Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Δυναμική κινητοποίηση γονιών του 60ου στην Πρωτοβάθμια

Λίγο πριν την αναχώρηση από το σχολείο μας
Δεκάδες γονείς κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονιών στην Πρωτοβάθμια στην οδό Δώρου. Αιτία, τι άλλο; Η έλλειψη δασκάλων. Το σχολείο μας φέτος έχει πολλά κενά και οι μαθητές απλώς δεν μπορούν να κάνουν μάθημα!
4 δάσκαλοι κορμού λείπουν όσο για τις ειδικότητες εννοείται πως όπως κάθε χρόνο αναμένουν την πλήρωση κενών με αναπληρωτές.
Η κατάσταση κάθε χρόνι γίνεται κια χειρότερη και στο 60ο δημοτικό το έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Σήμερα οι γονείς του σχολείου ανέβηκαν στον 7ο όροφο της Πρωτοβάθμιας αναζητώντας τον διευθυντή ο οποίος δεν ήταν εκεί.
Από το ρεπορτάζ της προέδρου του Συλλόγου Πόπης Φεσσάρα οι γονείς συναντήθηκαν με την υποδιεύθυντρια της Πρωτοβάθμιας η οποία τους επανέλαβε ότι και πέρυσι.
Ότι η υπρεσία πιέζει, ότι υπάρχουν κενά, ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ασχολούνται με αυτό το θέμα, ότι ο διευθυντή έστειλε τα χαρτιά με τα κενά στο υπουργείο Παιδείας.
Μιας και όλα αυτά τα έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια πολλές φορές, οι γονείς αντέδρασαν έντονα.
Τέσσερις συνολικά τάξεις δεν έχουν δάσκαλο κορμού! Και τα παιδιά από τη τρίτη ως και την έκτη δημοτικού περιφέρονται από τάξη σε τάξη σαν χαμένα! 
Η πρόεδρος του ΔΣ του 60ου δημοτικού κατέθεσε αίτημα στο Πρωτόκωλλο να δοθούν στο ΔΣ όλα τα έγγραφα του διευθυντή προς το υπουργείο που αφορούν τα κενά σε δασκάλους του σχολείου μας! Παράλληλα κλείστηκε συνάντηση με τους γονείς για αύριο Παρασκευή στις 9.00 το πρωί με τον διευθυντή. Η διορία που δίνεται να έρθουν δάσκαλοι στο σχολείο μας είναι ως τη Δευτέρα, σε διαφορετική περίπτωση οι γονείς θα πάρουν αποφάσεις για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: