Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η Σχολική Επιτροπή 4ης δημοτικής κοινότητας άλλαξε...

Ο νέος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της 4ης δημοτικής κοινότητας Δ. Κολιόπουλος κάλεσε τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για μια συνάντηση γνωριμίας. Μαζί με την αντιπρόεδρο της σχολικής επιτροπής παρουσίασαν την κατάσταση που ισχύει, ενημέρωσαν τους Συλλόγους για τα χρήματα που επιτέλους μπήκαν στους λογαριασμούς των σχολείων και ζήτησαν συνεργασία για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.
Τα μέλη των Συλλόγων Γονέων από τη δική τους πλευρά έθεσαν ερωτήσεις και παρουσιάστηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε ορισμένα σχολεία και για τα οποία ποτέ δεν δίνεται λύση.Όπως ενημερωθήκαμε, από το δήμο Αθηναίων μπήκε τόσο η 4η δόση ενίσχυσης για το 2014 όσο και η Α΄δόση του 2015. Για τη Σχολική Επιτροπή Α'βάθμιας εκπαίδευσης το ποσό είναι 89.000 ευρώ.
Παράλληλα άλλαξε ο τρόπος χρηματοδότησης των σχολείων. Υπάρχουν κάποια χρήματα, 200 ευρώ όπως μάθαμε, σε ρευστό στους λογαριασμούς των σχολείων και τα υπόλοιπα έξοδα θα καλύπτονται λογιστικά...Η διανομή των ποσών ανά δημοτικό σχολείο έγινε ανάλογα με τη δύναμη των μαθητών σε κάθε σχολείο, όπως ορίζει ο νόμος. Κάθε σχολική επιτροπή στα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας θα πρέπει να έχει πρόσβαση στην ενημέρωση για τη χρηματοδότηση και τα έξοδα του σχολείου.
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η νέα Σχολική Επιτροπή ήταν ο ξαφνικός λογαριασμός της ΔΕΗ που φθάνει τις 60.000 ευρώ τον οποίο δεν ανέμενε και είχε ενημέρωση από τον παλιό πρόεδρο πως το θέμα είχε διευθυτηθεί!
Ο νέος πρόεδρος μας ενημέρωσε επίσης πως βρήκε στο αρχείο τα αιτήματα που είχαν καταθέσει γραπτώς οι Σύλλογοι Γονέων και όσα αφορούν σε άλλες υπηρεσίες προωθήθηκαν.
Το μεγάλο πρόβλημα για τα σχολεία των γειτονιών μας είναι οι επισκευές, για τις οποίες η Σχολική Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα καθώς μεριμνά μόνο για τα αναλώσιμα στα σχολεία και την πληρωμή των ΔΕΚΟ. Όπως καταλάβαμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Συλλόγων θα πρέπει πλέον να διαμαρτυρόμαστε απευθείας στο δήμο, στην Επιτροπή Παιδείας που έχει τις υπόλοιπες αρμοδιότητες των σχολείων.
Η πρώτη συνάντηση ήταν ένα θετικό βήμα αλλολοενημέρωσης, το θέμα είναι να διατηρηθεί και στο μέλλον.
(Στη φωτο η απόφαση του δήμου Αθηναίων για την διανομή της Α' δόσης στις Σχολικές Επιτροπές των διαμερισμάτων του δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: