Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο Δ.Γκίνης ξαναχτύπησε και παίρνει τη Σημαία από τα σχολεία!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Αττικής Δημήτρης Γκίνης ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά μόνο για το δήμο Αθηναίων. Με εντολή του, τα σχολεία στο δήμο Αθήνας και μόνο αυτά σε ολόκληρη την Ελλάδα και Αττική, υποχρεούνται να κάνουν τη γιορτή της 25ης Μαρτίου τη Δευτέρα 24 Μαρτίου από τις 8.00 τοπρωί ως τις 10.00 το πρωί. Και μετά θα πρέπει οι 6 μαθητές της ΣΤ΄τάξης να γίνουν ...αεροπλάνα, να πετάξουν μέσα από την κλειστή Αθήνα για να βρίσκονται με τη Σημαία του σχολείου τους στην μαθητική παρέλαση.
Γιατί λοιπόν ο κ. Γκίνης έβγαλε τέτοια διαταγή; Τι θα πει γιατί. Γιατί έτσι, διεθυντής είναι ότι θέλει κάνει. Κι αν θέλει να αναστατώσει όλα τα σχολεία, μαζί και τους γονείς, γούστο του καπέλο του.
Η ιστορία είναι διδακτική, δεν γνωρίζουμε τι είδους αντιδράσεις έχουν προκληθεί. Κανονικά όλα τα σχολεία, μιας και η Παρέλαση έγινε υποχρεωτική( με τη Σημαία του κάθε σχολείου), οι γιορτές της 25ης Μαρτίου για τις οποίες οι δάσκαλοι (επιτρέψτε μου) φτύνουν αίμα να βγάλουν ασπροπρόσωπο το σχολείο και τους γονείς των οποίων τα παιδιά μετέχουν σε αυτές, έχουν προγραμματίσει τη γιορτή του σχολείου την Παρασκευή. Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η παρέλαση με τη συμμετοχή όλων των σχολείων. Ο εορτασμός δηλαδή της 25ης Μαρτίου είναι 3ήμερος για την εκπαίδευση.
Όχι όμως για τον  κ. Γκίνη. Ο οποίος τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ενημέρωσε με τη διαταγή του μόνο τα σχολεία του δήμου Αθηναίων, πως η γιορτή της 25ης πρέπει να γίνει το πρωί της Δευτέρας. Παράλογο; Δεν απαντά....
Και μη βιαστεί κανείς να πει πως θέλουν οι δάσκαλοι να κάτσουν 3ήμερο. Γιατί απλά δεν θα κάτσουν. Το μόνο αποτέλεσμα θα είναι οι γιορτές της 25ης Μαρτίου στα σχολεία του δήμου Αθηναίων να γίνουν είτε χωρίς την ελληνική Σημαία είτε να διακτινιστούν οι μαθητές της παρέλασης το πρωί της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: