Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Οι υπεύθυνοι "κάνουν" διαδικασίες, εμείς δεν έχουμε δασκάλους!

Άλλη μια κινητοποίηση των γονιών του 60ου δημοτικού σχολείου Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην Α' διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με θέμα, τι άλλο, την απαίτηση για κάλυψη κενής θέσης εκπαιδευτικού. Αυτή τη φορά έμειναν χωρίς δασκάλα τα παιδιά της ΣΤ1 τάξης. Επί 15 ημέρες και περισσότερο οι μικροί μαθητές πηγαίνουν και έρχονται χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε στο σχολείο. Ο διευθυντής του σχολείου έχοντας υπερβεί τον εαυτό του και την ευθύνη που του αναλογεί, καλύπτει κάποιες ώρες των κενών. Το πρόβλημα όμως είναι τεράστιο. Μαθητές της έκτης τάξης, 3 μήνες πριν το Γυμνάσιο και έχουν χάσει ήδη μαθήματα τριών εβδομάδων.
Φυσικά ο διευθυντής της Α' βάθμιας εκπαίδευσης έδειξε αμέριστη ...κατανόηση στο πρόβλημα. Μέχρι εκεί. Για  άμεση λύση, δεν είναι αρμόδιος, όπως καταλάβαμε. Τη διαχείριση των προβλημάτων έχει η υπηρεσία.
Δήλωσε στους δεκάδες γονείς που βρέθηκαν στο γραφείο του πως ως υπηρεσία έχει κάνει όλα όσα έπρεπε.
Τι είναι αυτά; Να στείλει τα χαρτιά των κενών στο υπουργείο Παιδείας και να περιμένει απαντήσεις.
Θα καλυφθούν αυτά τα κενά; Ελπίζει...
Πότε θα καλυφθούν; Δεν μπορεί να το πεί. Μπορεί αύριο, μπορεί... Ο χρόνος είναι σχετικός. Υπάρχουν δάσκαλοι; Μόνο αναπληρωτές που προσλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας.

Με αυτές τις απαντήσεις, όπως είναι κατανοητό, το πρόβλημα κάλυψης του κενού εκπαιδευτικών δεν λύνεται. Οι γονείς της ΣΤ' τάξης που βρέθηκαν σήμερα διαμαρτυρόμενοι στην Α' βάθμια Εκπαίδευση θα αναμένουν μέχρι την Παρασκευή. Μετά ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου θα οργανώσει την επόμενη διαμαρτυρία στα αρμόδια όργανα. Όσα έχουν ευθύνη τους να στέλνουν χαρτιά κι όσα έχουν ευθύνη να βρίσκουν εκπαιδευτικούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: