότερα σε σχέση με τα προβλήματα που υπάρχουν, αξιοποίησαν αυτή την πρωτοβουλία για να ακούσουν και να ρωτήσουν.
Ας κρατήσουμε όμως τα θετικά, γιατί αυτό έχει σημασία. Οι τακτικές συναντήσεις μπορεί να ολοκληρώθηκαν. Όμως κάθε γονιός που έχει πρόβλημα ή χρειάζεται στήριξη ή συζήτηση ή μια συμβουλή τώρα ξέρει πως μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας "Αθηνά Πρόναια". και να ζητήσει συνάντηση. Δωρεάν και χωρίς καμία υποχρέωση. Γνωρίζει επίσης πως στο σχολείο μας ο Οργανισμός άρχισε από την περυσινή χρονιά βιωματικά σεμινάρια στις τάξεις του σχολείου για τους μαθητές. Πέρυσι έγιναν και φέτος θα γίνουν επίσης.
Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως δεν θα ξαναγίνουν συζητήσεις με ψυχολόγο στο σχολείο μας. Δεν θα έχουν όμως τακτικό χαρακτήρα. Τα απόλυτα ενδιαφέροντα υλικά από τις προηγούμενες συναντήσεις υπάρχουν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Όποιος γονιός ή κηδεμόνας ενδιαφέρεται μπορεί να ζητήσει φωτοτυπίες.
Και για όσους ενδιαφέρονται για συναντήσεις στην έδρα του οργανισμού, επί  της οδού Λ.Καβάλας 36 και Καστοριάς 12, το τηλέφωνο είναι: 210 3413483

Δεν υπάρχουν σχόλια: