Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Σαρανταένα χρόνια μετά πάλι: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία


Οι μικροί μαθαίνουν, οι μεγαλύτεροι θυμούνται. Μια επίσκεψη, φόρος τιμής, κινητοποίησης , συμμετοχής, υπενθύμισης ότι τα αιτήματα παραμένουν ανεκπλήρωτα. Ανεκπλήρωτα όχι επίκαιρα. H βολική φράση «επίκαιρο μήνυμα » είχε για πολλά χρόνια βοηθήσει στον… εξωραϊσμό της επετείου.
Οι επίσημοι – όσοι τολμάνε να εμφανιστούν- στις δηλώσεις τους, τα κόμματα, οι οργανώσεις, οι συλλογικοί φορείς στις ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για επίκαιρο μήνυμα ή αίτημα. Κουβέντα για το γιατί 41 χρόνια μετά χρειαζόμαστε και πάλι Ψωμί Παιδεία, Ελευθερία.
Οι μαθητές λιποθυμούν στις τάξεις από την πείνα, τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους, τα πανεπιστήμια δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα, η χώρα έχει μπει στο «νάρθηκα» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω έκτακτης ανάγκης.
Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υπογράφει τις ΠΝΠ λέει στην ανακοίνωση του ότι «χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες».
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973 είναι χρέος όχι για να τιμήσουμε το χθες , για να διεκδικήσουμε το σήμερα και το αύριο.
Στη 13:00 η κεντρική εκδήλωση και το προσκλητήριο νεκρών στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου.
Η πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία ξεκινάει γύρω στις 15:00.

Πηγή: http://360pedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: