Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Μόνο οι Ενώσεις Γονέων παραδίδουν στοιχεία των Συλλόγων στο δήμο Αθήνας!

Όλα δύσκολα και περίπλοκα θέλει να τα κάνει ο δήμος Αθηναίων, εκτός αν έχει άλλες στοχεύσεις. Πριν λίγες μέρες σε όλους τους διευθυντές των σχολείων του δήμου έφθασε έγγραφο εντολή από την Προϊσταμένη του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και ελέγχων του Δήμου της Αθήνας με την οποία απαιτούσε να σταλούν μέχρι τις 15/2 τα στοιχεία των συλλόγων γονέων (στοιχεία εκλογών και τροποποιημένα καταστατικά και μάλιστα με βάση το νόμο του 2621 του 1998, απόφαση του Πρωτοδικείου για αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση, έγραφε, οι Σύλλογοι δεν θα είχαν δικαίωμα στις σχολικές δραστηριότητες.
Η επιστολή που δεν εστάλη στις Ενώσεις Γονέων με τις οποίες έχει συνεργασία ο δήμος και η νεοσυσταθείσα Σχολική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων, αντιμετωπίστηκε με ανησυχία από τους Συλλόγους Γονέων.  Ψάξαμε το θέμα και μάθαμε τελικά πως μόνο οι Ενώσεις θα στείλουν στοιχεία των Συλλόγων στο δήμο Αθήνας.
Οι Σύλλογοι Γονέων όπως κάθε φορά μετά από εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δ.Σ, οι Σύλλογοι παραδίδουν στις Ενώσεις τους καταλόγους των ψηφισάντων μελών, τα ονόματα των αντιπροσώπων, τη βεβαίωση της διεύθυνσης του σχολείου και το Καταστατικό του Συλλόγου. Η Ένωση θα τα παραδώσει στο δήμο που πάλι τα ζητάει, για να φτιαχτεί λέει, ο φάκελος των σχολείων.

Φάκελος που υπήρχε βέβαια ήδη στα γραφεία των κατά τόπους Σχολικών επιτροπών στα 7 διαμερίσματα του δήμου Αθήνας.
Στις φωτογραφίες όπως θα δείτε (κάντε κλικ) υπάρχουν το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που αποσαφηνίζει το γιατί δεν απαιτείται στη λειτουργία και αναγνώριση του Συλλόγου Γονέων η τροποποίηση των Καταστατικών.

Εδώ (φωτο-κάντε κλίκ)
επίσης μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ για το θέμα ελέγχου και εποπτείας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Όπως γίνεται φανερό οι προσπάθειες ελέγχου έχουν αρχίσει από τις αρχές του 2016. Οι Σύλλογοι Γονέων θα πρέπει να είναι έτοιμοι και για άλλες τέτοιες απόπειρες. Ο στόχος του ελέγχου αυτού δεν είναι ακόμη φανερός αλλά ήδη η "απειλή" για σχολικές δραστηριότητες προϊδεάζει για το τι μπορεί να έχουν στο κεφάλι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: