Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Συζητήσαμε στη γενική συνέλευση, αποφασίσαμε, προχωράμε!

 
Το στιγμιότυπο μετά, από την κοπή της Πίτας μας!
Πολλά τα θέματα για ενημέρωση της χθεσινής συγκέντρωσης στο 60ο δημοτικό σχολείο. Η γενική συνέλευση, λόγω έλλειψης απαρτίας (50+1) θα πραγματοποιηθεί αργότερα. Η προσέλευση ωστόσο περισσότερων από 40 γονιών χθές ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα θέματα που απασχολούν τους γονείς. Κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες και απόλυτα εφικτές προτάσεις από τα μέλη του Συλλόγου, τόσο για τους τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων μας απέναντι στους αρμόδιους φορείς-υπουργείο παιδείας, δήμος -σχολική επιτροπή-, όσο και για τη συμμετοχή, ενεργοποίηση, στήριξη του Συλλόγου.
Αποφασίστηκε η ενεργοποίηση ομάδας γονιών που θα "τρέξει" την ανταλλαγή υπηρεσιών προς στήριξη του Συλλόγου, η διοργάνωση μπαζάρ με μικροαντικείμενα, η παρέμβαση στη σχολική επιτροπή για να μπούν άμεσα τα προστατευτικά γύρω από τις μπασκέτες, η δημιουργία πανό για το 60ο σχολείο με το οποίο θα λάβει μέρος στις 23 Φεβλάρη στις εκδηλώσεις του δήμου. Επίσης έγινε ενημέρωση για τον οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς μετά από έλεγχο των οικονομικών στοιχείων. (Τα στοιχεία είναι στη διάθεση των μελών του Συλλόγου).

Εκ μέρος του ΔΣ παρουσιάστηκε η εισήγηση(την αναρτούμε παρακάτω). Το βέβαιο είναι από σήμερα κιόλας τα μέλη του ΔΣ έχουν πολύ δουλειά. Μαζί με τους γονείς που δήλωσαν ενεργοί σε όλες τις δράσεις, προχωράμε!

Η εισήγηση του ΔΣ προς τη συγκέντρωση
  • Προβλήματα σχολείου. Γενικά και ειδικά…Στα γενικά προβλήματα εκτός από τις μειωμένες δαπάνες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους μη διορισμούς, τα κενά στα σχολεία, τις νέες εργασιακές συνθήκες δασκάλων, τα νέα προγράμματα σπουδών…
  • Ενημέρωση για το Myscool και τα ερωτηματικά για την εφαρμογή του
  •  Για τα ειδικά παραδώσαμε ήδη από πέρυσι στη σχολική επιτροπή, καμία απολύτως παρέμβαση τους, αντιθέτως μας χλεύασαν. (κατάλογος προβλημάτων). Η κατάσταση επιδεινώθηκε φέτος. (π.χ μπασκέτα, υγρασία, μπαίνουν νερά, κ.λ.π.) 
  •  
  • Αύξηση βίας και επιθετικότητας παιδιών, ένταση στους δασκάλους λόγω της πολιτικής καταστροφής στο δημόσιο σχολείο. 
  • Πρόταση ΔΣ να έρθει ψυχολόγος για παιδιά, έγινε δεκτή θα γίνουν 4ωρες συναντήσεις σε Κάθε τμήμα από ειδικό κοινωνική λειτουργό του οργανισμού Αφαία Αθηνά με τον οποίο συνεργάζεται και ο δικός μας Σύλλογος στις συναντήσεις με την ψυχοθεραπεύτρια Νάντια Δήμα κάθε μήνα. 
  • Πρόταση ΔΣ σε δασκάλους να μπαίνει μουσική στα διαλείμματα από τα μεγάφωνα, έγινε δεκτή.  
  • Ο Σύλλογος θα αναλάβει να ζωγραφίσει στο προαύλιο 8 με 10 επιδαπέδια παιχνίδια (κουτσό-κοχλία, κ.λ.π) με έντονα χρώματα για να παίζουν τα παιδιά στα διαλείμματα και να μην χτυπιούνται. 
  • Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής-σεμινάριο με γονείς  
  • Δραστηριότητες συλλόγου, επιτυχία το τμήμα κήπου γιατί το ανέλαβαν οι ίδιοι οι γονείς! Αντιθέτως αποτυχία η δανειστική βιβλιοθήκη, περιορισμένη επιτυχία το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας. 
  • Προτάσεις γονέων και ανταλλαγή υπηρεσιών προς ενίσχυση του Συλλόγου ώστε να παρέμβουμε και να λύσουμε προβλήματα. Πρόταση για διοργάνωση μπαζάρ με αντικείμενα δικά μας που δεν χρειαζόμαστε στο σπίτι και τα διαθέτουμε μεταξύ μας έναντι ελάχιστης τιμής από 1 ως 3 ευρώ που θα πάνε στο σύλλογο. Τα χρήματα από τις παραπάνω δράσεις θα χρησιμοποιηθούν για τα προβλήματα του σχολείου, αποφασίζουμε τι θα κάνουμε πρώτα όλοι μαζί! 
  • Διοργάνωση Μέρας Παιδείας 9 ή 16 Μαρτίου για γονείς-παιδιά 
  • Ο χορός της Αποκριάς στις 22 Φεβρουαρίου στο σχολείο μας 
  • Συμμετοχή σχολείου-γονιών στις 23 Φεβρουαρίου στην Αποκριά του δήμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: