Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Μέλη του Συλλόγου ζητήσαμε το βάψιμο του σχολείου μας!

 Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συμμετείχαμε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση σχολικών κτιρίων του δήμου Αθηναίων. Η κατάσταση στο σχολείο μας είναι γνωστή σε όλους. Σοβάδες πέφτουν σε ορισμένες τάξεις, νερά μπαίνουν από την οροφή σε μια γωνία, το σχολείο είναι άβαφτο περισσότερο από δέκα χρόνια.
Οι γονείς κάναμε υπομονή γιατί υποτίθεται το σχολείο μας εντάχθηκε στις Πράσινες στέγες και θα λυνόταν το ζήτημα της μόνωσης, ενώ είχε ενταχθεί και στις προτεραιότητες των αρμοδίων δημοτικών υπηρεσιών για το βάψιμο του.
Η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής τα διέλυσε όλα. Η πράσινη στέγη δεν ολοκληρώθηκε και περιμένουμε να δοθούν τα λεφτά στην εργολαβική εταιρεία για να συνεχιστεί το έργο, αν δοθούν τα λεφτά, αν συνεχιστεί το έργο. Η ένταξη του σχολείου μας στα επείγοντα σχολεία που πρέπει να αλλαχθούν παράθυρα μετατίθεται για το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ όπως πλέον ονομάζεται), άρα καλό 2017 και βάλε...
Μερικές τάξεις είναι επικίνδυνες πλέον. Και φυσικά δεν μπορεί να πάρουν το ρολό βαψίματος οι γονείς, όπως έχει ζητηθεί. Έτσι ο Σύλλογος μας με απόφαση της γενικής συνέλευσης του αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων για αυτό το θέμα. Ως ΔΣ στείλαμε άμεσα επιστολές ενημέρωσης στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας, καταθέσαμε αίτημα στη Σχολική Επιτροπή, ενημερώσαμε το Σύλλογο εκπαιδευτικών Α' βάθμιας εκπαίδευσης "Αριστοτέλης".
Και σήμερα κάναμε την παράσταση διαμαρτυρίας. Η διευθύνρια της υπηρεσία σχολικών κτιρίων άκουσε το αίτημά μας και μας είπε πως υπάρχει ήδη εργολαβία για βάψιμο σχολείων. Το αίτημα έχει κατατεθεί, είναι ενήμερη και θα σταλεί για αυτοψία ο αρμόδιος από την 4η κοινότητα.
Φυσικά και ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να λάβει το σχολείο μας αυτό που χρειάζεται και αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας. Καθαρό σχολείο με χρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: