Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Όμορφη η πράσινη ταράτσα μας αλλά το χώμα μπήκε στο σχολείο!

Την περασμένη Παρασκευή ο δήμος Αθηναίων διοργάνωσε ημερίδα για τη διάδοση αποτελεσμάτων του έργου «Κατασκευή Πράσινων Δωμάτων σε 14 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αθηναίων», έργο το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Το δικό μας σχολείο, το 60ο δημοτικό ανήκει στα 14 σχολεία της Αθήνας, στα οποία το έργο ολοκληρώθηκε. Την περασμένη εβδομάδα για την ακρίβεια.
Όλοι είδαμε τα λουλούδια στο παζοδρόμιο, χαρήκαμε που η ταράτσα μας θα γίνει πράσινη και πράματι από ψηλά είναι ένα όμορφο θέαμα.
Ειχαμε δε χαρεί διπλά γιατί με αφορμή την κατασκευή του "πράσινου δώματος", θα γίνονταν και έγιναν έργα επιδιόρθωσης της ταράτσας.
Η οποία είχε ανοίξει σε αρκετά σημεία, φαίνονταν τα σίδερα, κ.λ.π. Ειχαμε ελπίσει, κι εμείς οι γονείς, κυρίως οι δάσκαλοι αλλά και η Σχολική Επιτροπή του 4ου διαμερίσματος πως με το έργο αυτό θα λύνονταν το πρόβλημα της υγρασίας.
Δηλαδή τι υγρασία, ποτάμια ολόκληρα που μπάζουν στην αριστερή πλευρά του σχολείου με αποτελέσμα να πέφτουν σοβάδες.
Περιμέναμε με προσμονή ότι θα αρχίσει και το βάψιμο του σχολείου μας. Το Σάββατο το πρωί, μετά από την έντονη βροχή, οι ελπίδες μας έγιναν ...χώμα. Η πράσινη ταράτσα μετακόμισε στους τοίχους του σχολείο!!
Το νερό παρέσυρε το χώμα και "διαδόθηκε" στο ένα σχεδόν τρίτο της πρόσοψης του σχολείου. Στη γνωστή προβληματική αριστερή γωνία, το χώμα μπήκε ως και στο γραφείο του διευθυντή. Δεν λέμε για τα νερά με χώμα, πολύ χώμα που έτρεξε στο προαύλιο του σχολείου.
Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;
Πριν βρούμε το πρόβλημα να πούμε πως το σχολείο μας δεν έχει καλά λούκια, μπορεί για παράδειγμα να τρέχουν, να είναι σκουριασμένα, κ.λ.π. Επίσης δεν έχει υδροροή ώστε το νερό να τρέχει μόνο από τα λούκια σε ένα ή δυο σημεία.
Δεν ξέρουμε αν στην ημερίδα του δημάρχου Γιώργου Καμίνη ακούστηκαν τα προβλήματα. Προφανώς όχι, πρώτον γιατί το έργο ολοκληρώθηκε πριν δυο-τρεις μέρες και δεύτερον αυτό που κυρίως ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ για να πληρωθούν οι εργολάβοι.
Οπότε το ερώτημα παραμένει. Θα παρέμβει ο δήμος να λυθούν άμεσα τα προβλήματα του σχολείου μας; Ή θα αρχίσουν να πέφτουν αρωματικά φυτά στα κεφάλια των μαθητών και των δασκάλων μας;
(Οι φωτό είναι η καλή πλευρά του γεγονότος, φωτογραφίες από την κακή πλευρά, αύριο με το καλό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: