Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Αυτά έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάργηση Σχολικών Επιτροπών

Μνημείο αυταρχισμού και αλαζονικής συμπεριφοράς η ενοποίηση των Σχολικών επιτροπών του Δήμου Αθηναίων!

Σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, μνημείο αυταρχισμού και αλαζονικής συμπεριφοράς από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης του Καμίνη καταργήθηκαν με 21 ντροπιαστικούς ψήφους τα τελευταία ψήγματα, μιας, έτσι κι αλλιώς, κουτσουρεμένης διοικητικής αποκέντρωσης και δημοκρατικής λήψης αποφάσεων για τα σχολεία, δηλαδή οι 14 Σχολικές Επιτροπές Παιδείας. Κατηγορηματικά εναντίον της Ενοποίησης των Επιτροπών, τοποθετήθηκαν και καταψήφισαν 8 δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της Ανοιχτής Πόλης, της Δημοκρατικής Συσπείρωσης, της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και ο ανεξάρτητος Φ.Προβατάς, ενώ οι υπόλοιποι δεν παραβρίσκονταν στη ψηφοφορία.

Η συζήτηση του θέματος κράτησε πάνω από τρεις ώρες. Οι Πρόεδροι των 7 Κοινοτικών Συμβουλίων βασιζόμενοι στις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων τους τοποθετήθηκαν εναντίον της εισήγησης. Το ίδιο έκαναν και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και οι διευθυντές σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπ/σης. Κατατέθηκαν ψηφίσματα εναντίον της ενοποίησης από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Αθηνά", "Αριστοτέλης", "Παρθενώνας", Ρόζα Ιμβριώτη, από τις ΕΛΜΕ Β' , Γ' και Ε' Αθήνας και από τη ΔΟΕ. 
Αρκετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών πήραμε το λόγο και μεταφέραμε την αντίθεση στη συγχώνευση των ΣΕΠ. Οι θυελλώδεις ομιλίες μας αποκαλέστηκαν «bulling» από την παράταξη του κ Δημάρχου. Να τονίσουμε εδώ ότι ο τραμπουκισμός εναντίον των εκπαιδευτικών ξεκίνησε από την ώρα που ανοίξαμε πανό μπροστά στο Δημαρχείο. Άνθρωποι με πολιτικά που δήλωναν «προσωπική φρουρά» του Δημάρχου, απειλούσαν τους εκπαιδευτικούς να «μην τολμήσουν να αγγίξουν τον τοίχο του Δημαρχείου γιατί απαγορεύεται» ενώ διπλάσια δύναμη ανθρώπων-φρουρών, από τους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν, βρισκόταν συνεχώς δίπλα τους.

Ο κ. Δήμαρχος, αργά το βράδυ, πήρε το λόγο και παρακάμπτοντας ακόμα και τις πιο μετριοπαθείς εκκλήσεις για αναβολή της συζήτησης, επέβαλλε την απόλυτη αλήθεια του. Προσπάθησε να παρουσιάσει ως ανυπόστατες τις καταγγελίες μας ότι η υπερσυγκέντρωση της διαχείρισης χρημάτων στις σούπερ δύο Σχολικές Επιτροπές αποσκοπεί στην παράδοση των σχολείων σε χορηγούς και ιδρύματα (Νιάρχος, Μποδοσάκης, Τράπεζα Πειραιώς) μέσω «φιλεύσπλαχνων» ΜΚΟ, την κατηγοριοποίηση των σχολείων εξαιτίας της αδιαφάνειας και της έλλειψης ελέγχου που θα επικρατήσει και τη λεηλασία των ταμείων των Σχολικών επιτροπών (όλα τα χρήματα θα περιέλθουν στα χέρια της Μίας Επιτροπής).

Η επιβεβαίωση σε όλες τις προβλέψεις μας αλλά και οι πραγματικοί σκοποί της παράταξης Καμίνη έγιναν φανεροί από τον αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής – Προσαρμογής στη Κλιματική Αλλαγή, Αποστολόπουλο όταν πήρε το λόγο και μίλησε για συγχώνευση σχολείων, επέλαση των ιδιωτών και άσκηση ενιαίας εκπαιδευτικής πολιτικής του Δήμου στα σχολεία.

Συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε την παράδοση των δημόσιων σχολείων στους γραφειοκράτες του Δήμου και στους «ευεργέτες». Τα δημόσια σχολεία ανήκουν στο λαό της Αθήνας, στις γειτονιές του, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Θα παλέψουμε για τη γενναία χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε κοινό μέτωπο αγώνα ανατροπής και μπλοκαρίσματος της αντιδημοκρατικής απόφασης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ



Η πρόεδρος          Η γραμματέας



Γράφου Ματίνα           Ρέππα Ντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: