Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Καταγγέλουν τον Χ.Κοντό για συκοφαντική επίθεση των εκπαιδευτικών

Καταγγελία για τη συκοφαντική επίθεση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 4ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, εναντίων των εκπαιδευτικών. Ο σύλλογος μας θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας


Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την άθλια και συκοφαντική επίθεση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, ενάντια στους εκπαιδευτικούς συναδέλφους μας του 6ου Εδικού Δημοτικού Σχολείου.
Πιο συγκεκριμένα και για ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, συνάδελφοι του σχολείου προσκλήθηκαν στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής της 25ης Φεβρουαρίου 2014 με σκοπό να ενημερώσουν την επιτροπή για τη διάρρηξη που έλαβε χώρα στη σχολική τους μονάδα την 9η Φεβρουαρίου 2014. Οι συνάδελφοι αφού έδωσαν όλες τις πληροφορίες για το συμβάν και τον εξοπλισμό που χάθηκε, απαίτησαν την εγκατάσταση συστήματος συναγερμού στο σχολείο και κατέθεσαν παρελθόντα έγγραφα του σχολείου προς τη Σχολική Επιτροπή, στα οποία εξέθεταν τα προβλήματα ασφάλειας της σχολικής μονάδας και ζητούσαν επειγόντως μέτρα για τη λύση τους. Η απάντηση του Προέδρου της Σχ. Επιτροπής ήταν: «Δε βάζω συναγερμό με όλους τους εκπαιδευτικούς να έχουν κλειδιά. Δεν ξανάκουσα πουθενά να έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί κλειδιά».

Ενημερώνουμε τον κ. Κοντό ότι σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας οι εκπαιδευτικοί έχουν κλειδιά του σχολείου που εργάζονται και ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφισβήτησε το ήθος των εκπαιδευτικών και δεν άφησε τέτοιες άθλιες υπόνοιες για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαρρήξεις που γίνονται. Δεν μας κάνει εντύπωση που ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής έχει άγνοια για αυτό το θέμα όπως και για τα υπόλοιπα της Παιδείας αλλά μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο κατήφορος που έχει πάρει κατασυκοφαντώντας τους εκπαιδευτικούς δεν έχει τελειωμό.

Η επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών έχει έναν και μοναδικό στόχο: Να αποκρύψει από την κοινωνία το μεγάλο ζήτημα της υποχρηματοδότησης των σχολείων για το οποίο ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου την οποία υπηρετεί κατά γράμμα. Οι Καλλικρατικές Σχολικές Επιτροπές δημιουργήθηκαν ακριβώς γι΄αυτό το λόγο. Συγκέντρωσαν τα χρήματα των σχολείων πριν δύο χρόνια και από τότε μοιράζουν τις πενιχρές κρατικές χρηματοδοτήσεις κατά το δοκούν, με αδιαφανή τρόπο και στοχοποιώντας για όλες τις ελλείψεις των σχολείων τους εκπαιδευτικούς. Έχουμε ακούσει τον προαναφερόμενο κύριο να αποκαλεί τους εκπαιδευτικούς σπάταλους, ανίκανους να χειριστούν τα ελάχιστα χρήματα που τους δίνονται και άλλα πολλά φαιδρά και επικίνδυνα. Να ενημερώσουμε τους συλλόγους γονέων και όλους τους γονείς των δημοτικών σχολείων της 4ης σχολικής κοινότητας ότι κατ’ επανάληψη οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων έχουν δεχτεί επιπλήξεις για την κατανάλωση φυσικού αερίου ενώ αποτιμά τις ανάγκες των σχολείων σε υλικά και σε επισκευές, σε ένα ευρώ το μήνα ανά μαθητή!!!

Απαιτούμε τη δημόσια συγνώμη του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, της παράταξης που τον στηρίζει και τη δημόσια τοποθέτηση της Σχολικής Επιτροπής της 4ης Δημοτικής Ενότητας του δήμου Αθηναίων απέναντι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στα πρόσωπα των εκπαιδευτικών του 6ου Ειδ. Δ.Σ. υβρίζεται όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος. Δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους, σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, να κρατήσουν όρθια τη δημόσια εκπαίδευση και να προσφέρουν σε όλα τα παιδιά, παιδεία υψηλού επιπέδου να συκοφαντούνται με τέτοιο τρόπο!

Η εκπαιδευτική κοινότητα θα αντιδράσει ενωμένα απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές που εφορμούνται από τους υπηρέτες της πολιτικής των μνημονίων, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sylaristotelis.com/products/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf/

Δεν υπάρχουν σχόλια: