Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους γονείς...

Η σχολική χρονιά άρχισε, το ίδιο και η δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Με παιχνίδι, όπως είπαμε και την περασμένη εβδομάδα. Τα προβλήματα όμως είναι εδώ και απαιτούν την προσοχή και ενεργοποίηση μας.
Χθές συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για να χαράξει τη ρότα της νέας σχολικής χρονιάς. Εμείς θέλουμε πολλά να κάνουμε, οι συνθήκες όμως μας δυσκολεύουν. Από που να πρωτοξεκινήσουμε; Από τα προβλήματα, κτηριακά, του σχολείου μας; Συνεχίζει να μπάζει νερά, οι σκάλες γλυστράνε γιατί ο δήμος δεν φρόντισε να τοποθετήσει αντιολισθητικές ταινίες στα σκαλιά, οι τουαλέτες δεν έχουν πόρτες, οι κλειδαριές έσπασαν, οι βρύσες είναι βρώμικες, οι τουαλέτες έχουν τα χάλια τους.
Από τα προβλήματα τη μόρφωσης; Για μια ακόμη σχολική χρονιά τα κενά είναι μεγάλα. Μπορεί να ήρθε δάσκαλος αγγλικών και Πληροφορικής αλλά και πάλι λείπουν από το σχολείο μας 84 διδακτικές ώρες. Ώρες που αφαιρούνται από τη μόρφωση των παιδιών μας, ώρες που επιβαρύνουν εμάς τους γονείς.
Το σχολείο δεν μπορεί ακόμη να λειτουργήσει ολοήμερο. Λείπουν δυο γυμναστές, μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή...
Το ΔΣ του Συλλόγου μας μετά από τη συζήτηση που έγινε αποφάσισε να διοργανώσει δυο κινητοποιήσεις, στις οποίες καλούμε τους γονείς του σχολείου μας, μέλη και μη μέλη, να συμμετάσχουν.
Να απαιτήσουμε άμεσα τοποθέτηση των ειδικοτήτων από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας την ερχόμενη Τρίτη στις 10.30 το πρωί.
Να απαιτήσουμε από το δήμο και τη διεύθυνση Παιδείας, τη σχολική Επιτροπή ή όποιον είναι ή λέει ότι είναι τελικά υπεύθυνος να λύσει τα άμεσα προβλήματα. Η κινητοποίησή μας θα ανακοινωθεί στο σχολείο.
Ας μην τους αφήσουμε να περάσουν την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Εμείς πληρώνουμε για αυτήν.

** Ο Σύλλογος Γονέων συζήτηση και με τον διευθυντή του σχολείου μας, ζητώντας άμεσα ορισμένες παρεμβάσεις. Για όλα αυτά θα συζητήσουμε αναλητικά στη γενική συνέλευση του Συλλόγου γονέων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: