Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σύλλογος Γονέων ανοίγει το σχολείο το Σάββατο με ...παιχνίδια


Ο Αγιασμός και η Καλή Σχολική Χρονιά
Κάθε αρχή και δύσκολη λέμε. Μετράμε ήδη μια εβδομάδα στο σχολείο μας και τα προβλήματα έχουν εισβάλλει δυναμικά στην καθημερινότητά μας. Για να τα αντιμετωπίσουμε πρέπει να τα γνωρίσουμε και να συζητήσουμε τις δράσεις μας. Απαιτείται να κινητοποιηθούμε άμεσα για να συμπληρωθεί ο αριθμός των δασκάλων μας. Να έρθουν οι ειδικότητες. Μόνο η απουσία των δυο δασκάλων γυμναστικής σημαίνει μείον 40 ώρες σχολείου. Δεν υπάρχουν επίσης δάσκαλοι καλλιτεχνικών και Μουσικής. Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα αρχίσει το Ολοήμερο σχολείο και η πρωινή ζώνη.








    
   
Και δεν είναι μόνο αυτά...Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής. Τα έγγραφα και τα αιτήματα στον αρμόδιο(;) δήμο Αθηναίων και τις υπηρεσίες του κατέληξαν σε άδεια καλάθια.
Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη περιμένουμε τη συμμετοχή των γονιών στο Σύλλογο. Κάναμε πολλά, θα κάνουμε περισσότερα. Όλοι μαζί.
Το Σάββατο γίνεται η πρώτη μας συνάντηση. Με καλή αφορμή. Οι πρόσκοποι της γειτονιάς μας, το  24ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Κολωνού, θα έρθουν στο σχολείο μας για να παίξουμε. Έχουν ετοιμάσει πολλά παιχνίδια, ομαδικά και δράσης-περιπέτειας για τους μαθητές μας. Μετά τις 11.00 το πρωί ως και το μεσημέρι, οι γονείς συζητάμε, ανοίγουμε τον κήπο μας, σχεδιάζουμε τις πρώτες μας παρεμβάσεις. Και τα παιδιά μας παίζουν.
Η πρόσκληση συμμετοχής στα παιχνίδια απευθύνεται και στα γειτονικά μας δημοτικά σχολεία. Το 56ο και 162ο. Περιμένουμε τους μαθητές και τους γονείς τους για την πρώτη συνάντηση της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: