Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Δεν έχουμε ολοήμερο, θα μας πάρουν και τον δάσκαλο!



Αγαπητοί γονείς, τελικά οι φήμες δεν ήταν φήμες. Για να καλύψουν τα κενά σε δασκάλους στα σχολεία της Αθήνας, ετοιμάζονται να μετακινήσουν τους δασκάλους που είχαν οριστεί για τα Ολοήμερα, τα οποία βέβαια δεν λειτουργούν γιατί υπάρχουν πολλά κενά ειδικοτήτων, για να καλύψουν κενά δασκάλων στα δημοτικά σχολεία της Α' διεύθυνσης! Το γεγονός περιγράφει και καταγγέλλει ο δάσκαλος Λουκάς Καβακλής, αιρετός
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας. Με άλλα λόγια το δικό μας σχολείο στο οποίο ο δάσκαλος του Ολοήμερου, μαζί με τους άλλους δασκάλους, καλύπτει τις κενές ώρες των ειδικοτήτων που μας λείπουν, Γυμναστής 20 ώρες, Θεατρική Αγωγή 12 ώρες, Εικαστικά 16 ώρες και Γερμανικά 4 ώρες, όχι μόνο δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε ολοήμερο αλλά θα σχολάνε όλα τα τμήματα από τις 12.25!
Αυτή είναι η λύση(!) που βρήκε η Α' διεύθυνση επειδή το υπουργείο δεν στέλνει δασκάλους, αναπληρωτές να καλυφθούν τα κενά. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου δημοτικού σχολείου καταθέτουμε την πρόταση μας στην Ένωση Γονέων και παράλληλα στα άλλα σχολεία της περιοχής μας.
Καλούμε σε γενική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους γονείς των σχολείων με αίτημα να γίνουν άμεσα τοποθετήσεις αναπληρωτών δασκάλων σε όλα τα σχολεία. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας προτείνουμε να γίνει τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 10.00 το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οδό Τσόχα στους Αμπελόκηπους. 
Οι γονείς απαιτούμε να γίνουν  διορισμοί δασκάλων. Τα περί μνημονίων και δεν υπάρχουν χρήματα, ας τα πουν καλύτερα αλλού. Λεφτά υπάρχουν και τα δίνουν σε άλλους πετώντας την παιδεία, την εκπαίδευση των δικών μας παιδιών και την υγεία στον Καιάδα. Ας μην τους περάσει...
 Διαβάστε τι γράφει ο δάσκαλος Λ.Καβακλής:

<< Σε αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών προχωρά η διευθύντρια εκπαίδευσης της Α Αθήνας υλοποιώντας το αντιδημοκρατικό δικαίωμα που της δίνει ο νόμος Διαμαντοπούλου και χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η πραγματικότητα είναι μία!!!!  Τα κενά σε εκπαιδευτικούς, που τα περισσότερα υπάρχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ούτε με αυτό τον τρόπο θα καλυφθούν! Το μόνο που θα γίνει είναι να καλυφθούν κάποια ελάχιστα κενά τάξεων καταργώντας ολοήμερα  τμήματα ή αφήνοντας κενά ωρών στα σχολεία από τα οποία μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί.
Το Υπουργείο «ευλογεί» τα γένια του λέγοντας ότι κάνει περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από άλλες χρονιές αλλά την ίδια στιγμή τα κενά, λόγω της μνημονιακής κατάργησης των μόνιμων διορισμών, πολλαπλασιάζονται.
Τα ολοήμερα στα περισσότερα σχολεία δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν με κάποιες ειδικότητες  και οι εργαζόμενοι γονείς πληρώνουν από το πενιχρό τους εισόδημα την δήθεν δωρεάν εκπαίδευση.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις ειδικότητες όπου τα κενά δεν προβλέπεται να καλυφθούν ποτέ !!!!!
Πλήρης διάλυση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, κάθε κοινωνικής δομής αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης, της πολιτικής της Ε.Ε. του ΟΟΣΑ και των μνημονίων.  
Μαζικές προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών τώρα!

Λουκάς Καβακλής,
αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας
εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: