Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δεν στέλνουν δασκάλους, η απάντηση της Περιφερειακής διεύθυνσης

Συνάντηση με τον αναπληρωτή του περιφερειάρχη διεύθυνσης εκπαίδευσης είχαν σήμερα γονείς από το 60ο δημοτικό σχολείο Αθήνας. Αίτημα να γίνουν άμεσα διορισμοί δασκάλων, τοποθετήσεις αναπληρωτών, να λειτουργήσουν τα Ολοήμερα σχολεία.
Ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ενήμερος για όλα τα κενά που υπάρχουν αλλά αδυναμία να δώσει η περιφερειακή διεύθυνση οποιαδήποτε λύση. Όσους δασκάλους  μας στέλνουν, τους τοποθετούμε ήταν η απάντησή του. Επιβεβαίωσε πως το ΕΣΠΑ για την πρόσληψη αναπληρωτών δεν έχει ανοίξει ακόμη για προσλήψεις αναπληρωτών, καταλάβαμε πολύ καλά πως φέτος δεν έχει σκοπό το υπουργείο να κάνει άλλες προσλήψεις.
Αγαπητοί γονείς η περιφερειακή διεύθυνση και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απλά διαχειρίζονται τα ψίχουλα του υπουργείου παιδείας. Το πρόβλημα είναι το υπουργείο Παιδείας και η κυβερνητική επιλογή να μην γίνονται διορισμοί.
Οι γονείς, αν θέλουμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν να έχουν δασκάλους και να πηγαίνουν σχολείο, έναν δρόμο έχουν. Να απαιτήσουν από το υπουργείο παιδείας διορισμούς.
Ως Σύλλογος Γονέων που είμαστε σήμερα εκεί στην παράσταση διαμαρτυρίας, καλούμε την Ένωση Γονέων 4ης κοινότητας να συντονίσει άμεσα τους γονείς όλων των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας. Να συνεργαστεί με το Σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και όλοι μαζί να οργανώσουμε και να ανέβουμε στο υπουργείο παιδείας.
Όπως είπε και ο αντιπεριφερειάρχης, σε λίγο τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο σοβαρά.
Αγαπητοί γονείς, αν εμείς δεν ξεσηκωθούμε, δασκάλους δεν πρόκειται να έχουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: