Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα 60ου δημοτικού σχολείου για τη διάλυση της εκπαίδευσης

ΨΗΦΙΣΜΑ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 60ου δημοτικού σχολείου Αθήνας, «Πλάτων».

Εμείς οι γονείς, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 60 Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας, καταγγέλλουμε τη μνημονιακή πολιτική που κρατά το σχολείο μας χωρίς δασκάλους ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργήσει το Ολοήμερο Σχολείο.

Με έκδηλη οργή παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια να διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση λόγω της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζεται με μέτρα τα οποία απαιτούν τα μνημόνια, οι τρόϊκες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ. Διαπιστώνουμε πως καταπατείται βάναυσα το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν πρόσβαση στο δωρεάν δημόσιο υποχρεωτικό σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να παραπλανά γονείς με δηλώσεις για «το άνοιγμα των σχολείων και την κάλυψη όλων των κενών από τις αρχές Οκτώβρη», όταν η πραγματικότητα το διαψεύδει κατηγορηματικά. Ο δήμος Αθηναίων υπακούοντας στη μνημονιακή πολιτική έχει μειώσει μέχρι σήμερα κατά 60% τις δαπάνες για την λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Οι αρμόδιες σχολικές επιτροπές διαχειρίζονται τ ψίχουλα, επιβάλλοντας στα σχολεία να γίνουν επαίτες ή να στραφούν το ένα ενάντια στο άλλο για την εξασφάλιση λιγοστών χρημάτων. Τα σχολείο μας κινδυνεύει από βροχές, δεν βάφεται, δεν υπάρχει αίθουσα στήριξης, τα παράθυρα είναι ετοιμόρροπα. Με άμεσο κίνδυνο πλέον για τους μαθητές. Η δημοτική αρχή χτυπά με κατανόηση τους γονείς στην πλάτη και διαχειρίζεται τα κονδύλια με πελατειακή λογική και τακτική.

Εμείς οι γονείς γνωρίζουμε ότι για 5η συνεχόμενη χρονιά δεν έγινε κανένας απολύτως διορισμός. Υπάρχουν κενά που ξεπερνούν τις 25.000 θέσεις εκπαιδευτικών κι έχουν καλυφθεί μόλις 2.500 κενά. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις για την πρόσληψη των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ. Συνεχίζεται ο εμπαιγμός γονιών αλλά και αναπληρωτών δασκάλων που περιμένουν την τοποθέτηση τους από το υπουργείο. Επιλέγεται να ληφθούν κονδύλια από τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση για τους αναπληρωτές, όταν είναι γνωστό πως το ΕΣΠΑ δεν καλύπτει τις ανάγκες διορισμών δασκάλων. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος φέτος να μην προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές και τα παιδιά μας να χάσουν εκατοντάδες ώρες μάθησης.

Με βάση την πραγματικότητα που βιώνουμε ως γονείς στο σχολείο μας, απαιτούμε:

· Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς

· 20 μαθητές ανά τμήμα, αρνούμαστε τμήματα 25 και πλέον μαθητών, αρνούμαστε τις συγχωνεύσεις τμημάτων

· Την πλήρη λειτουργία του ολοημέρου σχολείου

· Να βαφτεί άμεσα το σχολείο μας, να αλλαχτούν παράθυρα και ασφάλειες, να δημιουργηθεί αίθουσα για το τμήμα ένταξης, να φτιαχτεί το ταρτάν στο προαύλιο


Καλούμε την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας να προβεί άμεσα σε δράσεις συντονισμού και κοινών αγώνων με την ένωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Δηλώνουμε πως θα απαιτήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο την εκπαίδευση και παιδεία που δικαιούνται τα παιδιά μας στο δημόσιο σχολείο.

Μετέχουμε στη διαδήλωση στο υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 14 Οκτώβρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: