Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το Σάββατο 18 Μάϊου παίζουμε σκάκι

Και όχι μόνο....
Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 5.00 γίνεται στα σχολεία του Λόφου Κολωνού το Διασχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι. Το τμήμα του Συλλόγου μας μετέχει στο Πρωτάθλημα με όλους τους μαθητές του.
Διαβάστε την προκήρυξη που εστάλη από την Ένωση Γονέων με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε τους μαθητές μας.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ 4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ:  H  Ένωση γονέων & κηδεμόνων της 4ης  Δημοτικής κοινότητας διοργανώνει Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων 57ου &61ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: Οι αγώνες διεξάγονται υπό την αιγίδα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:  ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 57ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 57ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΧΩΡΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα γίνουν στις 18/05/09 στα 57ο και 61ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Διστόμου 67 Λόφος Κολωνού.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της 4ης Δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Παρασκευή 17 Μαϊου 2013. Δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής στο email 3asteressxolikoskaki@gmail.com ή εναλλακτικά στο τηλέφωνο 6936655565 Δαλιάνης Ηλίας.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής το αργότερο 16:30. Όποιος έλθει μετά την προκαθορισμένη ώρα θα παίξει στον δεύτερο γύρο.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι μαθητές & μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο γαι κάθε τάξη, με Ελβετικό σύστημα πέντε (5) γύρων. Σε περίπτωση συμμετοχής λίγων μαθητών σε κάθε τάξη θα γίνει συγχώνευση Α&Β, Γ&Δ, Ε&Στ. Ώρα έναρξης 17:00.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΞΗ: Η αρχική κατάταξη θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
1.     Αποτέλεσμα του τουΡνουά των ισόβαθμων, (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους.)
2.     Κριτήριο Μπούχολτς  (βαθμοί αντιπάλων)
3.     Κριτήριο Μπούχολτς median
4.     Κριτήριο Μπούχολτς cut 2

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15' για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα διαθέσιμα χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20' από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5' για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ).

ΕΠΑΘΛΑΘα βραβευτούν με μετάλλιο και δίπλωμα οι τρεις πρώτοι νικητές και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης. Τα τρία πρώτα σχολεία παίρνουν Κύπελλο.

Διάφορα: Επισημαίνεται ότι οι μαθητές θα αγωνιστούν απομονωμένοι από τους συνοδούς τους σε ιδιαίτερο χώρο (αίθουσα διδασκαλίας) για κάθε κατηγορία ή σε κοινό χώρο για όλους τους ομίλους, στον οποίο θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε αναρμοδίου.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και της FIDE, καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδιοι να αποφασίσουν είναι ο Διευθυντής των Αγώνων για οργανωτικά θέματα και η Επικεφαλής Διαιτητής για τεχνικά θέματα.

Διαιτησία – Ενστάσεις: Ο  διαιτητές της διοργάνωσης θα οριστούν από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΣΝΑ.
Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50 € (το οποίο θα επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ Ε.Σ.Σ.Ν.Α.).

Επικοινωνία:  Για περισσότερες πληροφορίες στον Κο Δαλιάνη Ηλία 6936655565.



Δεν υπάρχουν σχόλια: