Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αποχαιρετισμός στους μαθητές της ΣΤ' τάξης...

....Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου δημοτικου σχολείου "Πλάτων"


Αγαπητά παιδιά,
Λένε πως δεν μπορείς να έχεις μέλλον που σου αξίζει αν δεν συνδέσεις το παρελθόν με το παρόν σου. Αν δεν το αναγνωρίσεις.
Αυτά τα χρόνια, οι στιγμές που ζήσατε σε αυτό το σχολείο σύντομα θα είναι το παρελθόν σας.
Ήδη από φέτος διαπιστώσατε και εσείς πως ο κόσμος μας αγρίεψε, άλλαξε.  Νιώσατε και εσείς την αγωνία, την ανησυχία των μεγάλων για το παρόν και το μέλλον μας, το μέλλον σας.
Κι έτσι όμως το σχολείο παρέμενε, ήταν μια φιλική, φιλόξενη αυλή της καθημερινότητάς μας. Εδώ μεγαλώσατε, εδώ μαλώσατε, εδώ φιλιόσατε, εδώ μάθατε, εδώ γελάσατε, εδώ κάνατε φίλους, εδώ καταλάβατε τις διαφορές, τη διαφορετικότητα αλλά και την ισότητα, την ισονομία, τις δυνατότητες αλλά και τα εμπόδια.
Λένε πως μετά το δημοτικό, στο ταξίδι που αρχίζει για τα παιδιά στο δρόμο προς τον κόσμο των μεγάλων, αρχίζει να κυριαρχεί η αμφισβήτηση. Των πάντων και για όλα. Καλοδεχούμενη είναι, φυσιολογική είναι.
Να θυμάστε όμως πως σε κάθε σταυροδρόμι δύσβατων δρόμων και αποφάσεων, οι πρώτες γνώσεις, οι πρώτες εμπειρίες, οι πρώτες  βεβαιότητες σας εδώ σε αυτό το σχολείο θα καθορίσουν τις επιλογές σας. Κρατήστε αυτές τις στιγμές, αυτά τα βιώματα ως πολύτιμα όπλα στο δρόμο σας.
Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σας εύχομαι ολόψυχα να ‘ναι το ταξίδι σας στο αύριο με ούριους ανέμους.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η πρόεδρος Ματίνα Παπαχριστούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: