Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σήμερα το σχολείο μας είναι κλειστό

Είναι κλειστό γιατί όλοι οι δάσκαλοι μας απεργούν. Όλοι. Απεργούν για να συνεχίσουμε εμείς όλοι να έχουμε σχολεία. Γιατί αν περάσει η απόφαση του υπουργού που μοιράζει τα δικάς μας λεφτά, αυτά που στερεί από τα σχολεία και την κοινωνία, σε ημετέρους συμβούλους για να (υποτίθεται) αξιολογήσουν τους δασκάλους, δεν θα έχουμε σχολεία. Αν περάσουν οι ομάδες "αυτοαξιολόγησης" (άλλη στρεβλή λέξη κι αυτή στο νέο σύστημα επιβολής νέας γλώσσας), τα παιδιά μας θα αξιολογούνται με κριτήρια ολοκληρωτισμού.
Είναι δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό οι γονείς; Ναι είναι δύσκολο. Γιατί μας πιπιλάνε το μυαλόμε λέξεις και έννοιες που χαϊδεύουν τα αυτιά αλλά στην ουσία οδηγούν στην έξοδο των παιδιών μας από το σχολείο.
Πως θα συμβεί αυτό; έχει επινοηθεί ολόκληρο σύστημα για αυτό. Σύστημα που το ονόμασαν αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση. Με περίτεχνους δείκτες και νούμερα. Διαβάστε, ενημερωθείτε, μην ακούτε ότι λένε τα κανάλια, είναι "πληρωμένα πιστόλια" προπαγάνδας. Η ουσία είναι μια. Μέσα από αυτό το σύστημα οι δάσκαλοι θα είναι υποχρεωμένοι να αξιολογούν τους μαθητές με δείκτες οριζόμενους και αν αν ένα παιδί, πολλά παιδιά δεν καταφέρουν π.χ να κάνουν αφαίρεση, βαθμολογούνται με "μείον", και σε λίγο θα εκδιωχθεί από το σχολείο! Ναι, θα εκδιωχθεί γιατί το "σχολείο" με τον μάνατζερ διευθυντή του, θα έχει υψηλούς στόχους για να βρει λεφτά. Γονείς, ελάτε την Κυριακή 6 Απριλίου στην Ημέρα Παιδείας. Για αυτό ακριβώς οργανώνεται. Για να συζητήσουμε και να μάθουμε τι ακριβώς παίζει στην εκπαίδευση. Για να ακούσουμε επιτέλους αυτά που γίνονται και όχι αυτά που θέλουν άλλοι να μάθουμε ή να μην μάθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: