Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η δημόσια παιδεία στο απόσπασμα: Λόγω δανειστών δεν μπορούν να γίνουν διορισμοί

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης 14/10 γονείς και εκπαιδευτικοί, απαιτώντας την «εδώ και τώρα» κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Περισσότερες από 40 Ενώσεις Γονέων από όλη την Αττική ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για να διεκδικήσουν όσα υπονομεύουν το δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούνται χρόνια στην εκπαίδευση.
Απαιτούν μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, άμεσα πρόσληψη εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη και όλων των ειδικοτήτων, διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών και απαλλαγή από το ΦΠΑ, κατάργησή του στην ιδιωτική εκπαίδευση και στα είδη πρώτης ανάγκης, εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς στους μαθητές, να πληρωθούν οι καθαρίστριες και να λυθεί μόνιμα το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων.
«Θέλουμε μόρφωση για τα παιδιά μας», «Εδώ και τώρα κάλυψη των κενών» ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό των Ενώσεων Γονέων δίπλα σε αυτά των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν από την αρχική αρνητική απάντηση που πήραν στο αίτημά τους για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Μπήκαν στο προαύλιο του υπουργείου φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, κάλυψη κενών σε όλα τα σχολεία», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία».


Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, της ΑΣΓΜΕ και Ενώσεων συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας. Όπως ενημέρωσαν μετά τη συνάντηση, ο υπουργός έκανε λόγο για 19.000 διορισμούς, ωστόσο τους είπε ότι θα μείνουν 2.500-3.000 κενά. Συμφώνησε στην ανάγκη μόνιμων διορισμών, ωστόσο επικαλέστηκε τα δημοσιονομικά προβλήματα.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των γονιών δήλωσαν ότι δεν βάζουν στη ζυγαριά τις ανάγκες των παιδιών τους. Κάλεσαν τους γονείς να διεκδικήσουν αγωνιστικά το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά τους, να το κάνουν υπόθεση των γενικών συνελεύσεων στα σχολεία, να συμμετέχουν μαζικά οι γονείς στους Συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: