Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αποφάσεις-δράσεις γενικής συνέλευσης μελών Συλλόγου

Συζητήσαμε για τον προσχηματικό διάλογο του υπουργείου παιδείας σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται στη δημόσια εκπαίδευση με στόχο να περάσουν οι
κατευθυντήριες γραμμές ΟΑΣΑ, που καταργούν στην πράξη τη δημόσια δωρεάν παιδεία.
Για το Σχολείο μας: Ο Σύλλογος ανέπτυξε από την αρχή της χρονιάς μια πολύμορφή δράση, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα. Για αυτό είχαμε και τις επιτυχίες μας.
  • Αρχικά ήταν η κινητοποίηση για τις καθαρίστριες στο δήμο όπου απαιτήσαμε δυναμικά με δυο κινητοποιήσεις να έρθουν οι καθαρίστριες. Μαζί με άλλα σχολεία ήταν καθοριστική η επέμβαση στη σχολική επιτροπή, μετά από αυτήν ο δήμος αναγκάστηκε να βρει λύση. 
  • Απαιτήσαμε το βάψιμο του σχολείου μας, πήγαμε γονείς στο αρμόδιο γραφείο, στείλαμε επιστολές, ενημερώσαμε την Ένωση Γονέων και τους δασκάλους. Το σχολείο βάφτηκε. 
  • Επιπλέον, συνυπογράψαμε επιστολή μαζί με την Επιτροπή κατοίκων και την ένωση γονέων για την κατασκευή του νηπιαγωγείου δίπλα μας. Στην απάντηση της περιφέρειας δηλώνεται πως το νηπιαγωγείο επί των οδών Αίμωνος, Ευκλείδου, Δημοσθένους θα γίνει με ένταξη του στο ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής και θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Παιδεία.
  • Επίσης στείλεμε επιστολή στη διεύθυνση σχολικών κτηρίων του δήμου αθήνας για τα λούκια που πλημμυρίζει το σχολείο και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και περιμένουμε τις απαντήσεις τους. Τέλος, είχαμε την ευτυχή κατάληξη για την τοποθέτηση ταρτάν στο γήπεδο μάσκετ το οποίο περιμένουμε να κατασκευαστεί.
    Άμεσα θα ζητήσουμε από τον ΟΠΑΔΝΑ προστατευτικά για τις μπασκέτες γιατί οι προηγούμενες έχουν καταστραφεί πλήρως. Απαιτούμε ακόμη να βαφτεί και εξωτερικά το σχολείο μας, ώστε να μην είναι μισή η καλή ενέργεια του δήμου. 
Για το επόμενο διάστημα:
  • -Συνεχίζουμε με τον σχολικό Κήπο και τη Βιβλιοθήκη, ενώ έκλεισε ο Κοινωνικό Παντοπωλείο μας.
    -Συγκέντρωση με συμμετοχή εκπαιδευτικών από τον "Αριστοτέλη" και την ΕΛΜΕ για τις αλλαγές στην εκπαίδευση
  • -Ενημέρωση του Δ.Σ από γονείς για τυχόν κόκκινα δάνεια και κίνδυνο πλειστηριασμών
  • -Συγκέντρωση μνήμης για τον αγαπημένο μας δάσκαλο Δήμο Παναγόπουλο με τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στην αίθουσα του. 
  • -Γιορτή Αποκριάς στις 5 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο 
  • -Πληρωμές συνδρομών για σχολικό έτος 2015-2016 ως το τέλος Φεβρουαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: