Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Άλλα λέει το υπουργείο, αλλά ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας, το 60ο παραμένει χωρίς δασκάλους!

Σε νέα κινητοποιήσουν προβαίνουν οι γονείς του 60ου δημοτικού συλλόγου Αθήνας μετά τον εμπαιγμό της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ότι έως και σήμερα Τετάρτη θα λυνόταν οριστικά το πρόβλημα με τα κενά των δασκάλων. Έχει ωστόσο ενδιαφέρον να πούμε πως ο εμπαιγμός είναι συνειδητός, κάτι που πλέον αποδεικνύεται με στοιχεία.
Στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονιών την περασμένη εβδομάδα (δείτε και εδώ)  δόθηκε η ρητή διαβεβαίωση πως τη Δευτέρα (προχθές δηλαδή) θα υπήρχαν δάσκαλοι στο σχολείο. Παρ΄όλο που κλείστηκε ραντεβού με τον διευθυντή της Α' βάθμιας εκπαίδευσης αυτός δεν ήταν στο γραφείο του την Παρασκευή. Επειδή είχε ζητήσει τηλεφωνικά να μην πάνε οι γονείς! Οι γονείς ωστόσο πήγαν στην Α' πρωτοβάθμια και άκουσαν τη δέσμευση πως τη Δευτέρα, το αργότερο την Τετάρτη θα είχαν καλυφθεί όλα τα κενά. Κενά που ήταν 4 για δασκάλους κορμού, ενισχυτικής και ειδικότητες. Πολλά δηλαδή με αποτελέσμα το σχολείο να μην λειτουργεί!
Παρά τα κενά αυτά στο σχολείο, στο υπουργείο Παιδείας δήλωναν πως δεν υπάρχει κενό! Σε τηλεφωνική επικοινωνία δημοσιογράφου με το υπουργείο, δηλώθηκε πως στα χαρτιά(!) το 60ο δημοτικό σχολείο έχει όλους τους δασκάλους! Ποιός κοροϊδεύει άραγε ποιόν;
Χθές Τρίτη στο σχολείο ήρθαν δυο δασκάλες και ανέλαβαν τάξεις. Όμως μια τάξη ακόμη παραμένει χωρίς δάσκαλο, δεν λειτουργεί το ολοήμερο, δεν υπάρχει δασκάλα στήριξης, δάσκαλος αγγλικής γλώσσας και δεν υπάρχει γυμναστής. Η άμεση κινητοποίηση των γονιών είναι μονόδρομος.
Το μήνυμα του Συλλόγου Γονέων μέσω της προέδρου του ΔΣ Πόπης Φεσσάρα είναι σαφές:
Δυστυχως παραμενει ενα κενο δασκαλου κορμου, δασκαλου για το τμημα ενταξης, 14 ωρες Αγγλικα και 10 ωρες γυμναστικης!!!
Πρεπει να λειτουργησει αμεσα και το ολοημερο!!
Ας μην τους αφησουμε αλλο να μας κοροιδευουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: