Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ας γνωρίζουμε τα προβλήματα πριν αρχίσει η σχολική χρονιά

<<Η πολιτεία αντί να καλύψει τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών επιχειρεί για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να μπαλώσει τα κενά με υποχρεωτικές μετακινήσεις των υπαρχόντων μόνιμων εκπαιδευτικών αναστατώνοντας για ακόμη φορά την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς τους. Αδιαφορούν για τη μόρφωση των παιδιών και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εφαρμόσουν περικοπές και να ασκήσουν την πολιτική των μνημονίων και της τρόικας.>>

Του αιρετού Γιώργου Χρόνη εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014
Υποχρεωτικές μετακινήσεις: Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής ζήτησε από τις Διευθύνσεις λίστα εκπαιδευτικών που είναι υπεράριθμοι. Οι διευθύνσεις με τη σειρά τους ζήτησαν από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων θετικές ή αρνητικές αιτήσεις όσων συναδέλφων θέλουν να χαρακτηριστούν υπεράριθμοι( μέχρι την Παρασκευή 5-9-2014). Ο λόγος είναι προφανής. Θέλουν να καλύψουν κενά εκπαιδευτικών με υποχρεωτικές μετακινήσεις είτε εντός Διεύθυνσης είτε από Διεύθυνση σε Διεύθυνση όπως έγινε και πέρσι. Να σημειώσουμε ότι από φέτος η υπηρεσία έχει το δικαίωμα για τις ανάγκες της υπηρεσίας να μετακινεί υποχρεωτικά εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς όχι μόνο με αποσπάσεις, αλλά και με μεταθέσεις. Στην 1η περίπτωση μετακινούνται από τους πλεονάζοντες οι τελευταίοι τοποθετηθέντες και στην 2η περίπτωση οι έχοντες μέχρι και 12 χρόνια υπηρεσίας.
Επίσης ο νόμος προβλέπει ότι οι μετακινήσεις μπορούν να γίνουν και από Περιφέρεια σε Περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεράριθμοι συνάδελφοι θα μετακινηθούν σε Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική και Πειραιά, Διευθύνσεις που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα κενά. Και θα μετακινηθούν κυρίως από Α΄ Αθήνας και Γ΄ Αθήνας, Διευθύνσεις που παρουσιάζουν τις περισσότερες υπεραριθμίες. Υπεραριθμίες που δημιουργήθηκαν ύστερα από τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και κυρίως την απόφαση της πολιτείας να μην τοποθετηθούν αρχικά μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα ολοήμερα σχολεία ΕΑΕΠ.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Από τον Ιούνιο και στη Γ.Σ. αντιπροσώπων της Δ.Ο.Ε. τοποθετηθήκαμε για το συγκεκριμένο θέμα εφιστώντας την προσοχή του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Αλλά και μέσα στο καλοκαίρι με πλήθος ανακοινώσεων και ενημερωτικών φυλλαδίων καλούσαμε την ομοσπονδία να ενεργήσει σχετικά για το θέμα. Δυστυχώς η ομοσπονδία δεν αντιμετώπισε το θέμα με τη σχετική σοβαρότητα, ενδεχομένως πείστηκε από τις εξαγγελίες του υπουργείου ότι θα καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών και φτάσαμε στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα. Η πολιτεία αντί να καλύψει τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών επιχειρεί για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να μπαλώσει τα κενά με υποχρεωτικές μετακινήσεις των υπαρχόντων μόνιμων εκπαιδευτικών αναστατώνοντας για ακόμη φορά την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς τους. Αδιαφορούν για τη μόρφωση των παιδιών και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εφαρμόσουν περικοπές και να ασκήσουν την πολιτική των μνημονίων και της τρόικας. Να γνωρίζουν όμως ότι θα βρουν απέναντί τους τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς των μαθητών μας.

Όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στις Διευθύνσεις αλλά και στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sylaristotelis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: