Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Το 60ο θα αποκτήσει "πράσινη" στέγη!


Άρχισαν από την Τρίτη οι εργασίες στην  ταράτσα του σχολείου μας. Ένα σχεδόν χρόνο μετά την ένταξη του 60ου δημοτικού σχολείου στο πρόγραμμα κατασκευής πράσινης ταράτσας άρχισαν οι εργασίες που θα δώσουν λύση και στα χρόνια και σημαντικά προβλήματα υγρασίας.
Όπως ήδη γνωρίζουμε η ταράτσα του σχολείου μας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα τα νερά να τρέχουν έως και το γραφείο του διευθυντή στον Α' όροφο. Στα επανειλημμένα αιτήματα τόσο του διευθυντή μας όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η απάντηση ήταν μονότονη. "Δεν υπάρχουν χρήματα"...Αν βέβαια έπεφτε κάποιο κομμάτι ταράτσας στα κεφάλια των μαθητών, κανείς από τους υπευθυνο-αρμόδιους δεν θα αναλάμβανε την ευθύνη.
Τελικά τη λύση θα δώσει η πράσινη ταράτσα. Πρόκειται για Πρόγραμμα πυ ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος το Καλοκαίρι του 2013 με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ. Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να γίνει πράξη.
Στο σχολείο μας μπήκε το φορτηγό του εργολάβου. Αρχικά θα υψωθεί το τοιχάκι και θα στρωθεί η ταράτσα και μετά θα ακολουθήσουν οι άλλες εργασίες.
Και στο μεταξύ περιμένουμε και το δεύτερο εργολάβο για να αρχίσει η εργασία τοποθέτησης τάπητα στο γήπεδο του μπάσκετ.
Ελπίζουμε από Σεπτέμβριο να αντικρίσουμε μια άλλη εικόνα του σχολείου μας. Και να απαιτήσουμε δυναμικά να βαφτεί το σχολείο μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: