Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Στο τέλος της χρονιάς παίρνουν "προσωρινούς αναπληρωτές"

Προσωρινός δάσκαλος αναπληρωτής, προσωρινή εκπαίδευση, προσωρινή μόρφωση, προσωρινό μέλλον για το παιδιά μας. Και μόνο η ανάγνωση της χθεσινής απόφασης του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη 57 εκπαιδευτικών, νηπιαγωγών και δασκάλων για όλη την Ελλάδα, δυόμιση μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά, καταδεικνύει την τραγικότητα της πολιτικής των μνημονίων που υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση.
Οι εκπαιδευτικοί που θα σταλούν να καλύψουν 57 κενά από τα εκατοντάδες κενά σε όλη τη χώρα, ονομάζονται "προσωρινοί αναπληρωτές"! Δουλειά εκπαιδευτικού δηλαδή για 2,5 μήνες. 2,5 μήνες για να γνωρίσουν(;) τους μαθητές; Το σχολείο; Τους συναδέλφους τους; Να ανοίξουν βιβλία και να μεταδώσουν γνώσεις και ήθος;
Με τι απαιτήσεις από εμάς τους γονείς για τα παιδιά μας σε ...προσωρινούς; Δηλαδή σε εκπαιδευτικούς μιας χρήσης ή μάλλον 2,5 μηνών που μετά θα τους ξαναπετάξουν στον τρόμο και τη βία της ανεργίας;
Ντροπή στο υπουργείο Παιδείας, ντροπή στους Ναναίκους της ευρωπαϊκής πολιτικής μνημονίων που δεν τολμάνε να υψώσουν φωνή στους τοκογλύφους δανειστές και να επιβάλλον αύξηση δαπανών για τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία.

Στο δικό μας σχολείο όπου ένα τμήμα της ΣΤ  τάξης δεν κάνει μάθημα εδώ και ένα μήνα, έρχεται επιτέλους μια τέτοια δασκάλα. Προσωρινή αναπληρώτρια. Και πρέπει-κατά τους διαχειριστές της καταστροφής της δημόσιας εκπαίδευσης, το υπ. Παιδείας και τις διευθύνσεις -διαχειριστές της πολιτικής αυτής-να πούμε και ευχαριστώ! Να χαρούμε με τις "διαδικασίες τους.  Ντροπή και πάλι ντροπή.

Ματίνα Παπαχριστούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: