Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αν δουλεύει ένας γονιός δεν δικαιούσαι ολοήμερο!

Η σταδιακή κατάργηση των Ολοήμερων στα δημοτικά σχολεία είναι πλέον γεγονός. Και με τη βούλα που λένε. Είναι γνωστό πως σε πολλά δημοτικά, ανάμεσα τους και στο δικό μας, είναι αδύνατον να λειτουργήσει Ολοήμερο γιατί ο αντίστοιχος δάσκαλος μας καλύπτει τα κενά των ειδικοτήτων. Ειδικότητες ακόμη περιμένουμε, που δύσκολα πλέον να έρθουν δάσκαλοι, έστω κι αν ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, κάτι είπε για 1.000 ακόμη διορισμούς αναπληρωτών σε όλη τη χώρα. Μια ακόμη σταγόνα στον ωκεανό των 20.000 κενών και πλέον στα σχολεία. Μετά λοιπόν την "λαμπρή" ιδέα των διευθύνσεων εκπαίδευσης να πάρουν από τα σχολεία τους δασκάλους που έχουν ολοήμερα για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία της Αθήνας, έφθασε άλλη μια "λαμπρή" εγκύκλιος. (Την αναρτούμε παρακάτω).
Σύμφωνα με αυτήν συμμετοχή σε Ολοήμερο σχολείο έχουν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δυο γονείς! Αν δηλαδή εργάζεται ένας, το παιδί δεν μπορεί να μετέχει σε Ολοήμερο. Και οι διευθυντές είναι αναγκασμένοι να ζητάνε δηλώσεις απασχόλησης. Γελοιότητες σε ένα κράτος που δολοφονεί την εκπαίδευση επειδή πρέπει να στηρίζει τις τράπεζες οι οποίες θα μας πάρουν τα σπίτια...
Η μόνη λύση είναι να ξεσηκωθούν οι γονείς, αλλιώς τα σχολεία μας θα συνεχίσουν να διαλύονται από τις "λαμπρές" ιδέες των ιθυνόντων...


ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ &
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Α΄



ΘΕΜΑ: «Συμπληρωματικές οδηγίες για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) της χώρας για το σχολικό έτος 2015-2016»

Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. Φ/50/660/86320/Δ1/29-5-2015 εγκυκλίου με θέμα «Προγραμματισμός λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και Ολοήμερων Νηπιαγωγείων της χώρας για το σχολικό έτος 2015-2016» σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Για την φοίτηση των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), για το σχολικό έτος 2015-2016 και μόνο σε όσα σχολεία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη ολοήμερα τμήματα και έως την πλήρη κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό, προτεραιότητα φοίτησης στα ολοήμερα τμήματα έχουν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι προσκομίζουν στη σχολική μονάδα σχετικές βεβαιώσεις εργασίας.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: