Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τι σύμπτωση! Έλειπε ο διευθυντής εκπαίδευσης για να μην απαντήσει...

Απουσίαζε ο διευθυντής εκπαίδευσης της Α' Αθήνας από τα γραφεία της Διεύθυνσης, την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματίσει τα Εκπαιδευτικά Σωματεία.

Τα Σωματεία μας θεωρούν ότι ο διευθυντής εκπαίδευσης επέλεξε να απουσιάζει για να αποφύγει να απαντήσει στα σοβαρότατα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, τις εργασιακές σχέσεις δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων, το μέλλον των αποσπασμένων συναδέλφων από άλλα ΠΥΣΠΕ καθώς και τις αυθαιρεσίες που δημιουργούν οι μονοπρόσωπες αποφάσεις χωρίς τη λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Η παράσταση ήταν δημοσιοποιημένη και προγραμματισμένη και ως εκ τούτου εν γνώση της Διεύθυνσης και δικαιολογίες περί άγνοιας σχετικά με αυτή είναι εντελώς ανυπόστατες.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταγγελίες για έμμεσο εκβιασμό των συναδέλφων αποσπασθέντων να κάνουν αίτηση τοποθέτησης σε άλλα ΠΥΣΠΕ της Αττικής, με παραπλανητικές, εως και ψευδείς ενημερώσεις από τις υπηρεσίες της διεύθυνσης της Α' Αθήνας, αποκρύβοντας ότι η αίτηση ήταν εθελοντική και σε καμία περίπτωση υποχρεωτική!

Ταυτόχρονα, δεν ανακοινώνονται τα κενά ειδικοτήτων ούτε και η μοριοδότηση των ενδιαφερομένων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει έλεγχος των τοποθετήσεων που κάνει με προσωπική του απόφαση ο διευθυντής εκπαίδευσης.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Η Διεύθυνση δε θα αποφύγει να δώσει απαντήσεις στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν για το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματ

Δεν υπάρχουν σχόλια: