Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Χαρήκαμε πολύ τη δράση των Παραδοσιακών παιχνιδιών στο Πάρκο


Την Κυριακή το απόγευμα το Πάρκο μας ήταν γεμάτο κόσμο. Χαρούμενο κόσμο με χορούς και πολλά πικ-νικ. Για τη δράση μας "Παραδοσιακά παιχνίδια" του Συλλόγου Γονέων χρειάστηκε να "πιάσουμε" το μέρος στο Πάρκο από το μεσημέρι! Το πρόχειρο αφισάκι στο δέντρο προειδοποιούσε τους πολλούς επισκέπτες πως εκεί θα στήσουμε εμείς, το Σχολείο τα δικά μας παιχνίδια.
Δυόμισυ ώρες γεμάτες με παιχνίδι και πολύ γέλιο, μας χάρισαν ένα ξέγνοιαστο απόγευμα. Πρωταγωνιστές οι μαθητές των μικρών κυρίως τάξεων του δημοτικού που ήρθαν από νωρίς για να μάθουν και να διακριθούν στο παιχνίδι.

Οι αγώνες άρχισαν με λεμονοδρομίες! Αντί για αυτά στα κουτάλια βάλαμε μικρά λεμόνια. Οι μικροί το χάρηκαν πολύ, αν και λίγοι άντεξαν να φθάσουν στο τέρμα με το λεμονάκι στο κουταλάκι. Συνεχίσαμε με σκυταλοδρομία.
Στο σχοινί δύναμης τα κορίτσια έδειξαν τι αξίζουν! Και στις τσουβαλοδρομίες έγινε το σώσε...
Η χαρά των παιδιών και το γέλιο τους ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τον Παναγιώτη, την Παντελίτσα, την Πόπη, τη Ματίνα και όλες τις μαμάδες που βοήθησαν στη διοργάνωση των παιχνιδιών.
Παίξαμε ακόμη το μαντήλι, όπου αντί για μαντήλι βάλαμε μια μπλέ σακούλα. Εκεί να δεις τρέξιμο τα μικρά. Παίξαμε για αλάτι-πιπέρι. Και Μήλα και σχοινάκι.
Στο τέλος κεράσαμε τα παιδιά πορτοκαλάδες και τα αφήσαμε να παίξουν κι άλλο. Οι μικροί πάντως μαθητές έκατσαν στον κύκλο για να μάθουν κι άλλα παιχνίδια.

(Περισσότερες φωτο όπως πάντα στην ομάδα μας στο fb)

Δεν υπάρχουν σχόλια: