Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας γονέων για τα προβλήματα των σχολείων


Παρόντες στο 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου


Αναδημοσίευση από το blog της Ένωσης Γονέων


Στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση της Ομοσπονδίας.
Παρόντες από τις 53 Ενώσεις Γονέων της δύναμης της Ομοσπονδίας, οι 44 ανάμεσα τους και η δική μας, η Ένωση του 4ου διαμερίσματος.
Οι αντιπρόσωποι της Ένωσης μας, εκλεγμένοι στην Ομοσπονδία Γονέων Αττικής ήταν το Σάββατο 26/01/2014 στην αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου στο 2ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.
Κρατήσαμε μερικές σημειώσεις για να τις μοιραστούμε μαζί σας, επειδή εκτιμούμε ότιαυτός πρέπει να είναι ο ρόλος μας.
Ας δούμε λοιπόν μερικά σημεία από αυτά που πρέπει να μας ενδιαφέρουν αφού και στα σχολεία μας ίδιες αρχές παλεύουμε και γι' αυτά αγωνιζόμαστε προκειμένου να υπάρχειένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας. Το μοίρασμα της γνώσης και της εμπειρίας είναι θησαυρός.
Η Ομοσπονδία Αττικής ανέπτυξε μια δράση που σαφώς πρέπει να βελτιωθεί, όμωςμπόρεσε να παίξει τον πρωτοποριακό και επιτελικό ρόλο της.
Στον απολογισμό που έκανε αναφέρει: Επισκεφτήκαμε όλα τα υπουργεία που ήταν και είναι αρμόδια για τα προβλήματα που μας απασχολούν όπως Παιδείας, Υγείας, Μεταφορών, Προστασίας του πολίτη κ.α.
Ενημερώσαμε με ανακοινώσεις, αφίσες. Συμπαρασταθήκαμε στους Αγώνες των εκπαιδευτικών , των μαθητών, των Ενώσεων, ακόμα και σχολείων. Κάναμε συναντήσεις για οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, μαθητές. Συμμετείχαμε με λόγο σε Γ. Σ. Σχολείων και Ενώσεων Γονέων. Παραβρεθήκαμε σε εκδηλώσεις, παραστάσεις, κινητοποιήσεις σε όλο το λεκανοπέδιο που κατέληγαν αρκετές φορές στις περιφέρειες, Δήμους, Δημοτικά Συμβούλια, Υπουργεία. Είχαμε συναντήσεις με Σωματεία, Συνδικάτα και κόμματα.
Με λίγα λόγια ενημερώσαμε, δράσαμε, βοηθήσαμε στο να αναπτυχθούν αγώνες παντού. Είχαμε και μικρές (προσωρινές) από εμάς θα εξαρτηθεί κατακτήσεις, όσον αφορά να καλυφθούν ανάγκες ολοήμερων χωρίς βέβαια να λύνουμε το πρόβλημα σε όλα τα σχολεία. Εμβολιάστηκαν αρκετά παιδιά. Ακυρώσαμε αρκετές συγχωνεύσεις σχολείων μέσα από αγώνες (προσωρινά βέβαια αν δεν αναπτυχθεί κίνημα δυναμικά το επόμενο διάστημα).
Πιέσαμε για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν χωρίς να τα χωρίζουμε σε μικρά και μεγάλα.
Σηκώσαμε ιδιαίτερα το ζήτημα του υποσιτισμού ώστε να μοιράζονται αρκετές μερίδες γευμάτων, χωρίς βέβαια να έχει λυθεί το πρόβλημα και να συμφωνούμε με τους τρόπους που γίνεται η διανομή και από ποιους.
Προβάλλαμε όλη την ατζέντα των προβλημάτων και των προτάσεων και αιτημάτων που έχουμε στα ΜΜΕ, ΤV, ράδιο, εφημερίδες στο βαθμό που μπορούσαμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό που μας έχουν κηρύξει χρόνια τώρα...
Ο τροχός της πάλης για μια ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να σταματήσει. Πρέπει γι' αυτόνα πάψουμε να αναζητούμε σωτήρες, να παραμυθιαζόμαστε ότι αν καθόμαστε στον καναπέ μας, θα μας λύσουν οι άλλοι τα προβλήματα γιατί είναι καλύτεροι διαχειριστές, άφθαρτοι, ειδικοί, καπάτσοι, με γνώσεις και άλλα τέτοια.
Πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας και ενόψει των εκλογών που θα έρθουν και τότε και μετά θα είμαστε ανελλιπώς στο δρόμο του αγώνα, η λαϊκή οικογένεια πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να βάζει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις.
Να αγωνιστούμε με αυτούς που υποφέρουν σε κάθε γειτονιά. Για να μην νιώσουμε άλλη μια φορά ευκολόπιστοι, προδομένοι και απογοητευμένοι.
Το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα αναφέρει:
  • Παρέμβαση στην ενημέρωση των γονιών για όλα τα προβλήματα.
  • Καμπάνια Μάρτιο – Απρίλιο με θέμα: Ναρκωτικά – Αθλητισμός.
  • Παρέμβαση στην “Αξιολόγηση”.
  • Ενημέρωση για το νόμο για το “Νέο Λύκειο”
  • Παρέμβαση με εκδηλώσεις στα σχολεία για τον φασισμό – ναζισμό.
Θεωρούμε ότι σήμερα στη συζήτηση δεν πρέπει να σταθούμε κυρίως στα αιτήματα μας, που εξάλλου πρόσφατα εκτιμήσαμε στο 1ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, αλλά να έρθει όλη η ζωντανή και πυκνή εικόνα από τη δράση μας, τις δυσκολίες, τα επιχειρήματα μας και πώς πρέπει να τα δουλέψουμε παραπάνω, την επαφή μας με τις μαθητικές κοινότητες. Με κριτικό πνεύμα για να γίνουμε καλύτεροι, αποτελεσματικότεροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: