Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα Συλλόγου Εκπαιδευτικών για Πέραμα


ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα - καταγγελία για την επίθεση χρυσαυγιτών σε σχολείο του Περάματος»

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ   ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
                                                                                           
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Γληνός» καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της  Χρυσής Αυγής σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

   Με τη γνωστή ναζιστική τους πρακτική, την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Όταν δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο χώρο του σχολείου, επιτέθηκαν και προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και γονείς, με απύθμενο μίσος για τα πιο βασανισμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς.
  
   Το εκπαιδευτικό – λαϊκό κίνημα και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών δεν πρόκειται να δείξει καμιά ανοχή στους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και στις σχεδιασμένες επιθέσεις από παραστρατιωτικά σώματα ταγμάτων εφόδου. Ειδικά τώρα που επιχειρούν να «σηκώσουν κεφάλι», o αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι καθοριστικής σημασίας για όλο το κίνημα, για όλο τον κόσμο που παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία. Καμιά ανοχή σε φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές. Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα σε όλα τα Δημόσια Σχολεία!
   Ως σωματείο εργαζόμενων στη Δημόσια Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών, από την πρώτη στιγμή, καταδικάσαμε  κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα στην εκπαίδευση ΟΛΩΝ των παιδιών.. Συνεχίζουμε  να διεκδικούμε την πλήρη ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο, με κρατική ευθύνη και μέριμνα και να αγωνιζόμαστε για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα πρωινά προγράμματα των Σχολικών Μονάδων.
   Στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. «Δ. Γληνός» θα είναι παρών σε όλες τις πρωτοβουλίες ένταξης των παιδιών των προσφύγων σε όλα τα Δημόσια Σχολεία της χώρας.
 Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΠΕΘ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να περιφρουρήσουν την ομαλή – δημοκρατική λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων της χώρας, καθώς και την ασφάλεια όλων των μαθητών (ντόπιων – μεταναστών και προσφύγων)  και εκπαιδευτικών απέναντι στις ενέργειες των φασιστών της Χ. Α.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο    Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δασκαλάκη Όλγα                                               Χρόνης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: